o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog fanoušků: 15 let Chebské brigády

blog fanoušků pondělí, 02.04.2018 - přejít do komentářů
V Chebu slavili patnáctileté výročí...
/titleImg/blog-fanousku-15-let-chebske-brigady/1/8344.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

V sobotu 31.3.2018 se uskutečnilo v rámci 16.kola krajského přeborů mužů derby mezi Hvězdou Cheb a Františkovými Lázněmi. Františkovy Lázně zvítězily v penaltovém rozsřelu.

Chebský celek byl založen roku 1951 pod názvem RH Cheb. Poté se měnil název hned několikrát. V sezoně 1979/80 si poprvé chebáci zahrají první ligu.
V roce 1996 skončil v Chebu ligový fotbal. Poslední ligový ročník zastihl tradičního účastníka ligy Cheb v problémech se stadionem, penězi, majitelem a licence byla prodána. Muži soutěž nehrají a po sezoně přechází tým Lokomotivy Cheb pod SK Cheb.

V sezoně 2000/2001 po skončení soutěže se přesouvá většina hráčů pod klub FK Union Cheb a začíná se tak psát nová etapa chebského fotbalu a to až v 5. nejvyšší soutěži. Postup do divize přišel až v sezoně 2003/04. Po třech letech se stěhuje Union do ČFL, ve které končí po dvou sezonách na 15 místě a vrací se opět do Přeboru Karlovarského kraje.
K 1.7.2011 se chebský celek opět vrací k názvu FK Hvězda Cheb. Nyní nastupují hráči Hvězdy Cheb v krajském přeboru Karlovarského kraje. Nicméně vedení klubu by chtělo již příští rok postoupit do divize.

Před 15 lety, tedy roku 2003 byla založená skupina Chebská brigáda. Hvězda vždy měla a vždy bude mít fanouškovskou základnu (všem dobře známá - Chebská Brigáda). Na domácí zápasy sčítá kotel 15 - 40 hlav.
Cheb je znám přátelskými vztahy s fanoušky Baníku Ostrava. Družba s fanoušky Baníku Ostrava začala již v první ligové sezoně RH Cheb v roce 1979. Při utkáních Chebu s Ostravou existoval vždy pouze jeden kotel, kde stáli příznivci obou týmů a fandili společně. Tradiční byli rovněž fotbalová utkání mezi fanoušky hraná většinou den před ligovým zápasem. Oba kluby se podporovaly i na dostupných zápasech, chebští příznivci trávili v Ostravě dovolenou a obráceně, někteří jedinci vyjížděli k zápasům se spřáteleným klubem s týdenním předstihem.

Existovala také nepsaná hostitelská pravidla. Při zápasech týmů se domácí příznivci starali o ubytování hostů a také o placení útraty ve většinou pronajatém sálu. Tento stav fungoval až do roku 1996, kdy byl fotbal v Chebu umrtven. Od té doby se příznivci Chebu začali soustředit na zápasy Baníku, a právě před 15 lety v roce 2003 objevila se vlajka Chebská brigáda - Baník Ostrava. Od znovu vzkříšení fotbalu v Chebu v roce 2001 začali Chebští znovu podporovat i svůj vlastní klub a v rámci možností dál i spřátelený Baník Ostrava. Díky určité výměně generací a nových družbách a situaci na ochozech se nedá dnes hovořit přímo o družbě, ale spíše o spřátelených klubech, přestože mezi mnoha jedinci panují velmi těsné vztahy.

V zápase s Františkovými Lázněmi tak slavila Chebská brigáda 15 let své existence. Duel byl vyostřený nejen na hřišti, ale také v hledišti, kde proběhlo i jeden pěstní souboj po výměně názoru.

Fotka uživatele Víťa Janda.Fotka uživatele Víťa Janda.Fotka uživatele Víťa Janda.Fotka uživatele Víťa Janda.Fotka uživatele Víťa Janda.Fotka uživatele Víťa Janda.Fotka uživatele Víťa Janda.Fotka uživatele Víťa Janda.Fotka uživatele Víťa Janda.Fotka uživatele Víťa Janda.Fotka uživatele Víťa Janda.Fotka uživatele Víťa Janda.


 

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace