o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Ultras 1909 vyrazili napříč republikou do Třince

pondělí, 19.03.2012 - přejít do komentářů
/titleImg/ultras-1909-vyrazili-napric-republikou-do-trince/1/3951.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Výjezdy autobusem, autem, tranzitem, či vlakem na kratší vzdálenost máme již několikrát za sebou. Ovšem nyní 1909 podnikly premiéru, co se týče výjezdu přes celou republiku vlakem. Přesně 24 hodinový výjezd třinácti věrných výrazně okořenilo i to, že samotný zápas začínal v Třinci ráno v 10:15, a tak jsme museli vyrážet o den dřív, v půl deváté večer. Zážitků je opravdu mnoho. Počínaje cesty z Mostu, přestávky v Praze, přes následnou společnou cestu se stovkami ostraváků ve vlaku, skvělým borcům z tábora třineckých fanoušků, posezení v hospodě, samotný zápas a následnou zpáteční cestu. Tak začínáme ...

Určite je potřeba pro začátek zmínit to, jakým způsobem se podílelo vedení klubu na finanční podpoře výjezdu, v podobě vyřízení slevy na jízdenku, plus část z ní přímo zasponzorována, za což jim patří velké díky. Když byly jízdenky zajištěny, mohlo se vyrazit. Na nádraží se schází v pátek večer deset fanoušků s jasným cílem - vyrazit do Třince a za 24 hodin jít z nádraží s nějakým bodovým ziskem. Sedáme tak do vlaku s časem odjezdu ve 20:22, který míří přímo do města u polských hranic. Již dopředu jsme věděli, že v Praze nás čeká "skupinka" fanoušků ostravského Baníku, kteří stejným vlakem jako my pojedou domů ze zápasu na Spartě. To nás však vůbec neodrazuje a naopak po celou cestu do Prahy panuje výborná nálada. Prozpěvují se chorály, někteří vytahují na posilněnou a především kuráž vodku, zbytek se drží jistoty - piva. Samozřejmě nechybí vtípky, například , že v přepočtu na jednoho z nás vychází pouhých 80 ostraváků, což by neměl být problém.

Do Prahy se dostáváme něco po půl jedenácté a plán je většinu jednoznačný - najíst se v KFC či jiném fast foodu a co nejrychleji jít opět do vlaku, jelikož se dalo předpokládat, že pokud nastoupí více jak 800 chacharů, místa nebude dost. A to se také potvrzuje. Všichni s napraným břichem chvíli před půlnocí jdeme do vlaku hledat volné kupé, což se zdá být jako velký problém. Naštěstí je nám jedno uvolněné, ale i tak kapacita je o několik míst menší, než jaká by byla potřeba. V Praze se k nám totiž připojují další tři fanoušci. Dva kamarádi z Ostravy a jeden ostřílený pražský fanoušek Baníku. Na chodbě ve vlaku se tak začátkem cesty z Prahy tísní desítky fanoušků Baníku, obyčejných lidí a mezi nimi i několik z nás. Postupem času však někteří vystupují a koncem pětihodinové cesty z Prahy do Třince si někteří konečně sednou i na sedačku ve vedlejším volném kupé. Přes obavy, že budou dělat baníkovci problémy, jsme mile překvapeni. Celou cestu je ve vlaku naprostý klid a jediní v našem vagónu kdo byl slyšet, jsme byli my. Pochopitelně ne tak, že bychom prozpěvovali chorály, nejsme žádní sebevrazi, nýbrž zábava byla stále. U některých už se začal postupně s přibývajícím časem projevovat alkohol v krvi, ale vše se dalo zvládnout.

Příjezd do Třince byl také velice pozitivní. Na nádraží na nás čekali dva místní borci a vyrazili jsme v půl šesté ráno směr první otevřená hospoda. Dopředu jsme počítali s tím, že tak brzy ráno ještě nebude otevřená ani pekárna, s o to větším údivem jsme sledovali, že do první hospody se naše skupina nevejte, je v ní již příliž mnoho návštěvníků. Zakotvili jsme tak v nedaleké hospodě, někteří se probrali pomocí kávy, někteří pomocí výborného točeného Radegastu. Po několik hodinách vyrážíme již směr stadion, kde se setkáváme s ostatními domácími fanoušky, kecáme o všem možném i nemožném, vyměňujeme šály, děláme skupinovou fotku a naše skupina se půl hodiny před zápasem přesouvá na samotný stadion.

V sektoru věsíme na plot vlajky "Vládci severu" a "Uhlomost". Narozdíl od minulé sezóny jsme na stadion vpuštěni i s mávačkami. Od úvodu zápasu se snažíme fandit na pokraj sil. Sluníčko rychle ubíralo síly a v počtu třinácti lidí se toho moc vymýšlet nedá. I tak však dáváme všechny chorály a ženeme naše borce za bodovým ziskem. I přes několik nevyužitých šancí na obou stranách končí zápas zaslouženě bezbrankovou remízou a my tak s dobrým pocitem, dalšího úspěšného jarního zápasu můžeme psychicky připravovat na zpáteční cestu. Po zápase jak u našeho sektoru, tak u autobsu hráčům děkujeme za předvedený výkon, oni nám naoplátku za fandění a odhodlání vyrazit takovou dálku za svým týmem.

Na nádraží nás berou hráči autobusem, jelikož bychom těžko stihli vlak, pokud bychom museli přes celé město. Tam probíhá závěrečné poděkování obou stran a my vyrážíme vyčerpaní směr Most. Na zpáteční cestě už na všechny padá únava, některým šťastlivcům se daří na několik hodin usnout, někteří končí pouze u snahy a odpočívání. Po několika přestupech se dostáváme až do posledního osobáku z Ústí nad Labem do Mostu. Celý výjezd tak můžeme hodnotit jedině kladně, další podobný je v plánu do Opavy.

 

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace