o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog fanoušků: Lech Poznań – Legia Warszawa

blog fanoušků úterý, 02.05.2017 - přejít do komentářů
Fanoušci z Prostějova vyrazili na fotbal do Polska.
/titleImg/blog-fanousku-lech-poznan-legia-warszawa/1/7982.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Po roční pauze se opět chystáme vydat na nějaký ten mač polské ligy, projíždíme rozpisy a nakonec vybíráme absolutní top šlágr – Lech Poznaň versus Legia Varšava. Jediná možnost, jak se na tento tribunový svátek (jak jinak nazvat ekvivalent k fotbalovému svátku?) dostat, je koupit lístky přes online prodej, jenž je možné využít nejen v Polsku, ale naštěstí i v zahraničí. Ostatní kluby by si měly vzít příklad!

Je tu první (a zároveň poslední) den předprodeje. Když se do něj proklikám, je spuštěn asi dvě hodiny a po mém chvilkovém němém úžasu mi dochází, že z celkové kapacity 41 026 diváků zbývá už posledních několik set lístků. Rychle tedy nakoupím 5 lístků do jediného možného prostoru, do rohového sektoru vedle domácího kotle.

Je tu samotný den D, vyjíždíme v 7 ráno s cílem stihnout menší prohlídku centra Poznaně. Cesta je pohodová a ubíhá rychle. Ne, počkat, neubíhá. Cesta je nesmírně dlouhá, především úsek z Wroclawi do Poznaně, tedy ze 630 tisicového do 550 tisícového města, je příšerný, jelikož se tady jaksi pozapomnělo postavit dálnici.
dav

Kolem 14. hodiny přijíždíme do Poznaně a už vidíme po ulicích fanoušky nejen se symboly Lechu, ale i družebních Arky či Cracovie. Po dvouhodinovém prozkoumání města pokračujeme směr stadion. Parkujeme pár set metrů od stadionu, což je v konkurenci miliardy vozidel se stejným cílem celkem úspěch.
dav

Pomalu přicházíme ke stadionu, všude ohromné davy oděny do modré a bílé, tedy hlavních barev Kolejorz. Před stadionem postávají skupinky ultras, prodávajíc vlepky. Považujeme za slušnost si nějaké na památku pořídit. Někteří z nás ještě navštěvují fanshop a kupují další suvenýry. Mezitím se objevuje na horním zábradlí před vchody transparent vyzývající fanoušky k přispění 5 zlotých (něco přes 30 Kč) na choreo. Po menší prohlídce u vstupu se snažíme najít správný vchod do třetího patra tribuny, což je docela oříšek, ale nakonec vše zvládáme a můžeme se již pokochat krásným stadionem.
dav
Ten se začíná solidně plnit a nějakých 15 minut před úvodním výkopem spouští kotel první urážky směr sektor hostů. Běhá mi mráz po zádech (a dalších asi 20 minut), nenávist k Legii je cítit i na ostatních tribunách. “Legia, Legia, Legia kurwa jest” zní samozřejmě i z úst dětí, dívek či seniorů. Přesně tak, jak to má vypadat.

4

Jak návštěva v Polsku pokračovala se dočtete na webu fanoušků hokejového Prostějova.

5

Autor: Pirlo

Autor: DD & Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace