o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Teplice - Sparta pohledem nestranného fanouška

čtvrtek, 30.05.2013 - přejít do komentářů
/titleImg/teplice-sparta-pohledem-nestranneho-fanouska/1/4986.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Krásná neděle a tak mne napadlo se zajít podívat na fotbal. V Teplicích hrála Sparta a tak jsem usoudil, že by to mohl být v celku dobrý zážitek.

Již ve vlaku, kterým cestuji, se setkávám se Sparťany. Byly velice vstřícný a pohostily mne, ač mne neznaly. Vystupuji s nimi v Teplicích a jdeme na Stínadla. Cesta je více než poklidná a Sparťani se na k mému překvapení  chovají více než klidně. Došly jsme na Stínadla, nakoupily se lístky, technické služby ( security ) šacovaly a bez problémů se dostáváme na stadion. Poté vyhledávám nějakou nálevnu a s překvapením a zaskočením zjišťuji, že se podává pouze nealkoholické pivo.

Vyvěsily se flagy, všichni zaujaly svá místa a ihned se začátkem utkání začaly Sparťanští fans podporovat svůj klub všemi silami. Tepličtí fans ze sektoru 15, se prezentují skvělým choreem. Vyobrazen Tasmánský čert s pyrem + pyro. Fans z Fanklubu jsou lépe slyšet svým fanděním. První půle po fans stránce patřila Spartě. Nemůžu ovšem nepochválit Teplický Fanklub. Sektor 15 krom pyra a chorea fanděním vázl.


I když tomu skóre nenapovídalo, tak po fotbalové stránce bylo taktéž vyrovnáno. Sparta uhlídala fotbalový průběh do konce první půle.

Na druhou půli se přesouvám do kotle Sektoru 15, abych zjistil, jak se fandí tam. Se začátkem druhé půle mne zpozorovaly fans S15 a ihned ke mně kráčí cca 6-7 členů tohoto uskupení. Ti mi výhružkami jasně dávají najevo, ať odejdu. Výzvu v poklidu raději uposlechnu a vzdaluji se. Vyhledal jsem místo mezi obyčejnými fanoušky. Konverzace s nimi opravdu výborná a fotbal i nadále skvělý. Poté Sparta vsítila třetí gól. Fanoušci, se kterými jsem vedl konverzaci mi doporučily navštívit kotel Fanklubu Teplice. Tuto možnost přijímám a jdu pozorovat, jak se fandí v tomto kotly. Když jsem se dostal do konverzace s fans v tomto kotly, tak přispěchaly členové S15 a hlídaly mne. Byly toho tušení, že jsem Sparťan.


Fanklub mne přijal po zápase s nadšením a delší dobu jsme debatovaly. Zápas skončil výhrou Sparty 0:3, ale Tepličtí přes to poklidně slavily záchranu v nejvyšší fotbalové soutěži v ČR.


Utkání se mi líbilo, ale zarazila mne nevraživost v kotli S15. Po fans stránce skláním pochvalu Sparťanským fanouškům, Fanklubu Teplice a S15 pouze pochvalu za opravdu skvělé choreo.

Ps: Nefandím ani jednomu klubu. Fotky jsou pořízené z mobilu a to ze všech tří kotlů, co se nacházely v utkání Teplice - Sparta.

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace