o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

BLOG: Momentální atmosféra na Stínadlech

blog fanoušků pondělí, 19.10.2015 - přejít do komentářů
Domácí kotel bojkotuje, takhle momentálně vypadá atmosféra v Teplicích
/titleImg/blog-momentalni-atmosfera-na-stinadlech/1/7187.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

V sobotu, jsme se, i přes bojkot domácích zápasů, zúčastnili utkání proti Jihlavě. Tentokrát pouze jako neaktivní fanoušci resp. diváci. Šli jsme se podívat na fotbal, ale v neposlední řadě nás zajímala atmosféra na Stínadlech bez naší aktivní účasti.

Ještě než začnu o zápase na teplických Stínadlech zmíním i jiný zápas, který s tím podvečerním souvisí. Od 15:30 se v Sobědruhách konal zápas okresního přeboru mezi TJ Slovan Sobědruhy a FK Novosedlice. Při zápase se za jednou z branek utvořila skupinka domácích fanoušků, která se s pomocí megafonu a hlavně při gólu projevila občasným pokřikem a povzbuzováním. Většina dalších diváků se spolustojícím kolegou komentovala dění na hřišti a jinak se neprojevovala. Po konci prvního poločasu se vydáváme směr Stínadla na ligový zápas.

V následujícím textu nebudu hodnotit výkon na hřišti, ale v hledišti. Tým nepodporujeme kvůli výsledkům, ani kvůli předvedeným výkonům, na stadion chodíme, protože jsme na něm vyrostli a náš tým je pro nás srdeční záležitost.

Bez přítomnosti S15 je tvorba atmosféry zcela v režii Fanklubu. Při nástupu hráčů klasicky vlají fanklubácké vlajky a členové rozjíždí tradiční pokřik na přivítání hráčů. PAUZA! Vlajky jsou odloženy a čeká se na signál od rozhodčího, až dá pokyn k zahájení utkání. Na druhý pokus se utkání podaří rozehrát a jediný domácí kotel opět rozjíždí, za mohutného bubnování (zde se dá použít známé české přirovnání, že do toho dotyčný ,,bušil, jak hluchý do vrat“) support. Po jednom až dvou opakováních - PAUZA! Po občerstvení další chorál s jednou opakovačkou a znovu - PAUZA! V tomto trendu se pokračuje celý první i část druhého poločasu. Nejvíce je slyšet hlavní speeker, bez kterého by se fandění omezilo pouze na pokřík :,,Teplice! Teplice!“

V 70. minutě se otočím a vidím, že 2 lolity přímo při zápase sledují, zcela nerušeně, videa z YouTube. Zvuk z videa jsem slyšel i o několik řad níže. Takováto atmosféra panovala při utkání naší první fotbalové ligy! V pauzách, něž se holkám načetlo další video a Fanklub začal fandit, můžeme celkem zřetelně slyšet i support od fanoušků hostů, kterých dorazilo zhruba 10 (pouze odhad!). Atmosféru při utkání můžete sami posoudit, video bude ke shlédnutí pod článkem.

Novou energii do žil aktivním fanouškům vlil až tlak, ve kterém náš tým nepouští Jihlavu za polovinu. Tato ,,euforie“ (dá-li se to tak nazvat) končí v 85. minutě, kdy hostující tým proměňuje nařízenou penaltu a spousta lidí se zvedá ze sedaček, balí deky a odchází. V tuto chvíli lze ocenit fanklub, který okamžitě začíná podporovat domácí mužstvo, ale opět je to chvilková záležitost. A tak jsou slyšet slavící fanoušci Jihlavy.

Se závěrečným hvizdem se zvedají i zbývající diváci a odchází domů. Na závěrečnou děkovačku, které se tentokrát neúčastnil ani kouč Vavruška, nezůstává nikdo, kromě těch nejvěrnějších z fanklubu a pár jedinců na tribuně za bránou. A tak hráči sporadicky zatleskají a odchází do kabin.

Zpět k utkání okresního přeboru ze Sobědruh, které se zas tak od mistrovského utkání na Stínadlech nelišilo, naopak dala se ti najít spousta podobností: Lidé posedávající/postávající okolo hřiště, klábosící o práci občas utrousili nějakou výtku, poznámku směrem k hráčům. Občasné fandění od domácích fanoušků s velkou pomocí techniky (megafon/buben). Je až ostudné kolik měly tyto zápasy společného, jediným rozdílem byl samozřejmě počet lidí a vlastně i to, že v Sobědruhách byly k dostání klobásy i v průběhu poločasové přestávky a ne jen na jejím začátku!!!

V tomto ,,divácky neatraktivním“ zápase se naprosto zřetelně projevila nepřítomnost ultras ze Sektoru 15. S přítomností těch tzv.: méně žádaných, problémových, neurvalých fanoušků by atmosféra domácího zápasu vypadala o poznání jinak, hlasy skalních fans jsou schopny strhnout i okolní fanoušky a hlavně dodat týmu potřebnou sebedůvěru a energii k tomu, aby se vyhecoval a zabral ještě o stupeň výš a dokázal i v nepodařeném utkání podat dobrý výkon. Pokud ovšem budeme stále sešněrováni omezeními z vedení klubu nemůžeme čekat zlepšení.

Ač výše uvedený text může vyznívat jako kritika Oficiálního fanklubu, není tomu tak. Jde pouze o to, že jak my, tak Fanklub vyznáváme jiný styl fandění. I oni patří do fanouškovské kultury na Stínadlech.

TJ Slovan Sobědruhy - FK Novosedlice


FK Teplice - FC Vysočina Jihlava


Video z atmosféry na Stínadlech

Autor: Blog & lb

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace