o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Slovácko x Slovan Liberec - pohled z Céčka

blog fanoušků úterý, 14.05.2013 - přejít do komentářů
I přes sychravé počasí a krutý výsledek, se fanoušci dobře bavili...
/titleImg/slovacko-x-slovan-liberec-pohled-z-cecka/1/4945.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Dvě výhry za sebou, to tu dlouho nebylo, a tak s hřejivým pocitem třiceti bodů vyrážím na stadion užít si zase nějaký ten adrenalin. Počasí stojí za starou bačkoru a podle toho to vypadá i cestou na stadion. V parku míjím pár skupinek fanoušků a nevypadá to na nijak oslnivou návštěvu. Ono počasí stojí za houby, a i když je náš stadion krytý, tak pořád mají povětrnostní podmínky na návštěvnost vliv.

Nakonec se na stadionu schází docela slušná návštěva, 4103 diváků. Přeci jenom Liberec vandráky netáhne tak jak třeba Plzeň. Přitom Slovan předvádí v jarní části ligy opravdu velkou kvalitu. To se bohužel potvrdilo i v tomto případě a Liberečtí nám dávají lekci.

Na tribunách však na rozdíl od zápasu s Budějovicemi nepanuje takové napětí, protože přeci jen hranice třiceti bodů nás všechny uklidnila. Atmosféra zápasu je velmi slušná. Zatím co při posledním zápase nebyl v sektoru hostí nikdo aktivní, tak Liberečtí tentokrát v sektoru hostí své zastoupení mají a tipuji že jich je tak 80. Jsou rozdělení na dvě skupiny, ta aktivní fandí celé utkání a jedou neohrané chorály, jejichž melodie nejsou tolik profláklé a zní velmi slušně.

Pasivnější část se většinou dívá na fotbal, ale reagují na odpovídačky. Slovan vytáhl i dva nápisy o podpoře místní scény a taky o mentalitě ultras, která se nedá koupit na internetu (tady si nejsem jist přesným zněním, protože fotku jsem nalezl jen z prvního nápisu viz. Níže).Hosté měli navíc velmi slušně ověšený sektor, kde zaujala hlava Pelty :-)

Slovácko opět zaplnilo kotel velmi slušně, a i když výsledkově to bylo takové jaké to bylo (0:3 není 3:0...) tak nálada na stadionu nebyla vůbec špatná. Ba naopak hlavně kotel se bavil opravdu celou dobu, až se zapomíná zapojovat nás promrzlé na východní tribuně. Po první brance bylo sice cítit zklamání, ale ve druhém poločase to byla opravdu zábava bez potřeby sledovat fotbal a při třetí brance se zpívalo dál, jako by se nic nedělo.

Chorály se navíc jely delší dobu a zeslabování a zesilování znělo dost dobře. Několikaminutový chorál „Pepek námořník“ tomu celému dal korunu, když se zpívalo ještě několik minut po zápase.

Mimo této podpory bylo k vidění i choreo, které bylo směřované na útočníka Romana Hašu, znak Beergate byl doplněn o nápis Roman Haša Chlouba naša. Na konci zápasu pak bylo odpáleno trochu pyra, které díky inverzi provonělo plochu a tribuny.

Závěrem ještě stojí za zmínku menší strkanice u sektoru hostů, kterou jsem zaznamenal až z fotografií, takže nic závažného to asi nebylo.

Text: Michal

Autor: Blog & Michal ze Slovácka

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace