o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

BLOG: Celtic Glasgow x Dukla Praha

blog fanoušků čtvrtek, 23.07.2015 - přejít do komentářů
Přípravné utkání ve Skotsku pohledem fanouška pražské Dukly...
/titleImg/blog-celtic-glasgow-x-dukla-praha/1/7007.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Slavný Celtic Glasgow si k předsezónní přípravě pozval naši Duklu Praha a vedení poskytlo, prostřednictvím čtyř různých balíčků, cca 15 míst v letadle i fanouškům.

Bohužel celý výjezd pokazilo úmrtí naší největší klubové legendy – Josefa Masopusta.

V pátek 3.7. kolem osmé hodiny ranní odlétáme z ruzyňského Terminálu číslo 3 směr Glasgow. Na palubě se nachází krom fanoušků z různých koutů Čech (bohužel paradox Dukly, která má spíše fanoušky všude možně po ČR a v Praze minimum) i hráči, vedení,  klubové legendy Dukly (Geleta, Nedorost, Knebort, Vacenovský, Ivan Novák) a novináři.

Po ubytování odjíždíme na prohlídku Celtic Parku, poté je volná zábava v glasgowských ulicích. Zajímavé bylo, že v místních lokálech, barech a hospodách je "STRICTLY no football colours" (zákaz nošení jakýkoliv klubových barev), takže se to řešilo otočením trika naruby.
Druhý den po snídani jsme odjeli na stadion St. Mirren Park, kde se hrálo utkáni se Celticem. Z celkové kapacity 8 023 míst byl fotbalový stánek zaplněn z více jak poloviny (necelých 5 000 diváků). Pro informaci uvádím i cenu lupenu – 10£ (cca 380 Kč).
Vstup na stadión byl bezproblémový. Stačilo jen ukázat banery a šlo se dovnitř. Žádné ponižující šacovaní a sahání do rozkroku jako u nás. Jeden securiťák nám i pomáhal s přiděláváním vlajky a i se nabídl, že donese lepící pásku.

Po celý zápas panovala velmi přátelská atmosféra. Fanoušci Celticu se s námi fotili, podávali nám ruce a horlivě měnili své šály za naše (což jsem očekával a proto jsem si s sebou vzal hned 4 kousky a všechny během utkání vyměnil včetně kšiltovky, za kterou jsem na oplátku dostal kulich).
Utkání mělo vysokou kvalitu a ani jeden z týmu to nepřijel "odchodit". Dukla i zásluhou hattricku Máry Hanouska přestřílela Celtic 3:5.

Po utkání, když naši hráči přišli na děkovačku, tak několik desítek skotských fanoušků zůstalo a tleskalo jim také – v našich končinách jev celkem nenormální (stejně jako když např. fans Celticu při utkání tleskali svým hráčům, kteří jen vyklusávali u lajny).

Celý zájezd ještě umocňovalo vítězství Dukly na turnaji fanklubů v Edenu, který se hrál skoro souběžně jako zápas v Glasgow...


Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace