o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog fanoušků: Benátky nad Jizerou - Rytíři Kladno

blog fanoušků úterý, 13.02.2018 - přejít do komentářů
Blog ze zápasu Jágra s Nedvědem...
/titleImg/blog-fanousku-benatky-nad-jizerou-rytiri-kladno/1/8270.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Jaromír Jágr se po příliš nevydařeném angažmá v Calgary rozhodl vrátit do Česka a pomoct Kladnu v boji o Extraligu. Rozpoutal tím Jágrmánii, kterou nejspíš ani on sám neočekával.

Jméno Jágr prostě lidi táhne a tak při oznámení přestupu do Kladna využil Liberecký boss Syrovátko příležitosti a přesunul zápas Benátek nad Jizerou, což je farma libereckých Tygrů, do Liberecké haly. Za Benátky při této příležitosti nastoupila liberecká legenda Petr Nedvěd.

Kladenským fanouškům se tento nápad úplně nepozdával, na svých webových stránkách se proti přesunu zápasu z Benátek do Liberce jasně ohradili. Kladenští fans měli problém především s tím, že se ze zápasu dělá „cirkus“ na úkor sportovního hlediska.

Tenhle postoj chápu, fanoušci předních týmu WSM ligy podporují své týmy, objíždějí nezapadlejší kouty republiky a na konci sezóny téměř vždy musejí skousnout neúspěch a opět se upnout na další sezónu (jako fanoušek pražské Slavie to znám). Proto rozhodnutí Kladna, které souhlasilo s přesunem do Liberecké haly, a umožnilo tak ze zápasu udělat exhibici, muselo v očích věrných kladenských fans vzbudit podezření, zda to s těmi ambicemi na extraligu je skutečně upřímné.

Na druhou stranu dobu nezastavíš a dopřát wsm lize světovou show, která budí pozornost celé republiky, může wsm lize z dlouhodobějšího hlediska jen pomoct. Vyprodaná hala, dvě hvězdy světového hokeje, přímý přenos v televizi – pro český hokej jen dobře!

Na zápas se mi podařilo koupit 2 lístky. Vyjeli jsme v sestavě já (fanoušek prvoligové Slavie) a přítelkyně (fanynka extraligové Sparty). Už v Liberci na nádraží bylo znát, že se bude hrát velký zápas. Město se hemžilo lidmi s převážně libereckými dresy s místní modlou Petrem Nedvědem, českými dresy s Jágrem a vidět bylo i hodně Kladeňáků.

Liberecká hala je moderním hokejovým stánkem, komfortní, ale ničím unikátní. Radegast za 38 Kč byl výbornej, velký mínus za vratný zálohovaný kelímek. Utkání bylo vyprodáno (7500 lidí), přesto ochranka nával lidí zvládala a fronty na občerstvení byly přijatelné. Celkem překvapení pro mne bylo, že v plné hale lidí byla zima. Z pražského edenu jsem na zimu navyklej, ale v moderní hale jsem podobnou kosu nikde nezažil.

Liberecký stadion má sektor na stání pro domácí trochu nedůstojně v jednom z horních rohů arény. Je mi trošku záhadou, proč nemá i druhý sektor na stání a hosté mají tak k dispozici sektor se sedačkami, blíže ledové ploše a mezi ostatními fans.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
Na zápas bylo připraveno „choreo“. Na každém místě byla škraboška s podobiznou Petra Nedvěda. Ty si lidé nasadili na začátku zápasu a vzdali tak hold domácí ikoně. Atmosféra zápasu byla jinak po celou dobu spíše komornější, ostatně jak tomu v Liberecké hale bývá zvykem. O support se starali především kladenští fans.

První třetinu jsme byli v kotli domácích, tedy Benátek nad Jizerou. V kotli byl zvláštní mix lidí. Tipuju max. 30 opravdových fans Benátek, zbytek mělo dresy Bílých Tygrů. Ostatní byli neutrální fans, co přišli na Jágra. Support byl náhodný, občas se skandovalo jméno Petra Nedvěda, občas se podporovali Benátky. Nešlo však o nic organizovaného.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
Zbytek zápasu jsme byli na boku, blíž kladenskému kotli. Support Kladeňáků byl na slušné úrovni. Svůj tým podporovali celý zápas. Nejlépe slyšet byli, když se sektor rozdělil na dvě poloviny a rozjeli odpovídající chorál. Celkem trefné bylo jejich skandování „je tady ticho jako v kostele“ čímž vystihli fanouškovskou atmosféru celého utkání. Trochu otravná byla kladenská klasika „my jsme Kladno, co jste vy“.
Hokej byl i na poměry WSM ligy dost pomalý, téměř bez vyloučení a nějakého ostřejšího nasazení. Jako fanoušek týmu z pralesa jsem zvyklý, ale přítelkyně byla z úrovní hry dost překvapená a to srovnává s tou hrůzou, co hraje Sparta J. Kladenští nakonec vyválčili výhru 7:2 (10 minut před koncem byl stav ještě 2:2). Díky pomalejšímu tempu mohly vynikat obě hvězdy Jágr a Nedvěd. Tito dva borci byli také právem vyhlášení nejlepšími hráči utkání.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
Zápas nabídnul spíš sentimentální show, než hokejový zážitek. Přesto museli být diváci spokojení.
Ve večerním buse do Prahy byla většina míst zaplněna lidmi z hokeje. Mezi cestujícími šlo rozeznat pražský, ostravský ale i plzeňský přízvuk. A to je přesně to, v čem Jágr nejvíce vyniká – spojuje hokejový národ.


Autor: Ši. 

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace