o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog fanoušků: HC Vlci Jablonec - VHK Vsetín

blog fanoušků středa, 19.04.2017 - přejít do komentářů
Po mnoha letech zase na Vsetín...
/titleImg/blog-fanousku-hc-vlci-jablonec-vhk-vsetin/1/7963.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

To se mi takhle ozval kamarád z Baníku, jenž pochází ze Vsetína s nabídkou (rozkazem), zda dorazím na zelený čtvrtek do Jablonce. Důvod byl jednoduchý. Hrál tam hokejový Vsetín svůj rozhodující zápas o postup do již profesionální 1. ligy, kdy valachům stačila jakákoli výhra v základní hrací době.

Pravda, od dob, kdy seniorský hokej ve Vsetíně zanikl, přestal jsem se o tento druh sportu zajímat, nicméně, v hodně dřívějších dobách jsem hojně navštěvoval zápasy Vsetína v matičce Praze, ať to bylo v Holešovicích, kdy dal Jiří Dopita 4 branky v jednom zápase a udělal tak titul či v Edenu a lité boje proti pražské Slávii, kdy jsem vlastně poprvé až tam ochutnal své první doušky slivovice :-)

Možná proto jsem dostal povolávací rozkaz na sever. Slovo dalo slovo s dalším kamarádem, jenž je do hokeje více zapálený, ten sehnal auto s panem šoférem a zajímavá osádka auta vyjela kousek po 15 hodině odpolední z Prahy. 
Někdy po 17 hodně (proč tak dlouho? No, když se jelo na Baník do Jablonce autem, měl sem od té doby za to, že se nedá nikdy zabloudit či dokonce ztratit na této cestě...Chyba lávky, chyba lávky ! ) jsme dorazili do města, kde se měl uskutečnit tento významný zápas pro hosty. Všude kolem bylo jak vidět, tak hlavně slyšet hostující příznivce.

Ti nám posloužili i jako vodící pes, abychom našli místní zimní stadion, pač nikdo z nás tří vlastně v Jablonci nikdy nebyl na hokeji.
Nevím, jak pro mé kolegy, ale pro mě byl docela šok ta "stodola", kde se měl odehrát zápas. Zde asi zapůsobím jako buran, ale z dřívějších dob jsem byl zvyklý na větší haly, ale toto vlčí doupě na mě působilo spíše jako hala pro tréninky či krasobruslaře. O to více další zážitek z cestování :-) 
Nicméně sekuritka byla v pohodě, lístek jsem sehnal od nějakého zeleného dredaře a jelikož se blížila doba večeře, jal jsem se na svoji tradiční gastro degustaci. O tom ale více v klobáskovém poločase, takhle jen povím, že nebyla špatná, rozhodně lepší než to čepované pivo.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
Zimní stadion začínal být plný půl hodiny před začátkem zápasu, sektor hostí se bavil supportem a já si našel klidné místo mezi nimi a hlavní tribunou na neutrálním místě. Přeci jen, ty doby, kdy jsem fandil valachům jsou dávno pryč. Takhle jsem si mohl vychutnat hokej a nostalgicky zavzpomínat.

Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
Další věc, která mne zaujala (vážně, na hokeji jsem nebyl léta, takže několik věcí pro mě byly novotou, i pravidla leckterá) byl čistě bílý led, kdy i já se svým ne tak ostřížím zrakem viděl dokonale puk a nemusel se v myšlenkách domáhat komentátora Roberta Záruby, který alespoň dříve řval své obligátní "Puk!? Kde je puk!?". 
Hokej byl svižný, u hostů mě (znova) překvapilo, že se drží pokřiky, které jsem s nimi zpíval před 15 lety.....Další vlna nostalgie. 
O přestávkách mezi třetinami bavil domácí rolbař, který mával rukama a posléze i s jabloneckou zástavou. 
Celkově probíhala na "zimáku" pohodová atmosféra. O Vsetínu už víte, domácí pak skandovali obligátní "Jablonec!" a bubeníček mlátil do bubnu. Ve třetí třetině jsem si u nich všiml, že mají vlajky na tyčích.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
Jak čas plynul, skóre se zvyšovalo pro prospěch hostů (celkově 3:7) a já jako vandrák čekal na jeden chorál, na kterým jsem vyrostl.  
Kdo si počká, ten se dočká... Vysoký jalovec.
A poslední vlna nostalgie dorazila v plné síle
.  
Nastal konec zápasu, Vsetín udělal postup tam, kam patří, v hostujícím sektoru vytryskla bouře radosti okořeněná pyrotechnikou a já z povzdálí sledoval jejich radost ohledně výhry. V tu chvíli jsem jim i záviděl postupovou radost a o to více se těším, až za nedlouho oslavíme postup zpět mezi elitu i my s Baníkem.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Po zápase na "zimáku" pak cosi proběhlo mezi domácími a hosty, nicméně, tohle nechám bez komentáře, kdo tam byl a viděl to, tak ví. Nemá moc cenu se vracet k tomu. 
My tři jsme pak plní dojmu z tohoto zápasu nasedli do auta a jeli směr Praha.... A ano, znova naše auto krátce bloudilo :-) 

Sepsal a prožil: Trevor

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace