o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog fanoušků: DK, styďte se!

blog fanoušků sobota, 08.06.2019 - přejít do komentářů
Tresty za finále MOLCupu jsou absurdní
/titleImg/blog-fanousku-dk-stydte-se!/1/8867.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Myslel jsem, že budu mít pohodovou sobotu, místo toho mi zase stoupl tlak a musel jsem se rozčílit do běla. Proč? Dostalo se ke mně komuniké ze zasedání DK LFA, ve kterém se jedná mimojiné o finále poháru MOLCup.

Nebojte, nebude to dlouhé, ale něco na srdci mám a potřebuji to ze sebe vypsat. Takže v krátkosti, co mně tak naštvalo?

  • Disciplinární komise potrestala klub FC Baník Ostrava za nesportovní chování fanoušků (použití pyrotechniky, vhazování předmětů na hrací plochu a napadení delegované osoby) ve finálovém utkání MOL Cupu proti SK Slavia Praha peněžitou pokutou ve výši 80 tisíc korun a trestem podmíněného uzavření hostujícího sektoru na jedno venkovní soutěžní utkání se zkušební dobou do 30.9.2019. Na obrázku může být: venku
  • Disciplinární komise potrestala klub SK Slavia Praha za nesportovní chování fanoušků (použití pyrotechniky a vhazování předmětů na hrací plochu) ve finálovém utkání MOL Cupu proti FC Baník Ostrava peněžitou pokutou ve výši 60 tisíc korun.
    Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka: „Při finálovém utkání MOL Cupu došlo k masivnímu použití několika desítek pyrotechniky a vhazování dělbuchů ze strany fanoušků obou klubů. Fanoušci Baníku navíc po utkání napadli člena týmu videorozhodčích. Při stanovení výše peněžitých trestů byla ve prospěch obou klubů zohledněna nedostatečná pořadatelská služba ze strany pořádající FAČR. Jinak by peněžité tresty byly významně vyšší.“Na obrázku může být: venku

Na finále poháru v Olomouci jsem byl. Přiznávám dokonce, že jsem se na něj hodně těšil. Zažít souboj dvou nejlepších fanouškovských táborů v ČR, navíc na neutrální půdě, to ve mně vzbuzovalo velká očekávání. 
Zápas byl skvělý! Výborné fandění, skvělé choreografie a úžasné pyroshow. Po fanouškovské stránce se ten večer povedlo snad vše a já o tom zápase dlouhou všem známým a kamarádům nadšeně vyprávěl. A když už, tak jsem nezapomněl přidat pár vět o tom, jak pořadatel utkání nezvládl. Jak hráče, novináře, realizační tým napadali policejní psi, jak se Slavia dostala do vedení po neregulérní penaltě a o všech různých zmatcích, které utkání provázaly. Všechno to ale v mých očích převážil skvělý zážitek, o který se postarali Chachaři a Sešívaní z Tribuny Sever. Dá se říct, že finále právě tyhle skupiny zachránily. To díky fanouškům mělo finále úroveň a stálo za to.
Na obrázku může být: obloha a venkuNa obrázku může být: venku

Úplně proto zuřím, když se není dočítám, že Baník dostal pokutu 80.tisíc a Slavia 60 tisíc. Zdůvodnění je úplně absurdní. Jak si může DK dovolit trestat Baník za to, že někdo po zápase napadne asistenta rozhodčího? Proč toto tahají do zápasu? Tak já si po příštím zápase obleču dres soupeře a půjdu někoho napadnout. Doufám, že pak DK potrestá mého rivala. Absurdní! Tohle má řešit někdo úplně jiný, než DK LFA.

A pokuta za pyrotechniku? Já Vám něco řeknu, DK měla ty peníze raději vzít, sklopit uši a pokorně se jít fanouškům omluvit, věnovat jim je a poděkovat jim, za to, že finále MOLCupu mělo skvělou úroveň, když už se o to nedokázal postarat organizátor! 
V době, kdy si rozhodčí pískají, co chtějí, o postupech a sestupech se rozhoduje někde úplně jinde, by si DK pana Bačka měla vážit každého aktivního fanouška, který na fotbal ještě chodí a věnuje mu svůj čas a aktivitu. Ta pyroshow na finále bylo to nejlepší, co jsem na celém finále viděl!
DK LFA, styďte se!

Není k dispozici žádný popis fotky.Na obrázku může být: stadión a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, stojící lidé a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, stadión, dav a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a davNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venku

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace