o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Clásico de Avellaneda: Racing FC - Atletico Indep.

Football Factory sobota, 11.04.2020 - přejít do komentářů
Dnes vám v krátkosti představíme druhém největším derby v Argentině...
/titleImg/clasico-de-avellaneda-racing-fc-atletico-indep/1/9394.jpg?width=570

Dnes vám napíšeme v krátkosti něco málo o druhém největším derby v Argentině - clásico de Avellaneda, aneb zapas mezi Racing FC (stadion na obrázku dole) a Atletico Independiente (nahoře).

Avellaneda je přístavní město, které je součástí metropolitní oblasti Buenos Aires. Ve městě žije na 340 tisíc obyvatel, v celé oblasti pak téměř 14 milionů obyvatel.

Racing odehrává svá domácí utkání na stadioně prezidenta Juana Domenga Perón s kapacitou 61 tisíc (druhý největší stadion v Argentině). Postaven byl na přelomu 40. a 50. let a renovován v letech 1995-97. Největší divácká návštěvnost zde byla přes 116 tisíc diváků na utkání Racing - Celtic u příležitosti finále Intercontinental cupu.

Independiente hraje své domácí zápasy o několik stovek metrů dále na stadionu Estadio Libertadores de América s kapacitou 50 365 míst. Byl postaven roku 1928 a rekonstruován v roce 2009. Stadiony mají přezdívky El Cilindro a Doble Visera (dvojité hlediště).

Racing má na svých tribunách tři frakce Barras - největší jsou La Guardia Imperial (založeni 1958), následují Racing Stones (1990) a La Brava del 95 (1991). La Barra del Rojo nebo také Los diablos de Rojo je označení pro Barras na Independiente. Skupina vznikla v padesátých letech a má několik podskupin. 

Ze vzájemných utkání se nejvíc zmiňuje zápas ze srpna 2006 na El Cilindro. Independiente vyhrávalo 2:0 a začalo s riotem na hostujícím sektoru. Domácí napadli policii a utkání muselo být přerušeno. Po tomto utkání argentinský svaz zakázal výjezdy hostujících fanoušků od 1. do 4. ligy a také účast fanoušků Racingu na domácích utkáních. První zmíněný zákaz platí i přes pár výjimek dodnes.

Tyto články vycházejí díky vašemu zájmu o fanatickou literaturu Football Factory. Tištěný Zin Football Factory si můžete KOUPIT ZDE

Autor: hs

svět hooligansDerbyFootball Factory

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Četník opět zachránil svět..... 26.02.2024

Četník opět zachránil svět.....

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace