o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog fanoušků: Motor České Budějovice - HC Vsetín

blog fanoušků sobota, 11.11.2017 - přejít do komentářů
Blog z výjezdu roku do Českých Budějovic...
/titleImg/blog-fanousku-motor-ceske-budejovice-hc-vsetin/1/8201.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Na tento vzájemný hokejový duel probíhá v obou táborech fanoušků hecovačka.
Domácí chtějí vyprodat zimní stadion (což se jim myslím dokonce den před samotným zápasem i daří), ti hostující ho berou jako výjezd sezóny, protože s play-off se, vzhledem k současnému výsledkovému vývoji u nováčka 1. ligy, moc počítat nedá.

Hlavní voj vsetínských doráží autobusem do metropole jižních Čech zhruba 2 hodiny před zápasem a ještě se rozhodne zkontrolovat své Gastro-kolegy v jedné z restaurací nedaleko náměstí. Tím pádem se pak vydávají Valaši pochodem z náměstí směrem ke stadionu v počtu cca 40 lidí a dvou svých zástav za zpěvu chorálů. Vše trochu komplikuje otravující policie, ale i přes vzájemné pošťuchování končí vše bez zatýkání.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Zimní stadion se pěkně plní už hodinu před zápasem a i sektor hostí dnes pojme určitě více než oficiální kapacitu 100 fanoušků. Oba sektory, domácí i ten hostí, jsou pěkně ovlajkovány a už dlouho před zápasem se věnují supportu, který na straně jihočechů řídí dva spíkři na horním ochozu, ten valašský pak borec pod sektorem u plexi. 
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Fandové Motoru mají v 1. třetině choreo z lesklých folií v klubových barvách a nápisem Forza Motor s klubovým logem uprostřed. Vsetínští pak ve 3. třetině papírkovou "argentinu" s balonky a mávaním vlajkami na tyčích, které používají defakto celý zápas, stejně tak jako i domácí kotel.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

K hokeji samotnému není moc co napsat, tím se baví jen domácí fandové. A rozhodnuto o vývoji celého utkání je již od 1. třetiny, kdy hráči Budějovic působí i se svými novými posilami daleko kompaktněji, než neustále obměňovaná, a tedy možná i proto nesehraná kabina Valachů, kteří se sice snaží, ale jakoby se na ledě nemohli najít, a které svým výkonem rozhodně nepodržel ani strážce svatyně. 
Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Stav utkání 8:0 pro domácí Motor však má na fanoušky hostí až neuvěřitelně životabudící efekt, a tak nejen že vsetínští s přibývajícími brankami čím dál tím více fanaticky fandí, ale vědomi si své odpovědnosti za reprezentaci Vsetína, zůstávají na svých místech ještě i dlouho po zápase za neustálého zpěvu svého nového chorálu.
Když pak autobus s hostujícími fans odjíždí, zbytky vsetínských, z nichž někteří jsou v jižních Čechách od pátku, jiní do neděle, se rozchází ke svým autům, hotelům, oblíbeným hospodám ....

Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Lukáš Jakubec.

 

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace