o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

V Jihlavě slzák a zásah proti fanouškům na tribuně

neděle, 01.09.2013 - přejít do komentářů
Vstupenky na občanky do sektoru hostí nic nepřinesly, spíš naopak...
/titleImg/v-jihlave-slzak-a-zasah-proti-fanouskum-na-tribune/1/5243.jpg?width=570

Když Vysočina Jihlava oznámila, že vstupenky do sektoru hostí, budou fanouškům Slavie prodávány pouze na občanku a fanoušci Slavie vyzvali ostatní příznivce, aby si vstupenky koupili na o ostatní tribuny, tak bylo pravděpodobné, že první zářijový den bude v Jihlavě asi veselo – a bylo...

Jihlava prodávala vstupenky na utkání i online, tak nebylo pro fanoušky Slavie problém zakoupit si lístek kamkoliv na tribunu. Jihlava sice zvýšila kontroly u vstupů, ale drtivá většina sešívaných příznivců šla na stadion bez klubových symbolů, a tak velmi snadno tyto prohlídky ošálili.

Našli se sice i takoví, kteří šli se šálou a byly přesměrován do sektoru hostí, ale při mapování situaci u vstupu zjišťujeme, že stačí dojít o pět minut později bez šály a jste tam, kam jste chtěli...

Za podélnou tribunou postávají před zápasem velké skupiny lidí, kteří popíjejí pivo a je nám hned jasné, že se jedná o fanoušky Slavie. To se potvrzuje hned v úvodu zápasu. Slávisté se schází na podélné tribuně, kde začínají fandit. Ihned se rozjíždějí manévry pořadatelů, kteří sektor obstoupí, ale vše zatím probíhá v klidu.

Problémy se dostaví o poločase, kdy pořadatelé nepouštějí fanoušky na toaletu a následně se je snaží vytlačit. „Já tady mám platný lístek,“ reaguje Slavista na výzvu pořadatele, kterému ukazuje platnou vstupenku. „To mě nezajímá, máte být v sektoru hostí,“ reaguje zakuklený muž. Chvíli na to za použití slzáku vyráží bezpečností agentura do akce.

V daném sektoru se však nacházejí i starší fanouši a nemálo domácích příznivců. „Hele já fandím Jihlavě a to co tady pořadatelé předvádějí je naprosto zbytečné. Měli jim dát lístky do sektoru bez občanek a byl by klid. Takto je to horší, než kdyby jich v té kleci bylo zavřeno pět set,“ říká rozhořčeně muž, který pomáhá ošetřovat seniora, který dostal zásah slzákem.

„Vše začalo, tím že nechtěli slávisty pustit ani na toalety, jinak vše probíhalo, pokud se nepletu, první poločas v pohodě, nebyl žádný problém. Až ve chvíli, kdy tam nastoupili ty vojáci a nechtěli nikoho pouštět ven, tak začaly problémy,“ říká Strašák.

Pořadatelům se podařilo fanoušky Slavie trošku odsunout, a v 60. minutě Slávisti začínají fandit. Další masakr však pokračuje po zápase. Pořadatelé opět Slávisty vytlačují a strhává se největší mela, při které jsou zranění na obou stranách.

U východů jsou pak Slávisté natáčeni, lustrováni a pouštěni po jednotlivcích ze stadionu. Velké množství sešívaných končí na policejních stanicích.

Názor redaktora, který byl na místě: Řešení Jihlavy bylo nešťastně nastaveno již od začátku. Zavedení prodeje vstupenek na jména do sektoru hostí a zároveň volný prodej vstupenek online umožnilo sešívaným dostat se mezi domácí fanoušky. Tento systém nejenom že nic nepřinesl, ale pokazil zážitek i desítkám domácích fanoušků, kteří se rázem ocitli uprostřed kotle hostujících fanoušků. Jihlavský stadion se navíc proměnil v bojiště a agresivitu z obou stran. Když se to rozjelo, tak již měl každý tu svou pravdu...


Fotky od fanoušků:




clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Retro výjezd Tribuny Sever s... 19.04.2024

Retro výjezd Tribuny Sever s...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace