o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn 15. kola Gambrinus ligy a 2. ligy

Souhrn kola čtvrtek, 22.11.2012 - přejít do komentářů
Úplatky, rozlučka s Nezmarem, narezoniny, podpora pro Pavlučenkovi, pyro...
/titleImg/souhrn-15-kola-gambrinus-ligy-a-2-ligy/1/4598.jpg?width=570

Gambrinus liga se blíží k zimnímu spánku, posledně bylo odehráno již 15. kolo. Kdo by čekal, že aktivní fanoušci budou v pozdní fázi podzimní části ligy a v pošmourném počasí znavení, tak by se velmi mýlil. Z hlediska ultras aktivit bylo 15. kolo velmi plodné a i atmosféra byla na mnoha stadionech na velmi dobré úrovni. Návštěvy v tento čas také nebyly na většině stadionech vůbec špatné.

Jihlava – České Budějovice 1:0 (2 890 d.)
O atmosféru zápasu se starali domácí kotelníci, kterých bylo asi 100. Podpora domácího publika byla vlažnější než obvykle, avšak kotel fandil vytrvale. Fanoušci Vysočiny si připravili dvě produkce. Jedna představovala nápis, který byl přáním k narozeninám trenéru týmu Františku Komňackému, druhá choreografie byla reakcí na současnou „aféru“ v Gambrinus lize.



Ostrava – Slovácko 2:1 (5 569 d.)
Utkání přineslo zajímavé dění v hledišti, kulisa byla velmi dobrá z obou stran. Hosté dojeli v počtu asi 150 lidí a prezentovali se kvalitním supportem. Domácí zaznamenali stejný počin a k tomu přidali několik optických prezentací. Na úvod utkání vytáhli plachtu s nápisem „Stop konfidentům“, která byla doplněna vlajkami. Kromě této choreografie si Chachaři připravili ještě množství konfet a pozvánku na poslední výjezd podzimu do Edenu. Závěr kvalitního souboje přinesl třešničku na dortu, když fanoušci Baníku spustili famózní pyroshow doplněnou o ohňostroj.


Liberec – Plzeň 1:2 (4 182 d.)
I při tomto zápase se o dobrou atmosféru staraly oba poměrně početné kotle. Z hlediska choreografií se blýskli fanoušci Liberce. Připravili si skvělá díla pro legendy klubu – Honzu Nezmara, který se v utkání loučil s aktivní kariérou, a Tomáše Janů, jenž nedávno oslavil 300. start v dresu Liberce. Dále domácí uvedli nápis, který narážel na podobnost nejznámějšího biblického příběhu s právě se rozjíždějící „korupční aférou“ v českém fotbale. Fanoušci Plzně v průběhu utkání osvítili svůj sektor pyrotechnikou.

 

Sparta Praha – Teplice 1:0 (6 031 d.)
Převahu na domácí půdě uhájili fanoušci Sparty, nicméně z Teplic dorazila velmi slušná skupina zhruba 80 lidí, která o sobě co do hlasitosti dávala vědět. Sparťané si na utkání nachystali nápisy „DNES MÁME DOVOLENOU, TAK SE UKAŽTE“ a „THEY ARE NOT KILLERS“, pak také dvě „narozeninová chorea“ a nechyběla ani pyrotechnika.

Hradec Králové – Slavia Praha 3:2 (5 025 d.)
Další utkání, které přineslo oboustranně velmi kvalitní atmosféru. Domácí vykazovali velmi dobrý support v počtu možná něco přes 200 kotelníků, hosté na tom byli ještě lépe, sektor obsadilo na 500 osob. Choreografie byly na straně domácích. Votroci komentovali ligu fanoušků deníku Sport, jedno choreo věnovali svému regionu a také podpořili ukrajinské Ultras. Slávisté se prezentovali efektivní pyrotechnikou.


Brno – Příbram 1:0 (3 270 d.)
Tichu při zápase z hlediska atmosféru zabránila skupina fanoušků Zbrojovky, která si připravila i choreografii.


Mladá Boleslav – Dukla Praha 3:0 (1 973 d.)
Slabá návštěva, slabá atmosféra, jiná přízviska bohužel tomuto souboji nejdou dát. O podporu se snažily jen malé kotlíky obou táborů.

Olomouc – Jablonec 0:1 (6 158 d.)
V Olomouci panovala velmi dobrá atmosféra. Domáci zaplnili svůj sektor a dařilo se zapojovat celý stadion a to i za nepříznivého stavu. Byly k vidění mávačky a několik nových vlajek. V sektoru hostí bylo i několik Jabloneckých, kteří se snaží fandit po celou dobu zápasu.

2. liga
Tečku za podzimem 2. ligy udělalo její 16. kolo. Hodně znát byli na domácím stánku tradičně fanoušci Bohemky a Opavy, znát byli zlepšující se fanoušci Zlína, slyšet byli také fanoušci Žižkova v Opavě a svůj tým podpořili i fanoušci Pardubic. Zprávy máme ještě z utkání Táborsko – Most, ve kterém svůj tým podporovalo pár jedinců na obou stranách, přičemž hosté si připravili i transparent na podporu fanoušků ukrajinského Dynama Kyjev a pyro.
Jak již bylo naznačené, nejlépe se prezentovali fanoušci Bohemky, a pak taky dali o sobě výrazně vědět fanoušci Opavy. Na Bohemce byla návštěva kola a k vidění bylo choreo, nechyběly nápisy nápisy a odpáleno bylo nemalé množství pyrotechniky. Fanoušci Opavy provedli protestní akci a dvakrát se jim tak podařilo přerušit utkání. Jednou naházením toaletního papíru na plochu a podruhé, když po přistání dýmovnice na hřišti začal hořet toaletní papír. Mimo to se Slezané prezentovali velmi slušným supportem.

Pošlete nám i vaše fotografie a postřehy na info@supporters.cz

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace