o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Rozhovor s Ultraside k bojkotu utkání se Schalke

pondělí, 23.01.2012 - přejít do komentářů
/titleImg/rozhovor-s-ultraside-k-bojkotu-utkani-se-schalke/1/3831.jpg?width=570

O víkendu se na stránkách Ultraside objevilo prohlášení plzeňských ultras, kteří se rozhodli bojkotovat domácí utkání Evropské ligy se Schalke 04, které se odehraje na zrekonstruovaném stadionu ve Štruncových sadech 16. února. Skalním fanouškům Plzně se nelíbí cena vstupenek, která se oproti zápasům v Lize mistrů v podstatě vůbec nezměnila. Níže vám přinášíme rozhovor právě s Ultraside, která se při zápasech stará o choreografie a hlavně support.

Mluví se o bojkotu domácího zápasu se Schalke. Jak velké skupiny skalních fanoušků se to týká?
Jsme v Česku, kde mají fanouškovský skupiny členskou základnu v řádech desítek. Ani u nás tomu neni jinak. Předpokládáme, že se bude týkat několika desítek lidí. Tedy nijak závratnýho množství fanoušků. 

V prohlášení se mluví o bojkotu, ale o jakou formu bojkotu půjde? Chystáte se na utkání, ale nebudete fandit, nebo na zápas vůbec nepůjdete?
Forma bojkotu spočívá v tom, že lidi starající se v sektoru o choreografie a hlavně fandění, na zápas nepůjdou. 

Reagoval již nějak klub na váš postoj?
Zatím o žádné reakci nevíme a ani s ní nepočítáme. Chlapi ve vedení jsou totiž zasypaný prací a už nějakej ten pátek kvůli tomu nemají čas na včasnou komunikaci a jednání s fanouškovskou obcí.
 
Myslíte si, že se podaří něčeho dosáhnout, nebo bude platit peníze nadevše?
Nepředpokládáme, že by naše forma protestu něco změnila, přece jen jsme ve státě, kde se vždy najde dostatek lidí nechajících si kálet na hlavu a ještě za to kálejícího plácat pochvalně po zádech. Jen se prostě týhle šaškárny nechceme účastnit, dvojzápas s Barcelonou byl dostačující lék pro nás všechny. 

Jaká cena vstupenek by podle vás byla adekvátní?
Každej člověk má tuhle hranici stravitelnosti postavenou jinak, takže přesnou cifru těžko určovat, ale při pohledu na webovky ostatních klubů, které se představí ve stejném kole stejné soutěže, se dá lehko zjistit, že to co v Plzni zaplatíš do rohu, za to bys měl na většině ostatních stadionů nejlukrativnější místa a to co zaplatíš v Plzni za nejvzdálenější oprýskanou tribunu s nedostatečným občerstvením bys jinde seděl ve VIPce.

Na diskuzích se objevily hlasy, že je to možná na dlouhou dobu poslední zápas v EL a je škoda ho bojkotovat? Co byste k těmto hlasům řekl?
Snad jen to, že kdo nevěří, neni správnej fanda? Ne, žert. Samozřejmě se to stát může, Viktorka by nebyla první ani poslední koho to potkalo. Ale nelíbí se nám co se děje okolo zápasu se Schalke, tak to přece nebudeme prezentovat při zápase s Duklou. Jestli se hraje se Schalke, nebo s Hradcem je přece úplně jedno. Jsme fanoušci Plzně, chodíme na Plzeň. Hlasy typu-hraje se s tím slavným Schalke moc nechápeme. Pražská Dukla je přece historicky daleko slavnější a přece nebude vyprodáno, i když je vstup desetkrát nižší. A že se jedná o evropský pohár? Zeptejte se lidí, jejichž kluby poháry hrály. Je to všechno strašně krásný, než se potkáš s realitou. Zákaz vlajek, zákaz transparentů, zákaz bubnů, zákaz jíst klobásu na dohled hřišti, zákaz piva na dohled stadionu, zakřičíš co si myslíš, tady je flastr pro klub. OK, je super, že se hrajou poháry, klub něco (možná) vydělá. ale pro obyčejnýho fanouška (pardon, fanoušek je dnes každej, kdo zahlíd fotbalistu na fotce, takže mluvme o lidech co dělaj atmosféru) to až takovej šlágr neni. 

Když nebudete fandit v domácím zápase, chystáte se o to vehementněji podpořit tým do Gelsenkirchenu?
Tak v plánu to bylo, ovšem otázkou je, kolik z "dělačů atmosféry" se do Auf Schalke arény vůbec dostane. Losovalo se totiž sice s dvouměsíčním předstihem, takže lidi v naději v dobrej výlet začali plánovat cestu, fanouškovský skupiny si začaly zařizovat autobusový zájezdy (busy už by se daly počítat na desítky), jenže na oficiální dotaz na prodej vstupenek pro tyhle zájezdy bylo organizátorům zděleno, že Němci se ještě nevyjádřili kolik lístků vlastně dostane Viktorka k dispozici (podle regulí se dá lehko spočítat že to bude cca 2500). Přitom cestovní kanceláře už dávno prodávají zájezdy i se vstupenkou do sektoru hostů (ty podle vyjádření klubu nejsou přes Viktorku, ale cestovky si je sehnaly od Němců vlastní cestou :o) ). Jediný vyjádření na webovkach je, že lístky ven se budou prodávat, až se vyprodá domácí zápas. Takže fandům zbyde buď zarezervovat busy a doufat že se lístky nakonec seženou, nebo počkat až se týden před odvetou začnou vstupenky prodávat a pak se pokusit sehnat volný autobusy. Otázka je, jestli bude mít vůbec někdo zájem těmhle lidem lístky prodat, když dělají Viktorce takovou negativní reklamu. Před půl rokem se totiž neštítili nechat stříkat slznej plyn do očí fanoušků, radujících se z titulu a navíc je fanoušci stáli už i nějakej peníz na pokutách za prezentování svého názoru v ochozech (což jak jistě spousta z vás ví, je v dnešním světě přísně zapovězeno).

 

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace