o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

BLOG FANOUŠKŮ: SK Modřany-AFK Podolí

blog fanoušků neděle, 20.09.2015 - přejít do komentářů
Blog z utkání 1.A třídy v Praze
/titleImg/blog-fanousku-sk-modrany-afk-podoli/1/7128.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Uctivá poklona.

V průběhu fungování tohoto fanouškovského webu se tu objevilo pár reportáží z nižších soutěží. Tímto bych Vám chtěl aspoň trochu ukázat a nahlédnout, jak to vypadá v suterénu ligových soutěží v hlavním městě Praha.

Vítejte na utkání 1.A třídy v pražských Modřanech, kdy domácí hostili v malém derby Prahy 4 mužstvo AFK Podolí.

Domácí měli po letech snový start v lize, když nejdřív po hrozně dlouhé době porazili Lipence 2:1 a posléze vyhráli nad týmem Tempo, které sestoupilo z pražského přeboru. V prvním venkovním zápase pak modřanští vcelku snadno porazili mužstvo Zlíchova 3:0 a po třech odehraných kolech se usídlili na prozatimním druhém místě tabulky.
Hosté do zápasu v Modřanech byli na pátém místě.

Po těchto výsledcích se začala docela hrotit účast fanoušků na zápasech přes sociální sítě a tak sem si řekl, že jakožto rodák z místní čtvrtě se na ně pojedu podívat. Moc osobních zkušeností s nižšími ligami nemám (maximálně 3.liga na podzim minulého roku Admira Praha-Slavoj Vyšehrad: http://www.supporters.cz/clanek/blog-fanousku-admira-praha-slavoj-vysehrad/6585.html ) a tak každá zkušenost se hodí.

Stadion SK Modřan leží u výpadovce směr Praha-Zbraslav, naproti býval historický cukrovar, než ho pod záminkou stavby nových bytů developer zboural.

Při vstupu do areálu nemůžete nevidět dle mého hezky propagačně pomalovanou usedlost, která slouží jako hospoda, klubovna a šatny dohromady. Výborná propagace jak klubu, tak i samotné pražské čtvrti, kterou leckdy nevidíte ani ve vyšších ligách. Dominantou těchto kreseb jsou logo místního týmu a namalované historické postavy fotbalistů dob dřívějších (pohled do historie, v 50 letech dvacátého století místní oddíl trénoval světoznámý brankář nejen pražské Slávie ale i reprezentace, František Plánička).

Samozřejmě se najdou i propagace současné, jakožto mladé úderky pražské Sparty pocházející z těchto končin- Youth Firm, tak i vlepy Bohemians 1905...
Po obhlídce hřiště jsem se zašel podívat do místní nálevny, která slouží i jako výkladní skříň historie modřanské kopané. Na jedné straně uvidíte přehlídku vydobytých trofejí, kde v čele místnosti je pak pověšen dres Modřan v retro stylu. Na druhé straně klubovny posléze spatříte přehlídku dresů, kde tomu všemu vévodí trikot Hajduku Split.

Když už probíhala jakási mobilizace na tento souboj, byl sem zvědav, kolik to přivábí lidí. Počet diváků mohl být plus mínus kolem stovky. No, takový průměr na zdejší poměry, dalo by se asi říci. Rekord 3.000 fanoušků, co přišlo ještě za dob před protektorátem Čechy a Morava asi zůstane na dlouho nepřekonán  [:-)]  
Podolí přijela podpořit až taková dvacetičlenná banda, která postavila svůj "kotel" na terásce místní hospody, která se povzbuzovala hlavně mezi sebou v konzumaci alkoholu.

Zajímalo by mě, jak dopadl jakýsi "Karel", který u výčepu zahlásil sličné blondýně, ať mu vše vypité píše na lístek, že to pak zaplatí, nemá potřebu utíkat, pač tu přece odkopal přes deset let !  [:-)]

Domácí byli všude kolem hřiště, ale kdo by čekal fanatické povzbuzování, byl by zklamán. 

Ale i tak se našli tací, kterým nebyl výkon domácí lhostejný, zvláště jedna postarší dáma aka Jiřina Jirásková z filmu "Kožené slunce", která po situaci, když jeden podolský plejer slušně sundal hráče Modřanských, tak bez bázně a hany prohlásila směrem k rozhodčímu:

"K čemu máš ty karty, blbečku, na mariáš ?!"  V tom ji asi vnučka poopravila, že kartu barvy žluté hráč Podolí dostal a na to ta čiperka zas svérázně odpověděla "A to je dobře!"  [:-)]

Zápas nakonec končí výhrou 1:0 pro hosty z Podolí.

Z gastronomického pohledu:

Na výběr jen jedna klobáska chutě paprikové a dělaná na elektrickém grilu. Pak si můžete libovolně poručit, co k tomu chcete, jakou horčici či pro labužníky kečup, jestli chcete křen atd.. A k tomu 3 chleby a to vše za 35,-
Prvně sem měl klobásku na elektrickém grilu, nebyla špatná, ale jakoby tomu něco chybělo.

Tudíž 6,5 z 10

Pivo klasika, Gambrinus desítka asi za 25,-
Kdo čekal, že tu budu popisovat fandění jak na Balkáně a je zklamán, tímto se jim omlouvám za ztracený čas, na druhou stranu není na škodu někdy zajít na "okres" a zažít takovou... jak to popsat... lidové zapálení a fandění malému klubu ze svého okolí. Hlava se Vám vyčistí, nemusíte se bát náběhu securitky či sprše od hasičů a lamentovat nad tím, jak ti nagelovaní milionáři nebojují za dres Vašeho milovaného klubu (a že si tohle v současné sezoně nejen já užívám bohužel dosytosti, ale to už je zas jiný příběh...).
 

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace