o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Chemnitz Cup 2014? To u nás nezažiješ!

blog fanoušků pondělí, 06.01.2014 - přejít do komentářů
Ultras 1909 vyrazili na turnaj do Německa
/titleImg/chemnitz-cup-2014-to-u-nas-nezazijes-/1/5605.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Stejně jako minulý rok, tak i letos byl Baník pozván na skvěle fanouškovsky obsazený turnaj v německém Chemnitzu. Ve městě vzdáleného zhruba sto kilometrů od Mostu se tento rok představil kromě domácího Chemnitzeru a Baníku také polský prvoligový Pogoň Štětín a další tři německé týmy - druholigové Aue, které mělo ve skupině ještě Offenbach a Auerbach, obě mužstva hrající čtvrtou ligu. Loňský rok jsme do Německa vyrazili pouze dvěmi auty, přesto jsme se v počtu deseti lidí dočkali uznání fanoušků domácího Chemnitzu a nejen to. S přátelskými němci jsme si loňský rok vyměnili kromě šál, dresů a triček také nějaké pokřiky a začátek dobrých vztahů byl na světě. Skvělá atmosféra v hale, kam loňský rok dorazilo kolem tři tisíc fanoušků a náklonost domácích, i to bylo velikým očekáváním i letos. Čeho jsme se však dočkali první víkend roku 2014, to snad nečekal nikdo ze zúčastněných...

Když jsme se necelý měsíc před konáním turnaje dozvěděli, že se Baník opravdu zúčastní tohoto turnaje, především ze strany loňských účastníků skvělého zážitku přišla iniciativa opět vyrazit, tentokrát však v mnohem větším počtu, než loňský rok. Vedení klubu se rozhodlo nám do Německa vypravit zdarma celý autobus a my jim tímto ještě jednou děkujeme. Bylo už tedy pouze na nás, kdo bude ochotný po Vánocích a Silvestru ušetřit peníze na vstupné, které činilo stejně jako loni 15 Euro. Někteří bohužel nebyli schopní obětovat čtyři sta Korun za fanouškovskou událost roku, za kterou se Chemnitz Cup dal jistě považovat. I tak nakonec z Mostu vyráží v sobotu po obědě 40 fanatiků.

Na místo činu se dostáváme necelou půl hodinu před začátkem našeho prvního zápasu, tudíž se rychle odebíráme ke kasám, pro vstupenky. Jeden z účastníků výjezdu bohužel po výstupu z autobusu zřejmě bohužel nezaznamenal, že se již nenachází na území ČR, především pak na českých stadionech, kde se pokřik "A.C.A.B." výrazně neřeší. Zhruba po třech minutách svobody a užívání si německého čerstvého vzduchu už byl v objetí dvou německých fízlů. Ti měli jasno - zaplaťte 150 Euro a vašeho kamaráda pustíme, jinak si ho odvezete až po skončení turnaje. Jelikož nás nebylo tolik a už vůbec jsme neměli moc těch "divných" peněz navíc, jeden z nás si užil odpoledne s německou policíí.

Při již rozehraném prvním utkání celého turnaje dorážíme do našeho sektoru, kde již za potlesku několika set fanoušků Chemnitzu vyvěšujeme dvě vlajky. Tímto okamžikem začíná stejně jako loni neúnavná snaha desítek a desítek fanoušků domácích o výměnu suvenýrů, kteří by nás nejradši svlékli ze všeho, co mělo barvy Baníku. V prvním utkání čeká Baník polský Štětín a baníkovci za naší vytrvalé a v hale velice hlasité podpory svého soupeře poráží jasně 6:1. Bylo až k neuvěření, kolik fanoušků Chemnitzu během našeho supportu vytahuje telefony a foťáky, kterými si nás fotí a nahrávají, jako zvířátka v zoo. S přibývajícím časem mezi zápasy je v našem sektoru stále více německých fanoušků, se kterými probíhá konverzace rukama i nohama o všem možném i nemožném.

Ve druhém, vzájemném zápase ve skupině, ve kterém měli oba týmy zajištěný postup do semifinále, fandí v našem sektoru možná 20-30 fanoušků Chemnitzu, vyměňujeme si pokřiky a společně si vychutnáváme popěvky na fanoušky Aue, kteří se nacházejí za bránou na druhé straně haly. Dobře popsaná spolupráce byla zmíněna na neoficiální FB stránce Baníku: "Po roce bylo opět oprášeno přátelství s domácími fans CFC. V jednu chvíli čítal kotel Baníku díky fanouškům Chemnitzu dobrých 100 hlav (především v zápase proti nenáviděnému Aue). Oba tábory se vzájemně podporovaly, vyměňovaly suvenýry, likvidovaly hektolitry piva a pěly české i německé chorály. Pro všechny fanoušky Baníku to byl krásný zážitek." Ano, domácími jsme byli pozváni na spoustu piv, nechyběly také dvě flašky vodky.

Baníkovci nezvládají semifinálové utkání proti Aue, ve kterém fandíme fananaticky za podpory CFC v počtu dosahujícího možná až stovky! Baník zápas nezvládá a nakonec jasně prohrává. V souboji o třetí místo naši hráči nestačí ani na Offenbach v poměru 1:4. Ve finále se nakonec utkávají ti největší rivalové - CFC proti Aue. Na požádání domácích rádi na tento zápas přicházíme přímo do sektoru fanoušků Chemnitzu, kam bereme také buben a za nadšených výrazů a opět vytažených telefonů se staráme společně s několika největšími nadšenci z Chemnitzu o skvělý support. Domácí ve světle modrých dresech svého druholigového soupeře jasně přehrávají a vítězí 3:0.

Na vyhlášení turnaje se opět odebíráme do svého sektoru, kde si při vyhlášení čtvrtého místa, na kterém se Baník umístil, vychutnáváme skandování více jak pěti set domácích pokřik "Baník". Na závěr budeme opět citovat slova z Facebooku. "Naši fanoušci si museli plácnout snad s každým domácím příznivcem (a že jich tam byly tisíce) a po závěrečném ceremoniálu je vyprovázel potlesk a plácání po ramenou. I odjezd autobusu našich ultras spíše připomínal odjezd Bayernu Mnichov, než odjezd neznámých fanoušků z Česka - tak vřele fanoušky vyprovázeli domácí fanoušci."

Co dodat? Kdo se zúčastnil, má jasno. Máme za sebou minimálně pro tento rok za sebou nejlepší fanouškovskou akci. Něčeho podobného se ve druhé lize opravdu nedočkáme. Stejně tak máme jasno, že pokud bude Baník pozván i příští rok, je povinností znovu dorazit, nejlépe ještě ve větším počtu. Přislíbena byla již také účast fanoušků CFC na některém z našeho utkání ve FNL.




ULTRAS 1909

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace