o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog fanoušků: Hajduk Split – HNK Rijeka

blog fanoušků pátek, 06.10.2017 - přejít do komentářů
Stadion bez občerstvení, ale s Torcidou ještě silnější, než ve videích...
/titleImg/blog-fanousku-hajduk-split-hnk-rijeka/1/8146.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

V srpnu se na naší půdě objevila horká krev ze Srbska a tak jsem se rozhodl zkrášlit si dovolenou v Chorvatsku pohledem na horkokrevné Chorvaty a to přímo asi na ty největší  ultras v Chorvatsku – Torcidu Split. V 9. kole tamní chorvatské nejvyšší soutěže do Splitu zamířil loňský mistr HNK Rijeka a navíc se jednalo o tzv. Jadranski derbi. 

Nákup vstupenky jsem si zajistil hned první den předprodeje za krásných 60 kn (222 Kč) s dobrým výhledem na hřiště i domácí ultras. Vjížděli jsme dvě a půl hodiny před začátkem utkání z nedaleké Omiše, a jelikož jsem zvyklý na davy fanoušků Drážďan, kterým fandím, tak jsem chtěl být na stadionu s co největším předstihem.  Parkujeme v jedné z ulic u stadionu a zakotvili jsme u stánku s jídlem a pivem, poslouchali jsme navnazující písničky s tématikou Hajduk Split a nic jiného opravdu nehrálo. Na stadion nás vpouští, pro mě směšných, 50 minut před utkáním, ale hned jsem přišel na to proč… Na stadionu se absolutně v žádném případě neprodává pivo a krom popcornu ani žádné jídlo. Na stadionu "ani noha".

Shlédli jsme rozcvičky obou mužstev i pěti rozhodčích a 5 minut před utkáním se stadion zaplnil krásnými 18 tisíci fanoušky,všichni v bílém a Torcida klasicky v černém, na nejvyšší soutěž v Chorvatsku je návštěva  úctyhodné číslo. Torcida se ihned při nástupu vytahuje nádherným choreem, připomínající získané trofeje v historii Hajduku.

Hostů z Rijeky se sjelo cca 50 příznivců. Domácí za obrovské podpory Torcidy ne a ne se dostat do větší  akce a tak šla jako na potvoru do vedení Rijeka, domácí fanoušci ale ještě více zvyšují tempo a hlasivky jedou na plné obrátky. Poločas skončil 0-1, kéž by domácí fotbalisté měli takovou energii jako Torcida…

Do druhého poločasu nastupuje ten Hajduk, který odehrál skvěly domácí zápas play-off Evropské ligy proti Evertonu, rychlý, přímočarý, bojovnější… Jenže po 15 minutách druhého poločasu přichází chyba domácí obrany a Rijeka vede o dva góly…

Torcida se ještě vytahuje s pyrotechnikou  a stojí to za to, bohužel domácí fotbalisty by po inkasovaném gólu neprobudila ani živá voda. Velká posila Hugo Almeida byla při střídáni vypískána a to jsem na české scéně a vlastně ani v Německu neviděl. Skupinka 50 hostů odjíždí spokojená a dál stíhá vedoucí Dinamo Záhřeb, domácí celek po prohře v Osijeku prohrává opět se soupeřem z první čtyřky a ukazuje se, že tato sezóna bude těžší než ta loňská…

Torcida je ještě silnější, než jsem viděl pouze z videí na youtube a opravdu mi ukázala, že se jedná o nejlepší chorvatské fanoušky.
 

Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace