o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

BLOG: Výlet do Mnichova na zápas FCB s Augsburgem

blog fanoušků středa, 23.09.2015 - přejít do komentářů
Návštěva Mnichova, Olympijského stadionu a zápasu Bayernu stála zato!
/titleImg/blog-navsteva-mnichova-stala-za-to!/1/7136.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Zhruba měsíc zpátky plánujeme spolu s otcem vyrazit a navštívit nějaký zápas v zahraničí. Hledáme na internetu od cestovní kanceláře zajímavý zápas jak z hlediska atraktivity, tak i z hlediska ceny zájezdu. Nakonec jsme se rozhodli pro bavorské derby FC Bayern München – FC Augsburg v den 12.9. 2015 za 5000,-kč za osobu.

V ceně byla vstupenka 1. Kategorie nad VIP, doprava, služby delegáta, pojištění a časopis Hattrick.  

V den zájezdu okolo 5:20 ráno vyjíždíme autem z Mladé Boleslavi do Prahy. Odjezd zájezdu je mikrobusem z Hlavního nádraží v 7:00 a proto parkujeme auto u stanice metra Letňany, volíme dopravu metrem k Hlavnímu nádraží a dostáváme se tam půl hodiny před odjezdem zájezdu.  

V 7:00 hodin vyrážíme směr Plzeň, kde nabíráme ještě 2 účastníky zájezdu a poté směr Mnichov. První zastávka měla být na Rozvadově, ale bohužel kvůli opravám silnice je sjezd k benzínce uzavřen a tak musíme čekat na další benzínku, která je až v obci Pentling 100km za hranicemi s Německem.

Po 20 minutové zastávce pokračujeme v jízdě a ve 12:00 hodin přijíždíme k Olympijskému parku v Mnichově. Všichni míříme k hokejovému stadionu EHC Red Bull München a poté k Olympijské věži a platíme vstup 5,50 eur za osobu, musím uznat, že ty fotky a nádherný výhled na celý park a celkově i na Mnichov se za ty peníze vyplatil.

Po navštívení věže míříme směrem k Olympijskému stadionu, při cestě navštěvujeme plaveckou halu a halu na basketbal a volejbal. Když už jsme dorazili k Olympijskému stadionu, zjištujeme že za vstup chtějí 7,5 eur, ale bohužel kvůli času chceme stihnout ještě Svět BMW, tak raději už míříme směr svět BMW. Vstup se překvapivě neplatí což mě docela mile překvapilo. Prohlížíme si auta, které se teďka od značky BMW prodávají + jsou ještě vystavené i auta od značky MINI a Rolls-Royce. Máme možnost se vyfotit s auty+si prohlédnout i interiér a musím uznat, že jedním slovem nádhera!

Okolo 14:00 se přesouváme k mikrobusu a míříme k Allianz aréně, která je od centra vzdálená 20 minut jízdy a chceme přijet před arénu včas protože už v 15:30 začíná match. Při příjezdu k aréně máme problém zaparkovat kvůli velké koloně aut okolo stadionu, nakonec nacházíme místo pro mikrobus za 15eur. Zajímavé bylo vidět okolo 70 autobusů fanoušků Bayernu, kteří přijeli ze všech koutů Německa plnýmy autobusy - fankluby Bayernu München.

Po zaparkování míříme k aréně, před arénou kupujeme ve Fanshopu šálu Bayernu za 15eur, náramky za 5eur ale bohužel jsme překvapeni, že už jsou všechny trička vyprodány, nikde nebyly k sehnání, byly pouze dámské, což byla škoda. Velké zklamání bylo z elektronické vstupenky- jsem zásadně proti takovým vstupenkám. Po navštívení fanshopu kupujeme klobásy a piva oboje za 5eur. Půl hodiny do zápasu se přesouváme k našemu sektoru, který se nachází nad VIP na středu hřiště. V Allianz aréně všude možně lepím samolepky a vídám na stadionu i od fanoušků Mnichova 1860 a i dalších klubů.

V 15:30 všechno vypukne, do Allianz arény přijelo podle informací okolo 7000 fanoušků Augsburgu, kteří hlasitě fandili a přidávali na výborné atmosféře. Nejvíce na atmosféře přidávali fans Bayernu, kteří hlasitě fandili ikdyž jejich tým překvapivě prohrával 0:1 až do 77 minuty. Poté golem R. Lewandowskiho v 77 minutě a následně z penalty (dle mého názoru neměla být, hráč Bayernu si naběhl do hráče Augsburgu a evidentně chtěl penaltu za každou cenu), kterou proměňuje T.Müller v 90. minutě a vítězí Bayern 2:1 a řekl bych že se štěstím. Po zápase opouštíme stadion a míříme ještě k občerstvení si vychutnat ještě jednou německé klobásy s pivama. Za zmínku stojí ještě zmínit systém placení občerstvení na stadionu, je to pomocí karty, kterou si nabijete na jakoukoliv částku a pak s ní platíte na stadionu a poté vracíte, my kvůli komfortu si kartu nekupujeme a kupujeme občerstvení před stadionem.

V 18:00 odjíždíme od stadionu a stojíme v koloně. Po půl hodině konečně už vjíždíme na dálnici a jedeme směr Plzeň. 30 km za Mnichovem najednou stojíme 1,5 hodiny v koloně, stala se před námi těžká dopravní nehoda, motorkář nezvládl řízení z neznámích důvodů a naboural do svodidel a hnedka přijely k nehodě 3 hasičské vozy, 2 záchranky, 3 policejní auta. Motorka byla celá ohořelá a zničená a kdo ví jak dopadl řidič. Poté už po volné dálnici míříme vyložit 2 účastníky zájezdu a do Prahy přijíždíme v 23:45 a v 0:30 jsme už v Mladé Boleslavi. Zájezd hodnotím velmi pozitivně, řidič mikrobusu a celkově celý zájezd byl bez problému.

Pokud někdo váhá zda vyrazit do Mnichova na fotbal tak doporučuju navštívit určitě Olympijský park,  BMW svět +muzeum a určitě zápas Bayernu. Stojí to za to! :-)

Dunaj

Vyjíždíme

Benzínka v obci Pentling 100 km za Rozvadovem

Kolona cestou do Mnichova

Zimní stadion EHC Red Bull München v Olympijském parku

Olympijská věž

Výhled na Mnichov 

Olympijský stadion – Od roku 1972-2005 domácí stadion Bayernu Mnichov

Typické bavorské oblečení

Klobásy v Olympijském parku

Plavecká hala v Olympijském parku

Svět BMW

Auto cestovní kanceláře

Vstupenka

Allianz aréna

Pivo Paulaner 

Klobásy před Allianz arénou

Samolepky 

Fans Augsburgu, okolo 7000 

Fans Bayernu před zápasem

Pohled ze sektoru

Pep Guardiola :D 

Základní sestava Bayernu

Základní sestava Augsburgu

Stání 1,5 hod. v koloně 30km za Mnichovem směrem Praha

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace