o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Východočeské derby: Pardubice x Hradec Králové

Foto report pondělí, 30.12.2013 - přejít do komentářů
Pochod s pyrem, choreografie, ale i sedm zadržených fanoušků...
/titleImg/vychodoceske-derby-pardubice-x-hradec-kralove/1/5594.jpg?width=570

Třetí Východočeské derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové přineslo opět velmi kvalitní podívanou, které byla kromě supportu okořeněna několika produkcemi. Již před halou byla k vidění  pyrotechnika při pochodu na utkání. Policie podle medií zadržela sedm příznivců hradeckého klubu.

Z TISKU:

Deník.cz
Všech sedm osob bylo předvedeno na obvodní oddělení k podání vysvětlení. "Ve čtyřech případech šlo o používání pyrotechniky, dvakrát o neuposlechnutí výzvy policistů a v jednom případě se jeden hradecký příznivec pokoušel poškodit stěrače vozidla projíždějícího kolem průvodu hradeckých fanoušků," uvedla pro Pardubický Deník tisková mluvčí pardubické policie Jitka Vavřinová.

Jedinou větší výtržnost v hledišti měli naopak na svědomí domácí, kteří v první třetině po dvou inkasovaných brankách neudrželi nervy a do sektoru obsazeném hradeckými fanoušky, kteří svým bezohledným chováním vyhnali mezi sebou usazené příznivce Pardubic, vhodili odpadkový koš. Pardubičtí aktéři této epizody měli vzápětí velmi intenzivní pohovor s pořadateli i kriminalisty. Od té doby ale v hale už panoval "klid zbraní" až na pár odpálených petard. Hradečtí příznivci se tentokrát polepšili a zákaz zahalování obličejů na sportovním utkání tentokrát repsektovali.

Po celý zápas bylo vně i uvnitř stadionu připraveno několik družstev těžkooděnců státní i městské policie, jízdní oddíl městské policie a psovodi. Policejní opatření v Pardubicích bylo ukončeno s odjezdem posledních hradeckých fanoušků přibližně kolem deváté hodiny večerní.

iDnes.cz
Už před zápasem na prostranství před arénou dávali hlasitě najevo, že si nepřipadají jako na návštěvě. Oba tábory fandů proto oddělovaly koridory policejních těžkooděnců, na místě byli i strážníci na koních. A ani policisté se nenudili.

"To víte, hraje se derby, tak to není standardní situace, emoce jsou vypjaté," řekl jeden z fanoušků Hradce Králové, Robert Marx. Hradečtí fandové se však nechtěli nechat zahanbit ani během zápasu.

Ačkoliv jich bylo mnohem méně než pardubických, jejich skandování se rozhodně neztratilo pod lavinou červenobílých šál. Hokejisté hradeckého Mountfieldu se jim za to odměnili vítězstvím 3:5.

Pardubice

Hradec Králové

Autor: VíťaB

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace