o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Choreo i ohňostroj. Fanoušci Nového Jičína oslavili v zápase s Kometou Brno B 75. výročí od založení klubu

blog fanoušků neděle, 28.11.2021 - přejít do komentářů
/titleImg/choreo-i-ohnostroj-fanousci-noveho-jicina-oslavili-v-zapase-s-kometou-brno-b-75-vyroci-od-zalozeni-klubu/1/9875.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Report: NOVÝ JIČÍN - Kometa B 20.11.2021

Vzhledem k tomu, že zápas přinesl "něco víc", než jen pouhé fandění v 15ti lidech (jak bylo bohužel zvykem posledních pár zápasů), bylo by vhodné sepsat k němu pár řádků.

Zápas s béčkem Brněnské Komety vychází na oslavy 75ti let založení našeho klubu, a tak tomuto zápasu předchází pečlivé přípravy.

V organizační skupině dáváme dohromady 2 návrhy na choreo, které chceme nakreslit a později odprezentovat. Ironií je, že dát do kupy návrh nám zabere více času, jak kreslení, rýsování, malování samotného chorea. 

Když je návrh konečně na světě, nakupujeme barvy, papíry a jde se na to! Práce nám jde jednou od ruky, podruhé to zase vázne. Celkově bych tipoval, že jsme u tvorby prezentací strávili cca 30h čistého času. Opakuju čistého, protože zbytek času, který jsme u prezentací strávili jsme prokecali, propili a prohulili :-)

Zápas označujeme jako "Zápas sezony" a podle toho taky hecujeme lidi - viz propagační video.

Podle ohlasů na instagramu atd. to vypadá, že to zápas sezony pro novojičínský kotel také bude. 

Zápasu předchází "Zápas legend", kdy se na novojičínském ledě představují hokejoví veteráni ČR a vítězové HC Nový Jičín z roku 2001. Tento zápas jedna část fanoušků sleduje, druhá část z nich tráví zápas venku před stadionem a část lidí jde naproti Porubským na vlakové nádraží. Těch nakonec doráží 6ks. Děkujeme Porubě za účast a za pomoc při realizaci chorea. Díky! 

Jakmile je dohráno utkání legend, vypravíme se na stadion, kde je zapotřebí nachystat prezentace, pověsit flagy a připravit spíkrovskou lavičku :-) Vše je nachystáno, lidi se začínají pomalu trousit. Jakmile zbývá do utkání třeba 15 minut, začínám mít trošku obavy z dnešního počtu. Po dalších pěti minutách jsou však obavy tytam. Kotel může již nyní čítat 50 hlav. Začínají znít první pokřiky a potlesky. Ale jo, dneska to půjde.

Vyvolávání příjmení hráčů je dnes trošku hektické, protože jak je banda natěšená, tak nejde moc rozumět hlasateli utkání. Po přečtení prvních pěti hráčů pomáháme se čtením nakonec i my. 

Hráči za potlesku vstupují na led, poklepou hokejkami, padají poslední pokyny trenérů a já sleduji složení kotle. Připadá mi takové všelijaké. Největší zastoupení mají však puboši 13-17 let. Kéž by chodili tito mlaďoši pravidelně další 3-4 roky. Novojičínský kotel by pak vypadal úplně jinak a mohl by konkurovat fanouškovsky silnějším táborům. Uvidíme, snad se mi sen o dvousethlavém kotli v NJ někdy splní. Dnes je v kotli v nejlepším momentě nějakých 70-80 lidí.

V první třetině mi připadá kotel nejhlasitější. Lidi superně zapojují ruce a zápas se pozvolna dostává do tempa. V 10. minutě vytahujeme první prezentaci dne: Černou plachtu o rozměrech 10x4m, na které je vyobrazen modrobílý znak HKNJ, číslo 75 a modrobílý znak Fans of NJ. Plachta je doplněna o nápis: LET NOVOJIČÍNSKÉHO HOKEJE. Prvotní záměr byl takový, že se plachta vytáhne uprostřed tribuny, kde sídlí kotel, ale po uvážení, že by to mohlo některým divákům vadit a plachtu by mohli poškodit, od tohoto plánu odstupujeme a plachta zahaluje kotel. Podle fotek soudím, že se jedná o zdařilé dílo z naší produkce.

Třetina za svižného fandění končí, jdeme dát hlasivkám přestávku i my.

Na druhou třetinu se lidi schází jak švábi na pivo. Kotel může být zaplněn až kolem 5. minuty zápasu. V tento moment mi však připadá, že se lidi v první třetině vyšťávili a fandí tak nějak na půl huby (je však také zřejmé, že někteří jedinci slyší některé novojičínské chorály poprvé). Je tedy potřeba pod kotlem nějak zatopit. Zatopit se v kotli podaří po gólu Geboše a krátce na to po nájezdu Kuby Hrušky. 

V polovině třetiny nás navštěvuje sv. Martin na bílém koni a to tehdy, když do vzduchu letí a třepotá se tisíce nastříhaných papírků. Stejně jako balónky - jednoduchá, ale vždy efektivní prezentace. Do konce třetiny pak spíš volíme jednodušší pokřiky a popěvky. 

Na třetí třetinu motivujeme lidi s tím, že se jedná nejspíš o poslední zápas na delší dobu s organizovaným kotlem. Bohužel, vykryplenci tam nahoře chtějí neustále těžit z rozvracení společnosti, nenávisti a strachu…

Chvílemi jde tedy cítit, že si lidé zápas jak se patří užívají, a to i přes góly, které padnou do naší sítě.

Ve třetí třetině je vytažena další prezentace, a to historický znak HC TJ Nový Jičín. Do konce třetiny pak jde nad hlavy 15 modrobílých vlajek. Ty měly být použity už při "Argentině" v druhé třetině, ale jaksi se na ně zapomnělo. 

Zápas vyhráváme, hokejky si podají ruce, objedou stadion a přijíždí si pod kotel zaskákat. 

Po minutě oslav vyhraného zápasu pak mizí do kabin. Delší dobu si uvědomujeme, že by děkovačka chtěla nějak vylepšit a aby se na ní hráči vyloženě těšili a nešli na ní tak nějak z povinnosti. Snad nás něco napadne.

Zápas skončil, jdeme slavit dál. Kousek od zimáku máme příhodné místečko na odpálení většího množství pyrotechniky. Jsou rozdány race a strobáče a začíná odpočítávání, jak na Silvestra. 3, 2, 1… VŠECHNO NEJLEPŠÍ, JIČÍNE VŠECHNO NEJLEPŠÍ… Už to prská, sviští, bliká, dýmí a já nevím co všechno. Výsledný efekt za mě povedený, posuďte sami z videa. 

Autor: Maxx & redakce

z domovaze světablog fanouškůNižší soutěžeHokejoví Ultras

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace