o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

BLOG: O Peltově "Hospodě na mýtince" a nejen o ní

blog fanoušků středa, 14.05.2014 - přejít do komentářů
Události z posledních hodin připomínají Cimrmanovu hru "Hospoda na mýtince"
/titleImg/blog-o-peltove-hospode-na-mytince-a-nejen-o-ni/1/6034.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Události z posledních hodin až příliš nápadně připomínají Cimrmanovu hru "Hospoda na mýtince". Hospodský v této hře přiznává, že jeho předek hospodu postavil na velmi odlehlém místě proto, aby mu do ní nechodili lidi. A právě tak, jako by se chtěla zachovat celá Peltova FAČR, která nejprve uspořádá finále českého poháru, ale pak na ní neprodává lístky.

Lístky k prodeji jsou pouze do sektorů za oběma brankami, jeden sektor je pro fanoušky Plzně, druhý pro fanoušky Sparty. Pokud jste tedy neutrálním fanouškem, nebo si spolu s rodinou chcete užít sportovní odpoledne, musíte si nechat zajít chuť, nebo "riskovat" a jít do sektoru vlajkonošů. Proč riskovat? Tam totiž více než jinde hrozí, že pár alkoholem posilněných jedinců dá průchod svým emocím a do akce vstoupí ochranka (nezřídka jsou v ní zaměstnáváni mnohem horší individua, než před kterýma se FAČR slušné fanoušky snaží chránit) nebo dokonce policie, která se taky někdy demonstrativně snaží předvést a třeba v médii často zmiňovaném zápase Baník-Sparta se nemalou měrou podílela na strachu a slzách ve tvářích dětí i rodičů. Policie se totiž snažila uklidnit chuligány házením policejních rozbušek a slzného plynu v místech, kde se mísili s normálními fanoušky, což bylo příčinou toho, že se k chuligánům přidávali i jinak neškodní jedinci. Proto se každý "zkušenější" fanoušek, který plánuje vzít rodinu na fotbal a nechce se mu sledovat dění v sektoru kolem sebe, snaží při rizikových zápasech (cca 4 zápasy za sezonu) vyhnout místům s vyšší koncentrací ochranky, vlajkonošů a policie. V případě finále poháru je mu to ale znemožněno.

Prohlášení FAČR, že se na zápas chystají radikální fanoušci je také přinejmenším zvláštní, neboť si nedovedu představit, jak lze při objednávání přes internet zjistit povahu fanouška. Vždyť FAČR nedisponuje žádným registrem problémových fanoušků, takže opravdu nevím, proč vydávají takováto nepodložená prohlášení, která opět odradí ty vysněné rodiny s dětmi, věřící apokalyptickým reportážím z TV noh@ a ostatních senzacechtivých médií.

Otázkou zůstává, co tím částečným znepřístupněním zápasu sledují. Dá se předpokládat, že z důvodu pravděpodobné vyšší sledovanosti zápasu to nějaké praktiky jako v roce 2004, kdy dle (předsedy FAČR!) Pelty "celý jaro bylo cinklý", nebudou.

Další zvláštností na kterou mi to nedá nezareagovat, jsou události z nedělního zápasu Brno-Slavia, kdy byl za pokřik "Pelta je č***k!" (ne, čumák ne) vyklizen na delegátův pokyn celý sektor hostujících fanoušků. Krásná pozvánka pro rodiny s dětmi - zaplatíte si lístky, ale pokud bude kolem vás větší skupinka křičet na Peltu, budete bez výjimky donuceni policií opustit sektor.

Pro koho se tedy ten fotbal hraje? Třeba lze odpověď hledat na tribuně mimo sektory vlajkonošů - na hlavní tribuně, určené pro sponzory klubů a asociace. Od teď český fotbal pro sponzory?

Autor: tdor

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace