o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Cenzura v Teplicích?

z domova sobota, 24.05.2014 - přejít do komentářů
V neděli na Stínadlech bez choreí na obou stranách.
/titleImg/cenzura-v-teplicich-/1/6066.jpg?width=570

Nedělní fotbalové utkání na teplických Stínadlech se mohlo právem zařadit mezi fanouškovský šlágr. Poslední výjezd sezóny pro Chachary, možné oslavy záchrany, na druhé straně Sektor 15 (a ofic. fanklub klubu), to slibovalo slušnou porci zábavy, od obou táborů byla očekávaná pěkná choreografie, ale nakonec tomu všemu bude jinak a ve vzduchu se vznáší nepříjemný zápach cenzury.

Přinášíme vyjádření Chacharů (originální a původní znění), ze kterého si udělate o celé situaci lepší obrázek:

Cenzura Na Stínadlech.
Stejně jako na většinu atraktivních výjezdů, se rozhodli i na tento ultras Baníku připravit choreografii. Materiál z jakého bude prezentace zhotovena, přibližné rozměry sektorovky spolu s dalšími nezbytnými fanouškovskými proprietami, které se mají objevit na stadionu, byly nahlášeny v průvodním dopise pro teplický klub. Až zde by vše probíhalo normálně. Po několika dnech však dorazilo ze severu stanovisko o nevpuštění větších "transparentů" na stadion. Jak nám bylo sděleno toto nařízení se vztahuje jak pro příznivce Baníku, tak i Teplic. Nespokojeni s tímto faktem, jsme ihned kontaktovali zástupce domácího klubu. Po apelu ze strany fanoušků Baníku byla možnost aby oba tábory použily na nedělním zápase své vizuální produkce znovu diskutována na bezpečností poradě, opět se stejným výsledkem

Ve čtvrtek nám byl tedy opět potvrzen zákaz optické prezentace v Teplicích s odůvodněním: "Teplické vedení vzhledem k nedávným událostech mění svou politiku vůči fanouškům". Na otázku, zda je opravdu takový problém roztáhnout na stadionu nad hlavami choreografii velebící náš klub, či vyjádřit názor nám bylo pouze odpovězeno "Váš názor na tribunách nikoho nezajímá!!

O celé situaci jsem rovněž diskutovali s fanoušky teplického sektoru 15. Ti nelenili a dohodli si na dnešní den schůzi se zástupci svého klubu. Jedinou schůdnou variantou pro bafunáře Teplic, byla varianta roztažení naší choreografie přes sedačky malé tribuny za bránou. Tento scénář jsme však odmítli. Máme za to, že choreografie má být prezentována nad hlavami fanoušků svého klubu, nikoliv na prázdné tribuně za asistence PČR a security. I nadále tedy platí zákaz o nevpuštění jakékoliv choreografie a transparentů do sektoru hostí. Nutno rovněž zmínit fakt, že na zmíněné schůzi byla povolena fanouškům z S15 jejich původně zakázaná choreografie. Ti se však rozhodli s námi držet „basu“ a svou choreografii vzhledem k probíhajícím událostem nepoužít.
A takto se dělá fotbal v srdci Evropy, pro fanoušky...
 

Reakce fanoušků Teplic ze Sektoru 15 na sebe nenechala dlouho čekat, zde také v původním, originálním znění:

Prohlášení před zítřejším zápasem s FC BANÍK OSTRAVA
Včera v odpoledních hodinách se uskutečnilo jednání zástupců Sektoru 15 s vedením klubu jmenovitě s Františkem Hrdličkou a Petrem Heidenreichem. Tématem byla pyrotechnika a její kriminalizace. Chtěli jsme docílit ustoupení od trestních oznámení, které se chystají proti osobám, které v zápase se Spartou odpalovali pyrotechniku. Bohužel nám bylo řečeno, že tato trestní oznámení jsou kvůli vymáhání pokuty 80.000.-, kterou náš klub za pyrotechniku obdržel a vše je na popud majitele klubu AGC, který nehodlá tyto pokuty financovat a pokud nedojde před novou sezonou ke změnám, které by pyrotechniku povolovaly, tak se budou tato trestní oznámení pravděpodobně opakovat, pokud by nadále docházelo k používání pyrotechniky Na Stínadlech. 

Dále jsme se chtěli alespoň pokusit o povolení choreografií na zápas Teplice – Baník, což vedení nechtělo připustit z obavy, že bychom jak my tak Baníkovci připravené plachty prý použili jako kryt pro odpalování pyrotechniky a klub se obává dalších pokut od FAČR. Nakonec po složitém vyjednávání byli ochotni dojít k ústupku a do Sektoru 15 povolili námi připravenou choreografii pod podmínkou neodpalování pyrotechniky pod ní, avšak v případě Baníkovců bylo z jejich strany navrhovaným ústupkem pouze, že by si choreografii roztáhli pod dozorem pořadatelů mimo sektor hostí na malé severní tribuně za brankou, což námi kontaktovaní Baníkovci odmítli, s čímž jsme dopředu počítali a nedivíme se tomu, protože choreografie patří nad hlavy fanoušků a nikoliv někam mimo sektor na vedlejší tribunu. Ani nám se tato varianta nelíbila, a proto nepřijímáme ani klubový ústupek s choreografií vůči nám a tak se v nedělním zápase Teplic s Baníkem diváci nedočkají ani z jednoho sektoru optické prezentace v podobě choreografie. Fanoušci zkrátka v těchto situacích mají držet při sobě a proto tak činíme!

 

Zdroj: Chachaři.cz, Sektor15
 

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace