o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Znáte je? Tour de Hodolany

sobota, 15.04.2017 - přejít do komentářů
Představení tábora Tour de Hodolany
/titleImg/znate-je-tour-de-hodolany/1/7961.jpg?width=570

Sparta, Slavia, Baník, Brno, Bohemka, Olomouc, Plzeň....velké tábory s početnou fanouškovskou základnou. Znáte je všichni, píše se o nich, mají prostor v celostátních médiích. Pak jsou tady ale malé tábory, o kterých se toho moc neví. Jsou tvořeny nadšenci a srdcaři. Jednou z takových skupin je skupina fanoušků FC Sigma Hodolany, účastníka 3. třídy soutěže olomouckého kraje. A docela to tam žije! Proto jsme dali zástupci skupiny, která se nazývá "Tour de Hodolany" prostor, aby svou grupu představil. A tak si přečtěte zajímavé povídání a podívejte se na videa a fotografie z vystupování fanoušků Sigmy Hodolany.

Historie:
FK Hodolany patří k nejstarším fotbalovým klubům na Moravě vůbec, jeho administrativní vznik se datuje k roku 1912. Největší úspěch v historii klubu je rok 1952, kdy klub pod názvem Sokol Zora vyhrál krajskou soutěž a po kvalifikaci s vítězi kraje brněnského, gottwaldovského, ostravského a žilinského postoupil do celostátní soutěže, což byla druhá nejvyšší liga v ČSR.
V roce 1967 bylo slavnostně otevřeno hřiště na kterém se hraje dodnes.
Před sezonou 2004/05 došlo k jednání představitelů 1.HFK Olomouc a FK Hodolany o možnosti spojení obou klubů z důvodu nedostatku financí na straně hodolanského klubu. V sezoně 2004/05 přechází mužstva FK Hodolany pod majetek 1.HFK Olomouc (Holice). Následujících 10 let využívá HFK hodolanský stadion pro svůj ,,B" tým a mládežnické kategorie. V roce 2015 hodolanský stadion opouští a vzniká nový, současný klub FC Sigma Hodolany.

Součastnost:
V sezoně 2015/16 jsme nováčkem v nejnižšší soutěži olomouckého kraje 3.třídy,kterou procestujeme se svým klubem po všech venkovních stadionech v dvou ciferných počtech - nikde jsme nechyběli!
Na jaře 2016 je fanoušky vytvořena skupina Tour de Hodolany 1912, která zřizuje i své FB stránky, na kterých se objevují fotky ze zápasů, plánované akce výjezdů, výroba klubových materiálů, chystaná chorea atd.
V premiérové sezoně je nutno zmínit utkání ve Slavoníně (městská část Olomouce), kam vyrazilo povzbudit tým na 300 fans. Celková návštěva byla 395 diváků. Se závěrečným hvizdem bylo odpáleno 5 ručních dýmů, 18 ohňů, 2 dýmovnice.
Za zmínku stojí i poslední domácí utkání sezony, kde, vzhledem k oslavě postupu, je odpáleno 50 ohňů a 5 dýmů.

V současné době hrajeme 3.třídu olomouckého kraje, bavíme se fotbalem a opět ve větších počtech doprovázíme svůj mančaft na hřiště soupeřů v dvouciferných počtech
Podzim 2016:
Náměšť na Hané 90 fans
Bohuňovice 120 fans
Hlubočky 120 fans
Dlouhá Loučka 93 fans
přátelské utkání ve Šternberku 75 fans atd.
Opět jsme nikde nechyběli. Na zápase v Hlubočkách se poprvé v historii snažíme o choreo ve formě černo-bílých folií, je zapojeno na 110 fans.
Poslední utkání podzimu doma s Náměštěm na Hané je určitě největší a nejpovedenější akcí - je rozdáno 130 černo-bílých folií, odpáleno 9 ohňů, 2 mega fontány, 8 stroboskopů.


Minulý týden ve šlágru celé soutěže jsme na domácím hřišti hostili suveréna soutěže Olešnici a před rekordní návštěvou 540 platících diváků (reálně kolem 600), bylo rozdáno na 130 balonků v klubových barvách. Utkání bylo hodnoceno jako naše nejlepší z pohledu celozápasového supportu.

Závěrem poděkování redakci supporters.cz za zájem o náš klub a fans.


Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Autor: Hil, Tour de Hodolany 1912

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace