o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Schůzka chacharů s vedením k ničemu nevedla

středa, 20.08.2014 - přejít do komentářů
Chachaři se setkali s vedením klubu, k ničemu to ale nevedlo a bojkot trvá...
/titleImg/schuzka-chacharu-s-vedenim-k-nicemu-nevedla/1/6272.jpg?width=570

Fanoušci ostravského Baníku se v úterý sešli s vedením klubu, nicméně k žádnému posunu v jejich bojkotu to nevedlo.

„Za klub byli přítomní pan Hába, pan Baďura, pan Konderla a majitelé security Čechymen. Při celém jednání bylo zřejmé, že se k žádnému kompromisu ten den nedostaneme, obě strany v podstatě trvaly na svém,“ stojí na webu ostravských ultras – chachari.cz

„Přesto bylo dohodnuto, že ze setkání vydáme společné „memorandum" fanoušků a vedení. Ještě v úterý večer pak pan Hába zaslal návrh memoranda, ke kterému měli zástupci fanoušků napsat své připomínky. Těch bylo opravdu hodně, protože jsme se zněním memoranda zásadně nesouhlasili. Vedení klubu na to reagovalo tím, že vydalo svou tiskovou zprávu, kde veškeré připomínky a návrhy fanoušků ignorovalo. Považujeme tento postup za zásadní porušení jakýchkoliv zásad slušné komunikace,“ stojí dále na webu chacharů, kteří tak budou bojkotovat i utkání se Zbrojovkou Brno, které se odehraje tento pátek.

„Zápas s Brnem budeme opět bojkotovat, a vyzýváme všechny fanoušky Baníku, aby se k nám přidali !!! Zároveň děkujeme fanouškům Brna, kteří se rozhodli nás v našem bojkotu podpořit,“ vyzývají na svém webu ostravští fanoušci.

Připomínky chacharů:

1. V rámci prodeje vstupenek do sektoru vlajkonoši hostů Klub využije svého práva a prodej vstupenek bude realizovat pouze prostřednictvím hostujícího klubu. Tím eliminuje zvýšené provozní náklady spojené s prodejem a cenu vstupenky sníží na 80,-Kč. Zároveň Klub požádá FAČR o příspěvek na rekonstrukci sektoru vlajkonošů hostí, která vyšla na 2 mil. Kč.

⇒ Jak bude klub postupovat, když hostující tým prodej lístků odmítne?

⇒ Je v zájmu klubu mít na Bazalech co největší návštěvu a venku co největší podporu?Toto opatření se může vrátit fanouškům Baníku jako bumerang, jelikož jich po celé republice cestuje suverénně nejvíce a nemožnost si zakoupit lístek přímo na stadionu v den zápasu by byl nejen pro ostravské velký problém. Máme oprávněné obavy z toho, že k podobnému opatření přistoupí i ostatní kluby vůči Baníku.

2. Klub zruší u registrace Karty FCB povinnou evidenci čísla občanského průkazu, k identifikaci bude sloužit pouze rodné číslo. Občanský průkaz však zůstane nezbytný při vstupu na stadion bez Karty FCB. Zástupci Chacharů přislíbili, že se budou dále aktivně podílet na zdokonalování systému Karty FCB.

⇒ Navrhujeme a stojíme si za zrušením i rodného čísla. Je to ten nejcitlivější a nejvíce zneužitelný osobní údaj každého člověka. Jsme přesvědčeni, že níže uvedené a námi akceptované údaje pro identifikaci osoby jsou více než dostačující.

⇒Zpracovatel dat se nepovažuje za třetí osobu, ani pokud je to společnost jiná než správce dat . Požadujeme doplnění do podpisového archu komu všemu budou data poskytnuta jako třetí osobě v tom nás utvrzuje i nedávno nastartovaná akce "CHACHARMOBIL"

⇒ Pro pořízení karty FCB budeme akceptovat : Jméno a příjmení, datum narození(neměnné identifikační číslo) a fotku. Ostatní osobní údaje budou dobrovolné(email, adresa atd.)

⇒ Návrh jak vyřešit jedinečné číslo: místo rodného čísla vytvořit každému jednotlivci jedinečné číslo, které je nezneužitelné a bude sloužit jen k evidenci diváků. Toto číslo bude vázáno na jméno a příjmení, datum narození a fotku. Toto číslo nepodléhá žádným zákonům ani dalším povolením.

3. Klub není za současných technických podmínek na stadionu Bazaly schopen realizovat hromadný prodej vstupenek bez Karty FCB těsně před zápasem. Pro jednotlivce, kteří tuto informaci nezaregistrovali, připravíme tzv. „Hlídku pomoci", která jim zajistí s občanským průkazem vstup na stadion. Kapacita takto prodaných lístků je však pouze cca v desítkáchza hodinu a nelze na ni spoléhat. Klub vyvine maximální úsilí, aby se pokusil před utkáním na Bazalech odbavit co nejvíce fanoušků, kteří nemají Kartu FCB.

⇒ Vidíme jako nezbytně nutné a požadujeme prodávat lístky i bez Karty FCB alespoň do konce prvního poločasu.

⇒ Že je to technicky náročné víme, ale Baník Ostrava by měl mít zájem o co největší počet lidí na Bazalech ( jde o mimoostravské, nepravidelné nebo starší diváky... )

⇒ Zkrácení dlouhých front by mohly pomoci otevřené všechny pokladny a dočasné stánky s brigádníky, minimálně do té doby, než bude karta FCB aplikována mezi drtivou část fanouškovské obce FCB.

⇒ Neprodávat lístky před zápasem je pro nás jednoduše neakceptovatelné a pro fanoušky bez karty FCB za současného stavu diskriminující.

4. Klub předložil zástupcům Chacharů připravená zlepšení systému adresného ticketingu (online prodej, převoditelnost permanentky v rámci karty FCB, mobilní registrace, atd.). Další schůzka proběhne v týdnu po zápase s Brnem a prodiskutované úpravy budou připraveny do dalšího domácího zápasu po reprezentační pauze. Cílem je nadále v průběhu sezóny zkvalitňovat prodejní kanály, minimalizovat náklady, omezit černé vstupy, eliminovat a jasně identifikovat problémové fanoušky.

⇒ Vize klubu s kartou FCB a prodejem online nám byla řečena, nicméně je to hudba budoucnosti a než k tomu dojde, je třeba sladit prodej karet FCB a lístků dohromady tak, aby byl prodej vyvážený a neomezoval a neodrazoval fanoušky od návštěvy domácích zápasů Baníku.

zdroj: chachari.cz

Autor: VíťaB

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace