o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Rozhovor s Metlou o Hanácké Legii a nové hymně

rozhovory pondělí, 03.06.2013 - přejít do komentářů
Hanácká Legie představila novou hymnu, kterou složil a nazpíval Daniel Landa
/titleImg/rozhovor-s-metlou-o-hanacke-legii-a-nove-hymne/1/5000.jpg?width=570

V minulých dnech představili členové Hanácké Legie novou hymnu (viz. níže), kterou jim složil a nazpíval Žito (Daniel Landa). Jak tato hymna vznikla jsme vyzpovídali supportlídra olomoucké Sigmy a jednoho ze zakladatelů hanácké Legie, kterého zasvěcení znají pod přezdívkou Metla Lidstva.

Ahoj, dnes tady prezentujeme hymnu vaší skupiny zvané Hanácká Legie. Můžeš nám něco říct k tomu jak tato hymna vznikla a pro koho?
Zdravím, jak asi všichni víte tak Žito jako jednu ze svých kejklí vyhlásil vítězství Sigmy Olomouc v lize mistrů do 2 let. No a toho jsme se chytli. Poprosili jsme našeho hráče SuperBoba (pozn. redakce Zdeněk Zlámal, jeden z Danových draků) aby nám pomohl kontaktovat  Žita, který by nám pomohl s hymnou pro Hanáckou Legii,potažmo pro Hanou. S tím Dan souhlasil. Takže takhle vznikla naše hymna.

Takhle až snadný to bylo? Dan neměl žádný podmínky? Prostě se rozhodl pomoci jedné fanouškovské skupině?
No tak samozřejmě úplně až takhle jednoduché to nebylo, ale ve zkratce se dá říct, že ano.

No když říkáš ve zkratce, dá se to i nějak rozvést?
Tak především jsme se prvně s Danem setkali a bavili se o našich cílech, o co nám jde a proč jsme vlastně vznikli. Zároveň nám taky prezentoval vlastní kejkle které připravuje  a projekty které zamýšlí. Při téhle schůzce vlastně teprve definitivně souhlasil s tím, že pro nás, hanáky, hymnu vytvoří. Bylo to fajn vědět, že nám hymnu vytvoří taková osobnost kterou jsme snad zaujali svým programem. Teď je k tomu snad prostor tak bych velmi rád jak Žitovi tak Bobovi poděkoval, protože možná tohle od nás vlastně ještě ani jeden neslyšeli. Takže velké díky Dane a Bobe.

Následně ještě proběhla interní schůzka Hanácké legie kde jsme navrhovali slova, která jsme Danovi poslali a ten je následně použil pro svou píseň. Takže se dá říct, že text je koprodukční produkt Žito 44 + Hanácká Legie a hudba je čistě od Žita. No a konečný produkt zde dnes každý může posoudit sami.

Spolu s hudbou tady dnes prezentujete i klip, můžeš něco říct i k němu?
No snad pouze to, že není prací profesionálů, ale kompletně celý je stvořen členy Hanácké legie, od nafocení fotek, s tím spojené návštěvy všech krás a dominant Hané tak následnou produkci. Také ho mám spojený s počasím, protože den kdy jsme vyrazili fotit bylo aprílové počasí a několikrát v průběhu focení se nám i ukázala duha. Snad to pro Hanáckou legii i její hymnu bude dobré znamení.

Nyní se pojďme podívat trošku na to co vlastně Hanácká legie je?
Jsme skupina hanáckých patriotů která doufá, že se jí podaří posunout náladu ve společnosti (především na Hané) a přinutí lidi vlastním příkladem k činům. Aby stále jen nečekali na to co pro ně kdo udělá (stát, kraj, město) ale aby začali činit sami. A  tak se snažíme činit sami a jít příkladem. Koneckonců už jsme na vašich stránkách byly prezentováni při příležitosti naší snahy o pomoc dětskému oddělení FN Olomouc. A musím říct, že i když nás to stálo minimum prostředků, konečný efekt a zadostiučinění bylo nepopsatelné. To byla taková první vlaštovka, ale samozřejmě nespíme na vavřínech a snažíme se činit dál.

V nejbližší době bychom měli dodat oblečky pro další nemocnice v našem okolí a už brzy připravujeme jednu zvířecí pomoc. Ale tu raději ještě nebudeme prezentovat protože zatím se malinko opožďujeme od plánu. Bohužel však musím říct, ne zcela naší vinou. je zarážející jak někteří lidé nespěchají ani když jim má plynout pomoc. Ale nestěžujme si, co děláme dělám NAPLNO a DO KONCE a ostatním můžeme jen osobním příkladem pomáhat stávat se lepšími.

Jak jste vlastně vznikli?
Vznikli jsme jako skupina fanoušků hanáckého SK Sigma Olomouc, která chce, jak už jsem výše řekl, zlepšit prostředí na Hané. Poté jsme na stadionu rozdali pozvánky a přizvali lidi které by to mohlo zaujmout. Někteří přijali, někteří odmítli, ale základ už byl. V prvopočátku nás bylo asi pět. Od té doby jsme se rozrostli na počet 10-11 lidí, někteří ještě oficiálně nesložili přísahu a s některými už jsme se bohužel museli rozloučit. Do nedávna jsme byli uzavřenou společností, ale nyní už jsme se otevřeli všem a kdo má zájem, může nás kontaktovat třeba přes FB nebo mail a požádat o přijetí. Zrovna několik, snad budoucích členů, čeká na přijetí mezi novice. Člen může být i člověk, který chce změnit v lepší naš region a nefandí žádnému sportu

Fandíte jenom fotbalu nebo i jiným sportům?
Jádro našich fanouškovských aktivit je na fotbale, ale podporujeme obecně celý sport na Hané a v této souvislosti můžeme zmínit třeba naši účast při boji o třetí místo našich olomouckých volejbalistek nebo i naši účast na hokeji. Mimochodem při vítězství našich volejbalistek byla použita i pyrotechnika, prostě balkán ;-) . A hráčky i vedení mužstva si to velice pochvalovali. Přeci jenom na rozdíl od fotbalistů na takové věci nejsou zvyklý.

Chtěl bys závěrem ještě něco vzkázat našim čtenářům?
Podporujte svoje týmy, podporujte svoje města, zlepšujte lidi ve svém okolí, nakonec se úspěch dostaví. Když nic, tak naleznete přátele pro které byste dali život a kteří ho dají za Vás.

Autor: Mara

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace