o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Bitva o Chorvatsko: Hajduk Split x Dinamo Záhřeb

pondělí, 16.09.2013 - přejít do komentářů
Chorea, pyro, support - reportáž ve spolupráci s aktivním fanouškem Hajduku
/titleImg/bitva-o-chorvatsko-hajduk-split-x-dinamo-zahreb/1/5295.jpg?width=570

V sobotu 14. září 2013 se ve Splitu sehrálo tradiční chorvatské utkání Hajduk Split - Dinamo Záhřeb.

Při podobných zápasech zachvátí Split a jeho přilehlé okolí fotbalové šílenství a jinak tomu nebylo ani o víkendu. Celodenní fotbalová nálada byla znát na každém rohu, vyprodáno sice nebylo, nicméně návštěvu 26.000 lze brát pozitivně, protože další půl rok než přijede znovu Dinamo se návštěva horkotěžko přehoupne přes 15.000.

Do Splitu přijíždíme již v brzkých ranních hodinách přímo z celonoční oslavy jednoho výjezďáka. V duchu všelijaké zábavy popíjíme v oblíbeném baru, a pozorujeme davy táhnoucí směrem na Poljud.

Sever je téměř zaplněn a rozjíždí se fantastická 90 minutová show. Torcida si připravila dvě velké optické prezentace, které si můžete prohlídnout na obrázku. Dále se po celé utkání zběsile odpaluje pyrotechnika, která končí ve velkém na dráze , nebo na hřišti, prostě Balkán no :-) 

Fandění bylo asi nejlepší od loňského Interu, fandí se neúnavně celý zápas a pravidelně se zapojují i ostatní tribuny.

Během druhého poločasu se pak třicítka radikálnějších dostává menší lstí na dostřel flagám BBB, nicméně pokus o zkrojení ve finále ztroskotal. Nevadí.

K hostům. Přijelo jich kolem 900 velmi dobré sestavy, věnují se fanatickému supportu, urážkám Dalmácie, čemuž se tradičně smějeme, protože polovina z nich tady v létě dělá, a další půlka tady jezdí relaxovat k moři.

Dále se věnují urážkám Uefy, HNS, Mamiče a policie. U těchto pokřiků jsme zajedno a tleskáme jim, popř. se přidáváme. Nešetří ani pyrem, které rovněž končí občasně na hřišti, ale to prostě k takovému zápasu patří a když můžou hráči dlouhé minuty polehávat a zdržovat, tak par světlic na trávě taky nikoho nepohorší, mě tedy určitě ne.

Stejně jako Torcida tak i BBB si připravují menší transparent vzpomínající na padlé chorvatské hrdiny ve válce. Zápas končí výhrou 2:0 pro Hajduk, sice mě mrzí , že na takový zážitek si zase musím nějaký měsíc počkat, protože proti Pule nebo Osijeku tady bude půlka toho co dneska, no ale však to znáte ne?

Po dlouhé době jsem odcházel z Poljudu plný štěstí, pocit euforie navíc umocnil fakt holčičího přírůstku do rodiny, takže se strhává další brutální pijatika, která trvá v podstatě doteď.

Z Makarské Riviéry zdravím Všechny České fotbalové fanoušky :-)





Dinamo Záhřeb

Autor: TomášO

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace