o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

ULTRAS LIGA 17-21. KOLO

neděle, 06.04.2014 - přejít do komentářů
Ultras liga je zpátky! Podívejte na osmičku nejlepších produkcí za úvodních pět kol jarní části!
/titleImg/ultras-liga-17-21-kolo/1/5885.jpg?width=570

Úvodní pětice jarních kol je dávno za námi a je tady na čase vyhlásit vítěze ultras ligy za uplynulé období. Do elitní osmičky se protlačila díla pěti různých klubů. Přičemž nejvíce zástupců mezi elitou mají Chachaři – tři. Dvě produkce ve finálovém žebříčku obdržela pražská Sparta a po jednom pak Plzeň, Bohemians a Slavia. Nutno zmínit neuvěřitelnou vyrovnanost ve hlasování. Hned tři dvojice choreografií si připsaly stejný bodový zisk a o jejich konečném umístění muselo rozhodnout pravidlo o větším počtu lepších hodnocení.

Hlasování jako v předchozích dvou případech proběhlo dle stejného klíče. I nyní hlasovala porota sedmnácti „vyvolených“, sestavená z patnáctky zástupců jednotlivých klubů a dvou administrátorů webu supporters.cz. Každý z oslovených seřadil svou nejlepší osmičku produkcí, která byla dle jeho mínění za dané období českými tábory vyprodukována. Princip hlasování spočívá v obodování jednotlivých míst. První místo = 8 b., osmé místo = 1b. Při rovnosti bodu o konečném pořadí rozhoduje počet lepších umístění.

Hlasující tábory: Baník, Bohemians, Brno, Hradec, Jablonec, Jihlava, Liberec, Olomouc, Opava, Plzeň, Příbram, Slavia, Slovácko, Sparta, Teplice a 2x redakce webu.

1. BANÍK - „Naše ruce dělají scénu“ 118 b.

10x 1. místo., 4x 2, 1x 3, 1x 5, 1x mimo umístění.

Bešťák S15 – Teplice (1.): Celosektorová prezentace, která byla doplněna o pyrotechniku a po stáhnutí plachty se sektor objevil oblečen do bílých pláštěnek. Dojem mi kazil jeden vystrčený hořící bengál z chorea.
Paruka – Brno (1.): Bez komentáře – TOP.
Hrubec – Opava (2.): Nápadité choreo, které opět zaplňuje celý sektor. Plusové body že se jedná o výjezd. A použití stejných plášťenek má taky svůj efekt.
Piotr – Jablonec (1.): Sjednocenost kotle, krásné a celosektorové choreo a navíc pravdivé. To že je něco takového uděláno na výjezdu jen další plus.

2. BANÍK – „Jsme vám v patách :-)/:-/“ 71 b.
4x 1. místo, 3x 2, 3x 6,  7x mimo umístění.

Honza – radakce (2.): Prakticky jako vždy u Chacharů nechybí nápad a super realizace.
Ondra - redakce (1.): Asi vůbec nejlepší produkce předvedena ultras FCB v domácím kotli. První fotbalově sebeironizující část, byla nahrazena fanouškovským tématem. Ruka příznivce Baníku letí ke znakům nepřátelských klubů, po jejichž zničení vzplanou ohně.
Hrubec – Opava (1.): Parádní choreo "na pokračování", u kterého hodnotím hlavně myšlenku, ale grafické zpracování také hodně povedené. Pěkně vyplněný celý sektor.

3. PLZEŇ – „Královna Viktoria“ 71 b.

1x 1. místo, 3x 2, 4x 3, 1x 4, 1x 5, 3x 6, 4x mimo umístění.

Tommy 1905 - Bohemians (2.): perfektně připravená celostadionová kartoniáda, všichni fanoušci drželi nad hlavou, pěkný nápis i logo. Viděl jsem v televizi a prostě super.
Honza – redakce (3.): Myslím si, že tentokrát velmi dobře zvládnutá kartoniáda, velmi se cení celostadiónový rozsah, hezky zpracovaná plachta.
Sťuart – Baník (4.): : Plzeňští se zase posunuli o něco výš. Povedená kartoniáda a ten nápis na síti také vypadá dobře. Být ty vchody zakryté, hned by to vypadalo ještě lépe

4. BANÍK – „Zkurvená Sparta“ 47 b.

1x 1. místo, 1x 3, 2x 4, 5x 5, 1x 6, 7x mimo umístění.

Ondra - redakce (5.): Choreografie(replika známe šály), která se zdaleka nepovedla podle představ tvůrců. I přesto se stala snad nejmedializovanější produkcí za poslední dobu a do puntíku tedy splnila svůj účel :). Hned v zápětí se na stejných místech jako šála objevily známé ostravské sektorovky. 
Sťuart – Baník (5.): Tato replika známé šály je líbivá především v tom, že se jedná o kombinaci několika prvků (plachta, kartóny, vlaječky). A byť její realizace nevyšla úplně podle představ tvůrců, stala se tato plachta o rozměrech 90 x 17 metrů, jednou z nejdiskutovanějších prezentací poslední doby (prý se na stadion pronesla obmotaná kolem pasu ) Své umístění si tak bezesporu zcela zaslouží.

5. BOHEMIANS – „Věrní, ale nasraní!“ 47 b.
1x 3. místo, 5x 4, 1x 5, 3x 6, 1x 7, 1x8, 5x mimo umístění.

Tommy 1905 - Bohemians (4.):  Choreo, které se na konec dělalo na poslední chvíli, kdy byl trestuhodně podceněn důraz na vytvoření nápisu.Před zápasem začal foukat silný vítr, který by choreo odnesl i s plotem a tak přišlo na modlení jestli se to do poločasu uklidní. Trochu ano, nedalo se ale plachty udržet u sebe. A proto za ty nervy- dávám na čtvrté míst
Kuksič – Hradec (6.): Skvělý nápad, plachty jsou pěkně vytažené, akorát to není dokonale podsvícené, což se dá do příště určitě zlepšit. Celkově, ale hodnotím kladně.

6. SPARTA – „A.C.A.B.“ 43 b.
3x 2. místo, 2x 3, 1x 4, 2x 7, 1x 8, 8x mimo umístění.

Sťuart – Baník (3.): Solidně namalovaná plachta s vše říkajícím nápisem.To vše okolo vhodně doplněno kartóny a okořeněno racemi. Až na to ne zrovna ideální roztažení povedená prezentace (P.S.: Jando, kdy zas jdeš do kasína? :))
Kuksič – Hradec (2.): Pěkná kresba, doplňující nápisem, černými kartony + pyrotechnika. Myslím, že vydařená prezentace.
Ondra – redakce (4.): Dobře namalovaná sektorovka, doplněna o jasný nápis, kartóny a pyro. Tenhle „skládačkový“ druh choreografií mám rád, body určitě i za odvahu jít do tohoto tématu.

7. SPARTA – „Ultras“ 43 b.
2x 2. místo,  2x 3, 1x 4, 2x 6, 3x 2, 7x mimo umístění.

Hrubec - Opava (3.): Povedená kartoniáda, která není pouze v trikolórách, jak je u Sparty obvyklé, ale je propracovanější.
Ondra – redakce (7.): Tato kartoniáda mě příliš neoslovila(nechápu co znázorňuje obraz uprostřed). Písmena šla jistě rozmístit trochu lépe, vchody jsou jejich nepřítelem. Hlavně poslední písmeno tímto nedostatkem značně trpí.

8. SLAVIA – „Není umění“ 32 b.
2x 3. místo, 2x 5, 5x 7, 2x 8, 6x mimo umístění. 

Kuksič – Hradec (5.): Opět parádní kresba i s nápisy, na výjezd parádní počin.

Autor: oo

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace