o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

BLOG: FK Dobrovice - Sokol Jablonec nad Jizerou

blog fanoušků úterý, 26.08.2014 - přejít do komentářů
Týden před utkáním, které se odehraje poblíž MB mobilizuji co nejvíce lidí...
/titleImg/blog-fk-dobrovice-sokol-jablonec-nad-jizerou/1/6290.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Týden před utkáním, které se odehraje poblíž Mladé Boleslavi mezi Fk Dobrovice a Tj Sokol Jablonec nad Jizerou mobilizuji co nejvíce lidí, sic na poslední chvíli přeš FB pozvánku s přáním,aby nás tam bylo 15 - 20. 

Celý týden se domlouváme a přemlouváme, sháníme pyrotechniku a domlouváme jiné důležité věci. Všechno vypadá skvěle zprvu to vypadá na super výjezd v počtu asi 23 lidí, jenže čím blíže je zápas, tím můj optimismus padá a počítám s 15 lidmi. Bylo to utkání, kdy se utkal náš hostující první tým tabulky divize C Tj Sokol Jablonec nad Jizerou s čtvrtou Fk Dobrovice. Sraz máme na okraji Mladé Boleslavi v klidu u parku Štěpánka, kde se scházíme zatím v žalostném počtu, kdy je na místě mnohem více aut než lidí. Ale nakonec se z různých koutů parku vynořují postavy, které patří k nám a pár lidí volá, že dorazí přímo na místo. 

Dobrovice jsou vzdáleny asi 6 km, takže ke stadionu dorážíme během chvíle, když musíme objíždět nějakou kolonu mini kamiónů na dálkové ovládání, dost vtipně to vypadalo. Po doražení na stadion zjišťujeme, kudy dostat do areálu dvě plné igelitky pyrotechniky, protože netušíme jaká security služba za plechovými vraty funguje, tak jsme objevili několik vchodů na stadion z pole přes mostek a několik malých otvorů v dřevěném plotě, kam jsme prostrčili pyrotechniku. Nebylo to však nutné, protože za vraty hlídal asi 65-letý děda, takže ta schovávaná byla zbytečná. Vstupné 40 kč, do 18 let zdarma. Po vstupu na stadion místní pokukují po naši skupince, která si hledá ,,nenápadně,, své místo, odkud bude nejlepší fandit a pálit. 

Pyrotechniku vyzvedáváme a razíme na stranu naproti ke střídačkám, aby nás bylo vidět a slyšet. Postupně se scházíme všichni a náš konečný počet je solidních 16 lidí. Bál jsem se, že někdo vyrazí radši s Fk Mladá Boleslav na Dynamo do Českých Budějovic, ale obavy se mi nepotvrdili a na Ty lemry tam odjelo pouze jedno auto. S fanděním začínáme pozvolna, ale hned na začátku zapalujeme první fontány a dýmovnice a s pyrem roste hlasitost fandění. 

Do poločasu Jablonec snižuje na 2:1, takže je nálada bojovná a výborná. Celý první poločas však máme práci s hořícím pařezem, který chytl od pyrotechniky. Jenže žádná voda není v dohledu, dokonce ani potřebu zrovna nechce nikdo vykonávat, takže si to beru na starosti já, beru jednomu z nás limonádu a pokouším se hasit, vyplýtvám celou litr a půl velkou flašku a stejně to nepomáhá, tak použiji svoji potřebu a jak jednoduché to je, pařez zhasl, i když ne zcela úplně, do konce zápasu hoří kousek dál. 

Poločas patří i klobáse, která je prý výborná, i když ne zcela horká. Ve druhé poločase to naši roztočí a ženou se za vyrovnáním, s nimi pálíme i my pyrotechniku v počtu zhruba 20 dýmovnic a několik světlic, takže rozhodčí zastavuje asi na 4 minuty utkání, protože čárová rozhodčí, která byla ženská se docela solidně dusí. Takže k nám přibude místní požární hlídka a security v počtu 3 osob. Naši fotbalisti to nezvládají a inkasují na 3:1 a i přes naše fanatické fandění ve druhé poločase se nedaří vyrovnat nebo snížit. 

Ke konci zápasu odjíždějí 3 z nás na prestižní zápas Sk Slávia Praha - FC Viktoria Plzeň, tak to tam musíme zvládnout v menším počtu, ale není to znát, pyrotechnika se pálí až do závěrečné děkovačky. 

Musím říci, že vzhledem k tomu, že nás jelo méně než se čekalo a než mnozí, co slibovali, že přijedou, odpadli a vůbec se neozvali nebo napsali na poslední chvíli, tak můžou jen litovat, že nejeli, čest Těm všem, co dorazili, protože jsem se opravdu bavil a tři igelitky pyrotechniky byly hodně zajímavé. 

Teď už nás čeká pouze výjezd do Chorvatska na místní šlágr HNK Rijeka - NK Dinamo Zagreb a utkání Tj Sokola Jablonec nad Jizerou v Sk Benátky nad Jizerouna podzim, takže foto a report přineseme.

(Pohled Mladé Boleslavi)
Autor článku PS.

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace