o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

VHK Vsetín - Slezan Opava

blog fanoušků pátek, 28.02.2014 - přejít do komentářů
Opavský výjezd na Valašsko
/titleImg/vhk-vsetin-slezan-opava/1/5752.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Ve čtvrtek 28.2. v rámci 2. zápasu play-off  2.Ligy skupiny východ, zamířila Opava na půdu Vsetína. Od zápasu se hodně očekávalo, což dokazoval i zájem opavských příznicvů, který byl větší, než jsme sami očekávali. Naplnili jsme jeden autobus a další se vypravili pro vlastní ose auty. K Lapači přijíždíme asi 10 minut před začátkem utkání. Při výstupu z autobusu si okamžitě všímáme spousty symbolů nejen hokejového Vsetína, ale také FCB a GKS. Je nám jasné, že dneska bude ještě veselo. A taky že bylo.

Kupujeme lístky a po důkladné prohlídce jdeme do svého sektoru. Hned, jak se objeví první opavští příznivci, Domácí nás „zdraví“ . V sektoru hostů se nás nakonec schází cca 70 – 80 Lidí, z toho bohužel pouze polovina aktivně fandících.  Domácích se schází velmi slušný počet a hlasitě dávají o sobě vědět po celou dobu zápasu. Na první  třetinu si připravili prezentaci v podobě zeleno – žlutých balonků. Pohled na to, jak celý stadion fandí svému týmu mi na Opavském zimáku chybí. Ve Vsetíně tohle bylo k vidění mnohokrát. Ovšem ani my jsme se nenechali zahanbit a ve výborné atmosféře zápasu jsme nehráli druhé housle. Na třetí třetinu jsme měli připravené bílo - červené balonky.

Samotné utkání je velmi  dramatické a emotivní. Nechybí tvrdé střety, slovní výměny názorů, pěstní souboje, branky na obou stranách. Domácí v zápase 3x vedli, přesto dokázala Opava srovnat a dostat zápas do prodloužení. Blížil se konec prodloužení a všichni už očekávali samostatné nájezdy. Když půl minuty před koncem dala Opava branku. Lapač utichl, Slyšet byla pouze obrovská euforie a radost  hostů. Vsetínští opouštěli zimák a Opavští slavili spolu se svými hráči. Potom jsme se vydali pomalu směr autobus. Ovšem do autobusu jsme se ještě chvilku nedostali. Venku bylo spoustu domácích. Po zařvání jedno z nich „Jebat Opavu“ vše začalo. Strhlo se několik menších potyček, rány padaly na obě strany. Poté na místo přibíhají policajti, několik fanoušků zadrží a situaci uklidňuji. Stále však dochází ke strkanicím a k slovním výměnám názoru. Policajti nás odvádí k autobusu. Nikomu se ale dovnitř ve vyhrocené situaci moc nechce a překřikujeme se s domácími. Poté nás jeden Vsetínský před 2 policajty vyzívá na střet ve formátu 10x10 hnedka vedle autobusu. Možná si dal před hokejem trochu toho metanolu a nevšiml si, že všude kolem autobusu jsou Policajti a jenom těžko by šly jeho plány uskutečnit. Čekáme, až propustí naše zadržené a poté vyrážíme směr Opava. Ve Valašském Meziříčí nás ještě zastavuje policie a celý autobus legitimuje.

Série se za stavu 2:0 přesouvá opět do Opavy a zde můžeme zpečetit svůj postup do semifinále. Zápas to ale bude skutečně vyhrocený a atmosféra se dá očekávat velmi napjatá.

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace