o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog Fanoušků úspěchu: Plzeň - Slavia Praha

blog fanoušků úterý, 19.02.2019 - přejít do komentářů
/titleImg/blog-fanousku-uspechu-plzen-slavia-praha/1/8717.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Plzeň - Slavie Praha (z pohledu Fanoušků úspěchu)

Pro ultrasáka začíná každý zápas několik dní předem. Proto se dva nadšenci rozhodli podpořit naše uskupení a kontaktovali nás už týden před domácím zápasem s SKS. Vyslyšeli jsme jejich prosby a poslali pár tipů na práci v terénu.
V. a T. se sešli v předvečer duelu na parkovišti a zatěžkáni archem lepících papírů (i v tom jsme je podpořili), jali se na pochod od vlakového nádraží do Štruncových sadů a přilehlého okolí. Na město se snášela tma a z ulic postupně mizeli všichni spořádaní lidé. Dva mladí hoši v kapucích kmitali ztichlou Plzní jako navedení.

"Tohle považuješ za nějaký hrdinství?" pronesla Nela.
"Vy jste fakt debilové. To, že je Chico vylízanec, to vím, ale že se k němu musíš mermomocí přidat, to nechápu," divila se Olga.
"Vždyť je to prdel. A ty kluci to udělali rádi," řekl Chico.
"Nepřidal jsem se. Vymyslel jsem to," odpověděl Káčko.

První polibek jara probudí v lidech to dobré, co v sobě celou zimu jen tuší. Teď se procházeli Chico s Nelou plzeňskými ulicemi ruku v ruce, vedle nich šel Káčko a všichni se doširoka usmívali. Prostranství byla plná lidí, sluneční svit zahnal zimu do ústraní a na mnoha cedulích zářily veselé vzkazy pro fanoušky SKS. Úplná idylka. Návštěvníci z hlavního města loupali klíči i nehty vzkazy ihned po přečtení a Fanoušci úspěchu byli rádi, že úklid nezbyde na V. a T. Výjimku tvořila pouze paní Alena, která si vše zvěčnila, aby se později mohla pochlubit kamarádkám v Praze, jak byla v Plzni mile přivítána. Vše se povedlo, jak mělo. Adresát dostižen a dokonce sám zahladil stopy po tak trochu tajné obsílce.

Na stadionu vládne perfektní atmosféra, oba kotle se překřikují jedna radost.
"Proč mají Slávisti černý hadry?" zeptá se mě Nela a já stočím pohled na zaplněný sektor hostů.
Vlastně nevím, proč chuligáni volí jako jednotnou barvu na výjezd právě černou. My jsme vyjeli jako organizovaná skupina v černé několikrát a to i do Edenu. Je to proto, že barva svrchníku je nejčastěji černá? Nebo proto, že lidem, kteří za oním rozhodnutím stojí chybí originalita či důvtip? Nevím.
"Nevím," řeknu po chvíli.
"Kdyby si vzali třeba růžovou, ostatní týmy by se třeba nechaly inspirovat," zabije celou věc svou nevinnou naivitou dívka.

Pražané se prezentovali opravdu solidní pyroshow, u které zaplesalo blahem nejedno ultrasácké srdce i v domácích řadách. Oceňujeme ho pokřikem PYRO NENÍ ZLOČIN.
Právě ve chvíli, kdy se nad hostujícím sektorem vznáší mlha, zatřepe se ve slávistické síti meruna. Hostující fanoušci slyší řev tribun, ale nevidí (mlha je hustá) zvednutý praporek pomezního. Gól není uznán. Stadionem se nesou nadávky a několikrát je vyřčeno i přání smrti pro arbitra s praporkem, v lepším případě, že je mrdka a měl být otřen do prostěradla. Jenže hlavní sudí si vyžádá video a gól uzná. Tribuna Sever je v rozpacích, neboť pořádně neví, co se děje, severní tribuna se zbytkem stadionu slaví. Po chvilce pár jedinců opět připomíná čárovému, že by měl chcípnout a že jeho matka je kurva. Přitom kurvy umí v otírání mrdky chodit. Je to celý divný.

Pak vstřelí branku SKS. Je srovnáno. Avšak praporek pomezního opět vyletí vzhůru. Znovu video. Gól neplatí. Situace se Severní a severní tribunou se opakuje. Muži v černém za vlajkou TS opět padají do letargie. Rozhodčí s praporkem už slyší jen zběžně: "To nezachráníš," nebo "Už abys vodjel do píči."

Plzeň nakonec přidá druhý gól a šály začnou nad hlavami kroužit v radostném, ale klidném tempu. Je rozhodnuto.
Častujeme Slavii nejrůznějšími nadávkami a slyšíme urážky i na naší adresu.

"Hej, hej, kluci! To je bomba! Teda myslím teď hlavně výsledek. Ty samolepky se zatím nikde na netu neobjevily," tahají Káčka za rukáv naši noshledové V. a T. 
Cílem bylo dostat se na facebookovou stránku Český fotbal pro fanoušky.
"Tak snad po zápase, až půjdou na vlak. To budou nasraný jako svině, až to budou číst. Dali jsme to fakt všude."
V závěru se fandí tradičně fanaticky, odpáleno je i hojné množství pyrotechniky. Na děkovačce se u megafonu octne na krátkou chvíli i kapitán Hubník. Kotel utichne, poslouchajíc Hubníkův zpěv chorálu. Následně se všichni přidají, tribuna v severní části stadionu bouří. Skvělá tečka za pohodovým odpolednem, řekl bych.

Druhý den měl Káčko hovor. Volal T.: "Tak pes dohoněn. Máme to. Už se těším na další rutiku!"
"Super. Díky, ale.." začal Káčko rozpačitě a pak nadšenci na druhém konci drátu sdělil, že Fanoušci úspěchu jsou pouze dva a to on a Chico a nikoho dalšího přibírat nehodlají. Příští akci udělají osobně. Ještě jednou poděkoval za pomoc, načež zavěsil. (Káčko vždy hrozně nerad oznamoval nepříjemné věci).
Pak si sednul k notebooku a šmahem se přihlásil na facebook... Mise byla do puntíku splněna.

 

Fanoušci úspěchu - since 2010

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace