o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Vlajkonoši – co bude dál?

Vlajkonoši pátek, 07.07.2017 - přejít do komentářů
Souhrn zápasů Vlajkonošů. Co dál s tímto projektem?
/titleImg/vlajkonosi-co-bude-dal/1/8042.jpg?width=570

Projekt Vlajkonoši má za sebou dva roky fungování. Dokázal spojit spoustu fanoušků z celé země, aby se sjednotili a vytvořili reprezentační jedenadvacítce dobrou atmosféru na jejich zápasech.

Jak to všechno začalo?

Po vyhodnocení mnoha aspektů se ukázalo, že nejlepší pro vytvoření atmosféry budou zápasy fotbalové reprezentace do 21 let. Zde nehrozí problémy se sektory pro aktivní fanoušky, na zápasy chodí malé množství lidí, a tak jsme si mohli sami říct a určit, kde budeme fandit.

Úvodní zápas s podporou Vlajkonošů se uskutečnil v Uherském Hradišti 13. října 2015. Nutno podotknout, že vůbec prvním zápasem, kde byli Vlajkonoši přítomni, byl zápas „áčkové“ repre proti Maďarsku o více jak dva roky dříve, nicméně už zde bylo jasné, že na takové úrovni bude velmi složité vytvořit jakoukoli smysluplnou akci.

V Uherském Hradišti se v sektoru za brankou schází na 40 lidí, kteří vymýšlí první chorály a pokřiky. Velkým pozitivem je, že o poločase do sektoru přichází i další lidi a nechají se strhnout k fandění. Dokonce se podaří absolvovat i nějaké jednoduché překřikovačky s hlavní tribunou.

I přes malý počet byla na všech lidech vidět chuť fandit a už zde bylo jasné, že fandit na repre do 21 let bude správný krok.

O měsíc později…

O měsíc později hrají Lvíčata další kvalifikační zápas. Místem konání se stává Jablonec. Možná že panují trošku obavy, jak to bude v Jablonci vypadat. Všechno mizí s prvním hvizdem. V sektoru se sejde asi 80 aktivních fanoušků, kteří celý zápas fandí a možná klíčový zápas proti Belgii naše Lvíčata vyhrávají. Následuje už i improvizovaná děkovačka, kde je i na samotných hráčích vidět, jak je podpora těší.

V březnu znovu do Hradiště

V březnu roku 2016 zavítá reprezentace do 21 let opět do Uherského Hradiště. A nastává první vrchol projektu Vlajkonoši. Na zápas je v kotli přítomno na 200 aktivních fanoušků, kteří ženou naše hráče za výhrou.

K vidění jsou i první hezká chorea a repertoár chorálů se výrazně rozrůstá. Atmosféra je vynikající a pochvalují si ji jak hráči, tak i reprezentační trenér Lavička.

Krok poslední – Znojmo

Vůbec poslední zápas kvalifikace se odehrál 7. října 2016 ve Znojmě. Naše Lvíčata mohla slavit přímý postup, ale musela věřit v zaváhání Belgičanů.

I do Znojma přijíždí více jak 100 Vlajkonošů a mají nachystané také choreo. Pláštěnky v českých barvách krásně vyniknou. Support je celou dobu na velmi dobré úrovni. Po konci zápasu probíhá vítězná děkovačka, nakonec se dokonce ukáže, že byla postupová, neboť Belgie svůj zápas nezvládla.

EURO v Polsku

Vrchol dosavadního snažení Vlajkonošů přichází v Polsku. Město Tychy je v den prvního zápasu našich Lvíčat proti Němcům plné českých fanoušků a také Vlajkonošů. Probíhá akce všichni v bílém, jsou nachystána trika v počtu 100 kusů s motivem Vlajkonošů. Zájem o ně je však tak enormní, že do pár minut není co prodávat!

Před úvodním zápasem následuje pochod, kterého se účastní několik stovek fanoušků a nutno podotknout, že některým obyvatelům Tych asi zní naše chorály v uších ještě teď.

Samotný zápas našim Lvíčatům nevychází výsledkově, ovšem na tribuně je to téměř paráda. Stovky aktivně fandících fanoušků Česka hecují výborní spíkři a stadionem se nesou naše chorály, které mají velkou sílu. Nic na tom, že se prohrálo, fandí se opravdu skvěle a to i po zápase.

Na zápas je také připraveno choreo v podobě české trikolory a napíšu odkazujícího na operaci Anthropoid. Právě tohle se nelíbí UEFĚ, která chce nápis sundat, avšak to se jí díky nevoli Vlajkonošů nedaří, jenom jsme upozorněni, že odteď budeme důkladně monitorováni. Stadionem se pak několikrát ozve pokřik UEFA MAFIA, ke kterému se přidává i hrstka aktivních fanoušků z Německa.

Druhý zápas – výhra s Itálií

Druhý zápas odehrají naše Lvíčata ve středu v 18 hodin. Termín není ideální, na pochod není prostor. I tak se v sektorech I1 a I2, které jsme si zvolili jako kotel, schází několik stovek Vlajkonošů. Účast je určitě menší než v prvním zápase, ale i tak se support nádherně nese. Naši nakonec poráží Itálii a následuje děkovačka trvající několik minut.

Poslední zápas – fanatismus na maximum!

Poslední utkání EURA se odehraje v sobotu od 20-45. Opět je naplánován pochod, které se účastní ještě více lidí než před týdnem, podle odhadů jde pochodem asi 1000 fanoušků.

Na náměstí jsou ještě rozdána další trička Vlajkonoši, i dalších 150 kusů mizí během pár minut.

Odpaluje se velké množství pyra, fandí se skvěle. Celý zápas proti Dánsku se nese v duchu nejlepšího supportu, který kdy Lvíčata zažila! Skvělí spíkři, vynikající nálada v kotli, i když se prohrává, to všechno přispěje k tomu, že když se díváme kolem sebe, vidíme stovky lidí doslova v tranzu. Připraveno je opět také choreo v barvách naší země.

Nejsilnějším zážitkem pak patrně bude posledních 15 minut zápasu, kdy se rozezní chorál Lvíčata olé olé. Naši prohrávají, o to silněji se chorál nese stadionem a strhává i spousta dalších fanoušků na tribunách.

Fanatismus graduje a ještě dlouho po konci zápasu Vlajkonoši jedou tento chorál! Odměnou je jim neutichající a dlouhotrvající potlesk všech hráčů, realizačního týmu a i trenéra Lavičky.

Obrovské díky všem, kteří se projektu účastní, myslím ,že všichni si to užíváme na maximum a věříme, že naše práce bude nadále pokračovat.

Co nás však čeká dál? Podpora reprezentace do 21 let zůstane stále ještě prioritou pro Vlajkonoše, proto si už teď v kalendářích zaškrtněte datum úterý 5. září 2017. Právě v tento den se rozbíhá kvalifikace na ME 2019. Soupeřem našim Lvíčatům bude tým Běloruska, místo zápasu ještě není jasné.

Vlajkonoši – hrdě za svou zem!

Autor: Vlajkonoši

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace