o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Brno pošle do Prahy 220 tisíc na potřeby LFA

Komuniké DK čtvrtek, 26.08.2021 - přejít do komentářů
Líšeň zacáluje 150 táců, Zbrojovka pošle 70 táců a platit bude i Baník 40 táců...
/titleImg/brno-posle-do-prahy-220-tisic-na-potreby-lfa/1/9777.jpg?width=570

Bitva Líšně se Zbrojovkou Beno vynesla LFA 220.000 Kč. Líšeň zaplatí 150.000 a Zbrojovka Brno 70.000 Kč. Menší pokuty musí platit i další kluby.

Komuniké z jednání Disciplinární komise ze dne 19. 8. 2021

  • Disciplinární komise potrestala klub FC Viktoria Plzeň za porušení povinností pořádajícího klubu (vhazování předmětů na hrací plochu vedoucí k přerušení utkání a nevhodné pokřiky fanoušků) v utkání 3. kola F:L proti 1. FC Slovácko peněžitou pokutou ve výši 30 tisíc korun.
     
  • Disciplinární komise potrestala klub FK Pardubice za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s COVID-19 z důvodu nedodržení odstupu mezi diváky a hráči po skončení utkání 3. kola F:L 2021/22 proti FK Mladá Boleslav peněžitou pokutou ve výši 20 tisíc korun.

Komuniké z jednání Disciplinární komise ze dne 26. 8. 2021

  • Disciplinární komise zastavila disciplinární řízení s hráčem SK Líšeň 2019 Janem Silný po jeho vyloučení v utkání proti FC Zbrojovka Brno.

Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka:

„Disciplinární komise LFA nezpochybňuje rozhodnutí rozhodčího učiněné při utkání, osobní trest pro hráče v utkání byl udělen podle Pravidel fotbalu. Rozhodčí v daném okamžiku posoudil naplnění formálních znaků porušení Pravidel fotbalu ze strany hráče Silného a neměl čas k posouzení dalších aspektů hráčova jednání v kontextu možného spáchání disciplinárního přečinu.

Disciplinární komise LFA po posouzení všech dostupných videozáznamů dospěla k závěru, že hráč svým jednáním odvracel útok a bránil zdraví člena pořadatelské služby, které bylo bezprostředně ohroženo zcela nepřijatelným chováním diváka, který vnikl na hrací plochu. Hráč Silný odvrátil tento útok v mezích nutné obrany za použití ryze obranných úkonů, které neměly útočný ani mstivý či podobný charakter. Analogicky jako v trestním či přestupkovém právu proto DK LFA shledala, že jednání hráče nenaplnilo materiální znaky disciplinárního přečinu, a nemá tedy charakter přestupku. Z těchto důvodů Disciplinární komise ve zcela výjimečném případě rozhodla o zastavení disciplinárního řízení s hráčem Janem Silným a hráč může nastoupit v nejbližším soutěžním utkání.“

  • Disciplinární komise potrestala klub SK Líšeň 2019 za porušení povinností pořádajícího klubu (nezabránění vniknutí neoprávněných osob na hrací plochu, výtržnostem diváků, fyzického napadení členů pořadatelské služby divákem a vhazování předmětů na hrací plochu) v utkání 5. kola F:NL proti FC Zbrojovka Brno peněžitou pokutou ve výši 150 tisíc korun.
     
  • Disciplinární komise potrestala klub FC Zbrojovka Brno za nesportovní chování fanoušků (výtržnosti fanoušků, fyzické napadení členů pořadatelské služby, vniknutí fanoušků na hrací plochu a vhazování předmětů na hrací plochu) a za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s COVID-19 v utkání 5. kola F:NL proti SK Líšeň 2019 peněžitou pokutou ve výši 70 tisíc korun.

Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka:

„Disciplinární komise LFA shledala zásadní podcenění situace a fatální pochybení pořádajícího klubu nejen v průběhu utkání, ale už v přípravě na samotný zápas. Po přezkoumání všech materiálů a vyslechnutí obou klubů došla Disciplinární komise k závěru, že sektor pro hostující fanoušky byl nedostatečně zabezpečen a reakce členů pořadatelské služby nebyla adekvátní stupni rizikovosti brněnského derby. Pořádající klub současně nezabránil fyzickému napadení členů pořadatelské služby a Disciplinární komise udělila klubu SK Líšeň 2019 peněžitou pokutu ve výši 150 tisíc korun.

Trest pro Zbrojovku ve výši 70 tisíc korun vychází především ze skutečnosti, že vstupenky do sektoru hostů distribuoval a jejich držitele tedy určoval sám hostující klub. Fanoušci vběhnuvší na hrací plochu se kromě samotného vniknutí dopustili také násilného napadení členů pořadatelské služby. V této souvislosti je třeba zdůraznit, že se podařilo oba dotyčné fanoušky ztotožnit a lze očekávat, že se budou v nejbližší době zodpovídat orgánům činným v trestním řízení.“

  • Disciplinární komise potrestala klub FC Baník Ostrava za porušení povinností pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky) v utkání 4. kola F:L proti FK Pardubice peněžitou pokutou ve výši 40 tisíc korun.
  • Disciplinární komise potrestala klub Bohemians Praha 1905 za porušení povinností pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky) v utkání 4. kola F:L proti AC Sparta Praha peněžitou pokutou ve výši 15 tisíc korun.
     
  • Disciplinární komise potrestala klub 1.FK Příbram za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s COVID-19 v utkání 4. kola F:NL proti FK Varnsdorf peněžitou pokutou ve výši 10 tisíc korun.

Autor: JirkaC

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Britská nemoc – díl první (A... 05.01.2012

Britská nemoc – díl první (A...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...


Britská nemoc – díl třetí (I... 09.01.2012

Britská nemoc – díl třetí (I...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace