o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Zpátky v čase: Válka na Bazalech

čtvrtek, 22.03.2018 - přejít do komentářů
4 roky od nezapomenutelného zápasu na Bazalech.
/titleImg/zpatky-v-case-valka-na-bazalech/1/8324.jpg?width=570

22. března 2014, 16:45, stadion Bazaly, Ostrava - dnes uplynuly přesně 4 roky od památného zápasu na ostravských Bazalech. K utkání 21. kola dorazila pražská Sparta. Dva našlapané sektory stály proti sobě, připraveno bylo několik choreografií a zápas sledovalo 14.130 diváků. Vzpomínáte?

Druhý poločas utkání započal s půlhodinovým zpožděním. Důvodem byly nepokoje na tribunách. Ostrava proti Spartě, všichni proti security a následně i proti policejním těžkooděncům. Utkání spustilo hysterickou reakci napříč celou republikou, předseda Pelta byl zděšen, hovořilo se o nebývalých sankcních a nových opatřeních proti fanouškům, do všeho se zapojoval i ministr vnitra, fotbal se řešil na vládě...

I my jsme ze zápasu přinesli reportáž, její původní znění je tady:
"Utkání, o kterém se bude dlouho mluvit. I takové přizvisko by mohlo dostat sobotní utkání mezi ostravským Baníkem a pražskou Spartou. Utkání dvou nesmiřitelných rivalů navštívilo více než 14.000 diváků. A k vidění toho bylo mnoho.

Vše začalo úvodní prezentací Chacharů s obrovskou replikou šály "Zkurvená Sparta" a "King Baník". Ultras představení pokračovalo společným nápisem obou táborů pro fotbal o víkendu. Ten sparťané (oděni do jednotých triček "Sparta on tour") doplnili kartoniádou.

Dalším dílem z produkce domácích byla dvojitá prezentace, kdy byla nejprve vytažena plachta s fotbalistou, kterého doplnily znaky Plzně, Teplic a Liberce. Pozadí tvořily zelené kartony. Plachtu poté nahradila další s vyobrazenými chuligány a znaky rivalů na bitevním poli - Sparta, Opava a Brno s modrými kartony. Vše doplňoval nápis na plotě "Jsme Vám v patách", nejprve s usmívajícím se smajlíkem, kterého při druhé plachtě nahradil smajík zakuklený. 

O dění v poločase toho již bylo řečeno a napsáno dost. Vyjádřil se k tomu snad každý, kdo má dvě nohy a dvě ruce a tak jen odkážeme na fotografie, které najdete níže a video, které brzy přineseme.

V druhé půli pokračovalo dění na tribunách argentinou v podání Baníku a pyroshow pod malovanou plachtou "Ultras Sparta". 
Závěr utkání zpestřili domácí mnoha vlajkami na tyčích a několika obouručemi.

Utkání na hřišti končí remízou. Divácí opouští Bazaly a končí utkání, o kterém se bude ještě dlouho hovořit."


A protože jsou to dnes přesně 4 roky od zmíněného zápasu, připravili jsme videa a fotografie pro připomenutí.







Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

 

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace