o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

ULTRAS LIGA 11-16. KOLO + POHÁRY, 14/15

čtvrtek, 19.02.2015 - přejít do komentářů
Výsledky o nejlepší choreografii závěru podzimu!
/titleImg/ultras-liga-11-16-kolo-pohary-1415/1/6726.jpg?width=570
Pozdě, ale přece! Přinášíme vám zde, milí čtenáři, poslední třetinu hodnocení podzimních choreogrefíí viděných v tuzemsku. Kvalitní formu si udrželi fanoušci Opavy, kteří obhájili předchozí třetí příčku v anketě produkcí „Hlavní města Slezska“. Činili se i ultras pražské Sparty. Skupina letenský malířů má premiérově v elitním výběru hned tři své prezentace. Samostanou kapitolu pak zjevně za celý podzim napsali Chachaři. Ti potvrdili svou dominaci a opět vystoupili na stupínek nejvyšší. Choreografie věnovaná vzniku samostatného Československa nasbírala celkem 132 bodů. Další dvě dílka Baníku obsadila druhou, potažmo čtvrtou příčku.
 
Hlasování jako v předchozích případech proběhlo dle stejného klíče. I nyní hlasovala porota osmnácti „vyvolených“, sestavená z šestnáctky zástupců jednotlivých klubů a dvou administrátorů webu supporters.cz. Každý z oslovených seřadil svou nejlepší osmičku produkcí, která byla dle jeho mínění za dané období českými tábory vyprodukována. Princip hlasování spočívá v obodování jednotlivých míst. První místo = 8 b., osmé místo = 1b. Při rovnosti bodu o konečném pořadí rozhoduje počet lepších umístění.
 
Hlasující tábory: Baník, Bohemians, Brno, Hradec, Jablonec, Jihlava Liberec, Most, Olomouc, Opava, Plzeň, Příbram, Slavia, Slovácko, Sparta, Teplice a 2x redakce webu.

 
1. BANÍK - „Pravda vítězí“ 132 b.
14x 1. místo, 1x 2., 1x 4., 2x 5.
 
Puk – Slovácko(1.): Viděno na živo a bylo jasno že je zde vítěz Ultras Ligy. Aby hostujícímu choreu tleskal domácí stadion se moc nestává, ale toto choreo si to zasloužilo. Velice oceňuji vzpomínku na Legionáře jejichž připomínku bych rád viděl nejen na fotbale častěji. 
Hrubec – Opava(1.): K tomuto choreu bylo už napsáno hodně. Myslím, že není třeba již nic dodávat. Prostě naprostá jednička, možná i celé sezony.
Honza – redakce(1.): O jediném nebylo v tomto obrovsky nabitém kole pochyb – o vítězi. Chachaři překonali vesmírné hranice, když dokázali vyprodukovat ještě famóznější dílo, než bylo choreo Hadamczika v Plzni. Do muzea s ním
Martin – Příbram(1.): Jasně nejlepší, nejen kvůli detailní propracovanosti,ale také kvůli vlasteneckému obsahu a charakteru chorea.
 
 
 
2. BANÍK – „Tribuna vemen“ 95 b.
2x 1. místo, 5x 2., 4x 3., 2x 4., 2x 5., 1x 7., 2x mimo umístění.
 
Bešťák S15 – Teplice(3.): Originální a vtipná malůvka od ultras Baníku, která musela pobavit snad i do situace zasvěcené Slavisty.
Kuksič – Hradec (2.): U této prezentace mne zaujala nápaditost, jak popíchnout soupeře a ještě si rýpnout na adresu support leadera Slavie. Rovnež oceňuji velikost plachty, která je prakticky přes celý sektor domácích.
Stuart – Baník(4.): Povedené popíchnutí sešívaného rivala, zejména jejich mediálního vůdce. Zpracování ze strany Chacharů kvalitní, a to jak po stránce grafické, tak kombinací použitých materiálů (igelit+papír). Plusové body si tato práce může přičíst i za to, že plachta zakrývá celý sektor.
 
 
 
3. OPAVA – „Hlavní města Slezska“ 83 b.
4x 2. místo, 4x 3., 4x 4., 1x 5., 1x 6., 2x 7., 2x mimo umístění.
 
Ondra – redakce(3.): Opět, tuto sezónu již poněkolikáté, povedené malování Opavských. Možná by nebylo od věci příště plachtu nastříhat na pásy. Sektor opavských k těmto pásovým hrátkám přímo vybízí.
Stuart – Baník(3.): Opavští tímto choreem opět dokázali, že v poslední době patří mezi špičku české ultras scény. Pochvalu si zaslouží nejen samotné zpracování (vcelku kvalitní malůvka, plachta navazuje na nápis), ale i to, že se na choreu objevily tři nejdůležitější symboly - státní, městské i klubové.
Piotr – Jablonec(4.): O myšlence chorea se dá spekulovat, každopádně Opaváci patří k české špičce, pěkné provedení a dobrá organizace.
 
 
 
4. BANÍK – „Kun*a sem, ku*da tam“ 71 b.
6x 2. msíto, 1x 3., 1x 4., 3x 5., 1x 6., 1x 7., 1x 8., 4x mimo umístění.
 
Hrubec – Opava(4.): Toto je devíza Chacharů. Umět reagovat na situace, které momentálně hýbou společností. Tentokrát ještě známou větu použili ve svém boji proti vedení. Velmi vtipné. 
Honza – redakce(3.): Využití společenského fenoménu toho období a situace v klubu pro choreografii, opět výborně provedenou. Z tohoto hlediska jde o takový typický rukopis Baníku, umí tohle moc dobře.
 
 
 
5. SPARTA – „Mále země, velký klub“ 42 b.
2x 3. místo, 2x 4., 3x 5., 2x 6., 2x 8., 7x mimo umístění.
 
Honza – redakce(4.): Choreo má mouchy, zejména škoda mezer mezi pásy a hňupů, co strhli nápis, ale ve výsledku je velmi hodnotné. Znaky výborné, doplnění kartoniádama taky fajn.
Puk – Slovácko(5.): Kvituji snahu sparťanů o změnu v tribunovém choreu. Taktéž kombinací kartoniády a malovaného chorea. Škoda dementů co část nápisu strhli a vůli pár minutám pokazili několikatýdenní práci ultras. 
 
 
 
6. SPARTA – „Football for fans“ 34 b.
2x 3. místo, 2x 5., 3x 6., 2x 7., 1x 8., 8x mimo umístění.
 
Ondra – redakce(5.): Pěkně stínovaná plachta,doplněná o vše říkající transparent. Na zápasy evropských pohárů tahle choreografie pasuje více, než cokoliv jiného. Škoda však v mých očích odfláknutého nápisu. Zbytek sektoru mohly doplňovat alespoň zvednuté šály, v lepším případě např. igelity/kartóny… 
Kuksič – Hradec(3.): Sparta se zvedá každou svou prezentací, kterou doma předvede. Zde se mi líbí, jak je vše do detailu propracované. Plachtu doplňuje vystihující nápis. Škoda jen, že každý v kotli neplní nějakou úlohu. Kdyby zbytek okolo plachty držel třeba černé kartóny, tak by to bylo parádní.
 
 
 
7. OPAVA – „Lepší mrtvý, než rudý!“ 25 b.
1x 3. místo, 2x 4., 2x 6., 1x 7., 1x 8., 11x mimo umístění.
 
Bešťák S15 – Teplice(4.): Sice jednoduchá, ale výstižná malůvka v podání Opavy. Více choreografií na podobná témata!
Piotr – Jablonec(3.): Je zajímavé, že fanoušci ze Slezska odkazují z celé České ligy nejvíc na naši historii, jak Baník, tak SFC, navíc provedení za jedna.
 
 
 
8. SPARTA – „S“ 21 b.
1x 1. místo, 2x 4., 1x 3., 14x mimo umístění.
 
Stuart – Baník(mimo umístění): Byť není příliš jednoduché udělat v dnešní době kartoniádu přes celou tribuna (vzhledem k počtu diváků navštěvujících naše stadiony), tato, z dílny letenský, mne příliš neoslovila. Připadá mi až příliš jednoduchá. Zejména to eSko je celkem nevýrazné. Proto tuto choreografii nezařazuji do své top osmičky. P.S.: škoda nezakrytých vchodů (vím, že tentokrát za to sparťani nemohou).
 

Autor: oo

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace