o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog fanoušků: Návštěva 2. ligy (Žižkov - Sokolov)

úterý, 24.03.2015 - přejít do komentářů
Návštěva zápasu Viktorie Žižkov a mimo jiné ochutnávka vyhlášené klobásy...
/titleImg/blog-fanousku-navsteva-2-ligy-zizkov-sokolov/1/6823.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Už nějakou dobu se mi v hlavě honí myšlenka podívat se na zápas Viktorie Žižkov a hlavně ochutnat místní vyhlášené klobásky. V neděli dopoledne je na programu zápas Fotbalové národní ligy proti Sokolovu, a tak neváhám a zapisuji si termín do kalendáře. Ráno se mi zrovna dobře nevstává, teploměr se drží na nule a já nemám zimní boty. Chuť na poctivou snídani v příjemném prostředí žižkovského stadionu je však větší, a proto beru foťák a vyrážím.

Ke stadionu přicházím zhruba půl hodiny před výkopem, takže se jdu ještě porozhlédnout kolem stadionu. U sektoru hostů stojí připravený anton plný acabů a jedna oktávka na proti u benzínky. Že by přece jen někdo dorazil?

Jdu zpět k hlavnímu vchodu a kupuji lístek na krytou tribunu, program už došel. Procházím kontrolou, ne však kontrolou obsahu kapes, ale pouze kontrolou jestli mám platnou vstupenku. Hned poté už mě nos vede přímo ke grilu. Dávám snídani groundhopperů a jdu se pohodlně usadit na hlavní tribunu, kam nefouká, a tak to vypadá, že nevymrznu (hodnocení klobásky najdete v klobásovém poločasu). 

Na utkání si našlo cestu 1156 platících diváků a několik pozorovatelů za přilehlými zdmi, kteří mohli sledovat v celku zajímavé utkání, ve kterém padlo celkem 6 branek a kopaly se 2 penalty. Domácí kotel za brankou čítá zhruba 35 fandících a visí zde dvě zástavy. Další dvě pak visí na protilehlé. Sektor hostů je dle očekávání prázdný. Domácí se prezentují vytrvalým supportem a dokazují, že i v takovém počtu se dá dělat atmosféra. Do některých pokřiků se zapojují i ostatní tribuny. Občas je ze vzdálené části kryté tribuny slyšet skandování "Baník Sokolov". Jestli se jedná o jednoho nebo více fanatiků však nemůžu určit.

V 84. minutě už vede Žižkov po dvou gólech ze hry a po dvou penaltách 4:0 a zdá se, že je o vítězi rozhodnuto. Hosté se však nechtějí s takovýmto výsledkem smířit a po gólech v 86. a 88. ještě začínají planout emoce. Žižkov ale nechce připustit jakoukoliv ztrátu a zápas dohrává za stavu 4:2. Po zápase probíhá dlouhá děkovačka a fanoušci se pomalu rozcházejí. Před stadionem ještě potkávám jednoho fanatika v čepici Sokolova. Příjemně strávené dopoledne.

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace