o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

ULTRAS LIGA 11-16. KOLO + POHÁRY

čtvrtek, 26.12.2013 - přejít do komentářů
Boj o nejlepší choreografii závěru podzimní části poznal vítěze!
/titleImg/ultras-liga-1116-kolo-pohary/1/5589.jpg?width=570

Závěr soutěžního období zastihl české tábory ve zvýšené ultras aktivitě. Bylo opravdu z čeho vybírat a do elitní osmičky se tlačila i díla menších táborů. Premiérově v novodobé historii ankety se do TOP osmičky prodralo dílo ultras Sparty. Nejvíce zástupců ve finálním pořadí mají fanoušci Plzeňské Viktorie, tři. O jednu prezentaci méně zde mají ultras Baníku, přičemž produkce Chacharů obsadily dvě ze tří míst na pomyslné bedně vítězů. Po jednom finalistovi si připsaly ještě tábory z pod Ještědu a Vršovic.
S velkým odstupem si první příčku zajistila choreografie Ostravských „Smog na Ostravsku“. Druhý flek si rovněž s dostatečným náskokem uhájila prezentace Viktorky pro trenéra Vrbu. Bronzovou příčku obsadila taktéž rozlučková choreografie, avšak s velmi hořkým nádechem.

Hlasování jako v předchozích dvou případech proběhlo dle stejného klíče. I nyní hlasovala porota osmnácti „vyvolených“, sestavená z šestnácti zástupců jednotlivých klubů a dvou administrátorů webu supporters.cz. Každý z oslovených seřadil svou nejlepší osmičku produkcí, která byla dle jeho mínění za dané období českými tábory vyprodukována. Princip hlasování spočívá v obodování jednotlivých míst. První místo = 8 b., osmé místo = 1b.

Hlasující tábory: Baník, Bohemians, Brno, Hradec, Jablonec, Jihlava, Liberec, Most, Olomouc, Opava, Plzeň, Příbram, Slavia, Slovácko, Sparta, Teplice a 2x redakce webu.

1. BANÍK – „Smog na Ostravsku“ 111 b.

9x 1. místo, 4x 2, 2x 5, 1x 6, 2x mimo umístění.

Bešťák-S15 - Teplice (1.): Skvělej nápad a dokonale detailně zpracovaná kresba doplněná o obláčky z kartónů, nápis, který pobavil a mávačky. Škoda jen, že se nepovedly lépe dýmy.
Ondra - redakce (1.):  Vtipná myšlenka, trocha sebeironie nikdy neuškodí. Malované části jsou velmi kvalitně provedeny, záporem choreografie je především fakt nevýrazných dýmů, které vítr ihned odvál na vedlejší hřiště.
Strašák - Slavia (6.): Jsem asi jediný primitiv, co to nepochopil, ale je to hezký. Hezky namalovaný, barevný a líbí se mi ten nápis (kterému ale fakt nerozumím).
Paruka - Brno (mimo umístění): Vyzdvihnout bych potom chtěl jen transparent Baníku „Smog na Ostravsku“ – ten transparent je absolutně dokonalej. Mě se však celé provedení chorea nelíbí, proto není v mé top 8. I přes zajímavou myšlenku…

2. PLZEŇ – „Vrba“ 77 b.
2x 1. místo, 2x 2, 2x 3, 4x 4, 1x 5, 3x 6, 1x 7, 3x mimo umístění.

Honza - redakce (1.): Moc hezky ztvárněná podobizna, etické ocenění a poděkování za práci, v kontextu celého děje neskutečně působivá chvíle při vytažení chorea.
Strašák - Slavia (3.): Moc hezká malba, škoda malé vlny v roztažení nápisu, ale jinak pěkný.
Hrubec - Opava (4.): Podobizna Pavla Vrby velmi vydařená. Na rozdíl od některých jiných choreografií Plzně je tato (co se týče barev) pěkně viditelná a přehledná.
Sťuart - Baník (6.): Postava se originálu celkem podobá. Škoda špatného upevnění ruky.

3. BANÍK – „Děkujeme za všechno..“ 66 b.

1x 1. místo, 3x 2, 4x 3, 1x 4, 1x 5, 2x 7, 6x mimo umístění.

Bešťák-S15 - Teplice (2.): Pěkně osvícená svíčka, dobrý nápad.
Hrubec - Opava (3.):  Smutné choreo, ale propracované do posledního detailu. Originální je zapálené pyro pod svícnem.
Stuart - Baník (3.): Důstojné rozloučení s člověkem, který s Baníkem dokázal mnoho.

4. SPARTA – „Největší Sparťan“ 57 b.
1x 1. místo, 3x 3, 2x 4, 2x 5, 3x 6, 2x 7, 5x mimo umístění.

Bešťák-S15 - Teplice (3.): Pěkně ručně kreslenej Kvašňák doplněnej o obouručky a pyro. Možná mohl být lépe zpracovaný nápis. Důkaz toho, že i Sparta se rapidně posunula vpřed.
Ondra - redakce (5.): Od rudých poměrně nečekaná akce (po grafické stránce). Vše kvalitně provedeno, pyrotechnika dodává choreu grády. Škoda, že takto dobře malované „sektorovky“ jsou na Letné spíše vzácností.
Strašák - Slavia (5.): Moc hezky namalovaný, doplněný obouručema, ohněma, moc povedený...

5. PLZEŇ – „Krásnější než sex“ 54 b.
2x 1. místo, 3x 2, 1x 3, 1x 4, 1x 5, 2x 8, 8x mimo umístění.

Paruka - Brno (1.): Celostadionové kartoniády jsou prostě nejlepší. Tahle je navíc výborně zvládnutá obohacená o prvek s hráči na „novém“ hřišti – k tomu nápis, co pobaví… Paráda.
Honza - redakce (4.): Moc hezky vypadající celostadionová kartoniáda. I když to vypadá jednoduše, tak ne vždy se musí kartoniáda tak povést. Oceňuji i kresbu a nápis vystihuje prioritu opravdového fanouška :-).

6. SLAVIA – „Teritorium“ 46 b.
1x 1. místo, 2x 2, 2x 3, 2x 4, 1x 7, 10x mimo umístění.

Piotr - Jabonec (4.): Teritorium, dobrá myšlenka a také zpracování, taková chorea mají o hodně větší hodnotu, když jsou prezentována venku.
Ondra - redakce (mimo umístění): Pěkně udělaný nápis, plachta je už průměrná a upatlaná. Moc mě především neoslovilo poselství choreografie. Udělat ve 100-120 lidech motiv „SKS teritorium“, mě osobně přijde dost divné. Takové téma bych si spíše dokázal představit při nabušeném sektoru hostí.

7. PLZEŇ – „Hrrr na ně“ 35 b.
3x 2. místo, 1x 3, 2x 5, 12x mimo umístění. 

Paruka - Brno (2.): Hrrr na ně. Jak jednoduché, jak efektivní. Nápad s provedením jdou ruku v ruce, moc se mi tato prezentace líbí.
Mira - Slovácko (3.): V jednoduchosti je síla.

8. LIBEREC – „Liberec“ 32 b.

1x 1. místo, 1x 3, 2x 4, 1x5, 1x 7, 2x 8, 10x mimo umístění.

Strašák - Slavia (1.): Jednoduchá, ale moc hezká choreografie, písmena dobře provedená, choreografie rozsáhlá, sice bez hlubší myšlenky, ale i tak hezký...
Paruka - Brno (8.): Tady je jedno jestli to bude choreo „Liberec“ nebo „náš kraj“. Je to pořád na stejný brdo, takže už děkuji nechci…

Autor: oo

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Retro výjezd Tribuny Sever s... 19.04.2024

Retro výjezd Tribuny Sever s...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace