o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn 3. kola FORTUNA:LIGY

středa, 31.07.2019 - přejít do komentářů
Tradiční souhrn ligového kola
/titleImg/souhrn-3-kola-fortunaligy/1/8929.jpg?width=570

Souhrn 3. kola FORTUNA:LIGY, Supporters.cz


Je jasné, že po 3. kole FORTUNA:LIGY se bude nejvíce hovořit o utkání Slavie se Sigmou, kde bohužel došlo k incidentu, který může ovlivnit všechny aktivní tábory a může mít nepříjemnou dohru také přímo pro aktivní fanoušky SK Slavie Praha.

Právě do Edenu dorazila návštěva kola (13.263 diváků), o stadion s nejmenší návštěvou bojovala Mladá Boleslav s Jabloncem a „vítězem“ se nakonec stala Mladá Boleslav a její utkání s Opavou (2.662 diváků).


V pátek se hrálo v Ostravě – Vítkovicích. Baník přivítal Teplice, které ve všední den dojelo podpořit 6 fanoušků z lázeňského města. Ti se radovali hned v úvodu utkání po vedoucí a zároveň vítězné brance svého týmu. Teplice zvítězily 1:0, Milan Baroš nedal penaltu a tribuny Městského stadionu ke konci zápasu skandovaly „Páník ven!“
Fanoušci Baníku vytáhli transparent „Chceme fotbal, ne válku“ a skandováním se naladili na nadcházející „Slezské derby“, které se je na programu v Opavě již tento pátek. Zápas sledovalo 7.083 diváků.
Fotoreport z utkání najdete zde.
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a davNa obrázku může být: 1 osoba, venku

Do Příbrami přijeli Klokani z Ďolíčku. Sobotní utkání provázely časté změny počasí a tak se chvílemi hrálo za deště, chvíli pod mraky. V utkání padlo pět branek a jednu navíc vstřelili právě domácí fotbalisté. Bylo poměrně matoucí vidět fotbalisty Bohemians v modrém venkovním dresu, když domácí byli oděni tradičně v zeleném. Chvílemi se to malinko pletlo. :-)
V sektoru hostí se sešlo 323 fanatiků z Ďolíčku, další fanoušci Bohemky byli rozeseti po celém stadionu U Litávky. Ohlášená návštěva na utkání činila 4.286 diváků.
Fotoreport z utkání najdete zde.
Na obrázku může být: stadión, dav, obloha a venkuNa obrázku může být: 5 lidí, smějící se lidé, sedící lidéNa obrázku může být: venku

Na zápas mezi Zlínem a Libercem přišlo 3.256 diváků, včetně dvacítky hostů z Liberce. V utkání zvítězil domácí Zlín a dobře se tak naladil na nadcházející derby. V sobotu totiž hostuje Zlín na Slovácku a právě k tomuto utkání už směřují myšlenky zlínských fanatiků. Tomu odpovídalo i choreo „Burani, bojte se“, které bylo namířeno na fanoušky Slovácka a nadcházející víkend.
Fotoreport z utkání najdete zde.
Není k dispozici žádný popis fotky.Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, boty a venku

Do Štruncových sadů přijela Karviná, kterou přivítal průtrž mračen. Alespoň nějaké osvěžení, pochvaloval si situaci populární trenér Karviné František Straka. Nic příjemného pro Karvinou ale samotné utkání nebylo, neboť po devadesáti minutách svítil na tabuli výsledek 3:2 pro domácí. A zatímco Plzeň zatím body neztratila, Karviná zatím v letošním ročníků body nezískala a bez bodu je osamocena na chvostu ligové tabulky. A příští kolo hostí doma mistrovskou Slavii.
V utkání se po návratu po zranění hned dvěma brankami uvedl střelec Michael Krmenčík. Zápas sledovalo 7.035 diváků.

Pro nestranného pozorovatele byl zápas Jablonce se Slováckem velmi zajímavý. Tak třeba ten výsledek. Ne často se stává, že tým zvítězí 6:0. Přesně tak toto utkání dopadlo a šestigólovou nadílku si z Jablonce Slovácko odvezlo. Za povšimnutí také stálo choreo domácích, kteří letopočet vzniku klubu doplnili třicítkou mávacích vlajek. V Jablonci na fotbal chodí málo lidí, to je fakt, ale je tam skupinka snaživců, kteří se snaží a jejich aktivity stojí za zmínku.
Za zmínku také stojí pozápasová tiskovka trenéra domácího celku Petra Rady. Tiskové konference s tímto koučem bývají často zajímavé a zábavné (jistě vzpomenete na 3 žongly ještě když P. Rada vedl Spartu). A tentokrát to byla další výživná tiskovka. Doporučuji se podívat.

Utkání sledovalo 2.681 diváků.
Fotoreport z utkání najdete zde.
Na obrázku může být: venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, boty a venku

V pomyslném souboji o nejmenší návštěvu kola zvítězila Mladá Boleslav. Na utkání s Opavou dorazilo na tribuny 2.662 diváků. Ti, kteří dorazili, viděli vítězství domácího týmu, Mladá Boleslav rozstřílela Opavu 4:1.
Sympatický dojem zanechali fanoušci Opavy, kterých ze Slezska dorazilo necelých sto. Pokračovali v boji s vedením svého klubu a vyvěsili proto transparenty a také zamávali modrými vlajkami.

Slavia se svými fanoušky se konečně vrátila do Edenu. Hrálo se na čerstvě položeném, dva dny starém, trávníku a Tribuna Sever zůstala z rozhodnutí DK z loňského ročníku uzavřena. Proto se aktivní kotel přemístil na jižní tribunu, přímo vedle sektoru hostí. Fanoušků Olomouce dorazilo poměrně dost, avšak k atmosféře utkání nijak zvlášť nepřispěli a zůstali zvláštně rozeseti po celém sektoru a vyvěsili jedinou vlajku.
Ke konci druhého poločasu došlo k pyroshow v sektoru Slavie. Pyroshow to byla velká a několik světlic, popravdě řečeno hodně světlic, opustilo sektor SKS a doletělo až do sektoru Sigmy. Sektor Sigmy tak byl zaházen světlicemi. Okolní tribuny v reakci na tuto pyroudálost spustily hlasitý pískot a pokřik „hovada, hovada!“. Utkání bylo na chvíli přerušeno. Více k tomu asi není třeba psát, informace o tomto incidentu jste již určitě četli, buď na našem webu (zde), nebo všude jinde.
Utkání v zápase se sníženou kapacitou stadionu sledovalo 13.263 diváků, což je nejvyšší návštěva kola.
Fotoreport z utkání najdete zde.
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidíNa obrázku může být: 2 lidé, sportující lidé, stadión, dav a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venku

Rovněž poslední utkání tohoto kola bylo zajímavé. Hrálo se na Střeleckém Ostrově v Českých Budějovicích a Dynamo se postavilo pražské Spartě. Sparťané vyrazili společně vlakem, oděni do klubové rudé barvy. Na stadionu pak představili novou výjezdovou vlajku „Sparta on tour“. Ve druhém poločase navíc realizovali pyroshow ve svém sektoru.
Střelecký Ostrov byl vyprodán, to znamená, že utkání sledovalo 6.681 diváků.
I domácí fanatici se na utkání připravili a krom transparentu „Support your local club“ si připravili také choreografii. Choreo bylo vytaženo do lidí a tak úplně nevyniklo a nebylo jednoduché dešifrovat, co je na plachtě vlastně namalované. Snad si z toho českobudějovičtí vezmou nějaké ponaučení do příště. Určitě se ale zatím prezentují solidně a jsou oživením nejvyšší fotbalové soutěže.
Fotoreport z utkání najdete zde.
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, dav a venkuNa obrázku může být: venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, dav a venku

Nejvyšší návštěva kola:
13.263 (SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc)
Nejvyšší návštěva sezóny: 
14.155 diváků (AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko) - 1. kolo
Počet diváků v tomto kole:
46.947
Průměr diváků na zápas v tomto kole:
5868
Počet diváků celkem:
147082
Průměr diváků na zápas celkem:
6128,4167

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace