o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog fanoušků: Sudet Cup 2014

pátek, 27.06.2014 - přejít do komentářů
Jablonec, Liberec a Baník Most si zahráli proti sobě...
/titleImg/blog-fanousku-sudet-cup-2014/1/6147.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

V hlavách se nám rodí myšlenka o uspořádní turnaje fanoušků ve fotbale. Když nás něco napadne, tak to většinou dotáhneme do konce, takže nic nebrání uspořádání 1. ročníku Sudet cupu. Rozhodujeme se pro počet 10ti týmů a hraje se systémem 4+1 a počet náhradníků necháváme na zvážení každého týmu. Zápasy ve skupině i ve vyřazovací části jsou 2x7 minut.

Sobotního, poměrně chladného dopoledne se scházíme u jedné školy poblíž Jablonce a nic nebrání prvnímu zápasu, avšak předchází společné focení mosteckých ( jde o tým Brüx Vandals "A" i "B" a Vládců Sudet, děkujeme za účast! ) a je zažehnuto i první pyro. Následuje společný nástup, pokřiky, lehké seznámení s pravidly a jde se na věc.

Samozřejmě nechybí potřebné občerstvení a na místě se u rozpisu zápasů prodávají i samolepky. Turnaj probíhá ve skvělém duchu, párkrát ho pokazí déšť, naštěstí nás vždy navštíví jen na chvilku. Na plotě visí vlajky Nordic Commando, FK Jablonec, mostecká ultras ti dávají křídla, UHLOMOST 1909, Aggressive Boys od kluků z Liberce, 1312 a několik menších jabloneckých. Během zápasů se takřka bez přestávek fandí a odpaluje se pyro pyro.

Rozepisovat, kolik bylo dýmovnic, bengálů do ruky, hirošim, stroboskopů, dělobuchů... by bylo opravdu na dlouho. Během jednoho ze zápasů dojde ke zpopelnění vlajky EU. Její trvání na tomto turnaji opravdu nemělo dlouhého trvání.

Místy se hraje i celkem dobrý fotbal, což některé zpočátku nenapadlo. Nenapadlo je ani, že budou hrát fotbal, natož běhat. Když se "někomu" zdá hra příliš nudná, tak se svlékne uplně do naha a vběhne na hřiště. Jednomu z nás se tedy turnaj zdál opravdu nudný, když byl každou chvilku obnažen uprostřed hřiště. Jiní volí pro zvednutí nálady běh s bengálem po hřišti.

Tým Kluků z předměstí vlastně ani nepřijel hrát fotbal, ale boxovat. Dochází k několika menším i větším zraněním, ale nic s vážnějšími následky a nakonec i kluk, co na turnaj dorazil na berlích zkusil hrát. Zajímavý byl i pohled na golmana v dámských kozačkách. Do jednoho zápasu musí pro zranění ( a opilost) naskočit i žena,aby tým nehrál v oslabení Turnaj nakonec ovládají VS a to i přes to, že ve skupině byli na pokraji vyřazení, nicméně se vším, včetně pokutových kopů se poprali dobře a odváží si do Mostu zlaté medaile. Další medailové příčky zůstávají v našich řadách. Celkově se turnaje zúčastnilo 160 nohou, 15kg pyra, hektolitry piva a jiných tekutin co uspokojují našě chuťové buňky, 2 berle, stovky nálepek a i přes trochu deště hodnotíme tento den velmi, velmi, velmi pozitivně. NENÍ SEVER, JAKO SEVER!

Autor: Piotr

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace