o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Vyjádření fans SFC k současné situaci okolo derby

z domova čtvrtek, 02.03.2017 - přejít do komentářů
Opavští neuspěli s návrhem, aby Chachaři dostali 700 - 1000 vstupenek...
/titleImg/vyjadreni-fans-sfc-k-soucasne-situaci-okolo-derby/1/7892.jpg?width=570

Na základě různých spekulací, domněnek, narážek na naší adresu apod. , jsme se rozhodli, stručně popsat situaci okolo derby, jak jí vidíme a vnímáme my.

Začněme asi tím, co nás nejvíce vytočilo a to tím, jak tady zaznělo, že Opaváci serou na hostující fanoušky. Tak abychom to uvedli na pravou míru. Zástupci opavských fans několikrát tlačili na vedení SFC, aby dali Chacharům více než těch 340 lístků. Bohužel nedošlo k domluvě, která by možná pomohla udělat ze Slezského derby svátek fotbalu.

Kdyby si s námi sedli a probrali to zavčas, mohlo to dopadnout úplně jinak. Na jednu stranu si musíme reálně přiznat, že klub, který má stadion s kapacitou 7750 míst nemůže dát hostujícím fanouškům 2000 lístků. To musí uznat každý chachar (to, že tomu tak bylo při posledním derby v Opavě neznamená, že to tak bude pokaždé). Navíc vzhledem k bezpečnostním opatřením se kapacita stadionu snížila na nějakých cca 5800 míst. Hostující fanoušci mají nárok na 5% z kapacity stadionu. Což cca odpovídá těm 340 lístkům (tedy 1 sektor na tribuně H). Nám se to také nelíbilo a chtěli jsme, aby chachaři dostali alespoň 700 až 1000 lístků s tím, že zbytek tribuny H zůstane z bezpečnostních důvodů prázdný, což bylo dopředu všem jasné, že nějaká bezpečnostní zóna prostě "musí" být a jen tak mimochodem to není až tak úplně výplod vedení SFC, ale i jiných orgánů jako PČR, radních z města, jenž je stále jediným,majoritním vlastníkem klubu a podobně.

Myslíme si, že námi navrhovaná varianta 700 - 1.000 lístků by byla nejlepší a uklidnila by emoce na obou stranách. Nás to taky sere, protože to takhle bude derby "o ničem". Vedení(pod tlakem orgánů, které jsou zmíněny dříve, tak docílilo toho, že budou mít klid na stadionu s tím, že už jim je jedno, co se bude dít za jeho branami, protože tam přebírá "velení" policie. Co se týče podrazu vedení SFC na vlastní fanoušky. Neviděli bych to úplně jako podraz. Jak už zaznělo v diskuzích, vedení udělalo pro fanoušky SFC akci, že si mohli všichni fanoušci do dnešního dne zakoupit permanentku za 200 Kč na všechny jarní domácí zápasy včetně případných pohárových. To je opravdu „zadarmo“. Každý opavský fanoušek měl právo toto udělat, tak proč toho někteří nevyužili? Je to dobrý tah i z toho hlediska, že chtěli přitáhnout co nejvíce lidí na všechny zápasy a ne jen na Baník, kde přijde kdejaký "opravdový" fanoušek, zvědavec apod., což jsme viděli reálně na středečním pohárovém zápase s Plzní a následném sobotním mistrovském zápase s Třincem, kdy přišla sotva třetina lidí!

Takže za nás dobrý a velmi vstřícný krok směrem k fanouškům. Na druhou stranu se nám nelíbí to rozhodnutí, že lístky se budou prodávat pouze lidem s trvalým bydlištěm v Opavě. Tak se tam dostanou opět výše zmínění zvědavci a lidi, kteří na fotbale nebyli třeba 5 let, ale jenom proto, že tady hraje Baník(nebo nedávno Plzeň)a mají tu výhodu, že bydlí v Opavě, tak se na ten zápas dostanou. Ale ti fanoušci, kteří pravidelně navštěvují zápasy SFC a bydlí v okolí Opavy, už mají smůlu. Ale to zase se vracíme k tomu, že si dávno mohli pořídit permici za hubičku a měli by klid. A taky musíme jedním dechem, i když svým způsobem neradi uznat, že se v tomto vedení zase tak moc nedivím.

Víme všichni moc dobře, že ve spoustě okolních vesnic a městeček žije spousta příznivců Baníku a ta představa, že by všichni tito občané skupovali lístky a dostalo se tak na stadion o stovky chacharů více a kdo ví ještě na jaké místa, byla pro vedení asi hodně velkou černou můrou, to se asi fakt jejich rozhodnutí nemůžeme divit. Přece jen nemají takové chápání jako my. Nechceme se tady v žádném případě zastávat vedení SFC nebo kritizovat rozhořčené fanoušky FCB (vůbec se jim nedivíme za jejich reakce a zcela jistě bychom reagovali úplně stejně, kdybychom se my všichni, kteří bychom chtěli, nedostali k nim nebo na jakýkoliv jiný stadion z důvodu nedostatečně přiděleného počtu lístků), jen tady poukazujeme, jak to doopravdy bylo a je.Nejsmutnější je na tom to, že to, co se už nějaký ten rok děje v sousedním a pro mnohé z nás vzorem vyhlížejícím Polsku, ale nejen tam, ale v podstatě už v celé Evropě se začíná přesouvat i k nám :-(

Autor: Mara

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace