o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Co s projektem Vlajkonoši?

sobota, 27.10.2012 - přejít do komentářů
Potenciál to jistě má, ale musí se aktivně zapojit více lidí...
/titleImg/co-s-projektem-vlajkonosi-/1/4493.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Protože se jedná o můj osobní názor a postřehy, tak tento článek umísťuji do blogu a nikoliv na hlavní stránku webu. Tímto žádám všechny, které nezajímá to, jaká je atmosféra při reprezentačních zápasech, aby řádky níže ani nečetli...

Co s projektem Vlajkonoši? Toto je otázka, která mě vrtá v hlavě. Musím se přiznat, že jsem odjakživa reprezentací tak nějak pohrdal. Nezajímají mě totiž zápasy, ve kterých je nuda, stereotypní pokřiky a nulová organizace. Když se však ke mně dostala myšlenka Vlajkonošů, tak mě to celkem nakoplo a povzbudilo. Bohužel, se to tak nějak táhne, ale dávat to někomu konkrétnímu za vinu by bylo typicky české. Rozhodně si myslím, že by se tento projekt neměl pohřbít, naopak si myslím, že bychom v sobě tu hrdost na naši zemi a barvy měli probouzet nadále.

Co se podařilo: Při zápase s Maďarskem se na tribunách potkala skupina lidí, kteří chtěli, alespoň tak to na mě působilo. Fandění bylo fajn a i když bylo zastíněno dětským dnem na tribunách, kde bylo tisíce tleskaček, tak jsem ze zápasu odjížděl s dojmem, že to půjde.

Zadrhlo se to: Bohužel před kvalifikací, to zase tak nějak pokulhává. Proč? Pokusím se najít nezaujaté důvody na kterých musíme SPOLEČNĚ zapracovat.

Tento článek jsem začal psát na základě názoru v diskuzi, že to byla jen „Strašákovina“. Jedno je fakt, Strašák přišel s myšlenkou, kterou prezentoval nejprve zástupcům jednotlivých táborů a následně se vše prezentovalo veřejně.

Bohužel pokud jsme zvyklí, že nám pořád někdo něco bude strkat pod nos, tak máme smůlu. Buď by se tomu člověk musel věnovat naplno a zapomenout na svůj klub, a nebo se musí najít více aktivních a ne jenom jeden!

Překážek které se musí řešit je spousta. 

  • Špatná komunikace mezi tábory.
  • Nulová propagace.
  • Systém prodeje vstupenek, ne jenom někde na velkých vlakových nádražích nebo přímo na místě konání zápasu, tak jak to bylo nyní v Plzni (ano kdo chce, tak si lístky sežene, ale mělo by to být daleko jednodušší, protože třeba já velmi nerad někomu přidělávám starosti a navíc pohodlnost vládne světem...) 
  • Přesně daný sektor pro skalní, který by se neměl spojovat s oficiálním fanklubem. 
  • Větší zapojení regionů (pokud se hraje v pátek od 18:00 hodin, tak se nedají očekávat davy příznivců z celé republiky. Navíc třeba teď při euforii v Plzni bylo jasné, že o lístky bude velký zájem.
  • Žabomyší války. Čím dál častěji slýchám, že někdo by někam neměl jezdit, protože tam pro něho není z nějakých důvodů bezpečno. Nevím, myslím, že si tady na to Polsko hrajeme špatně a začít bychom měli od jiných věcí, jak válek na reprezentační úrovni.

Podpora v hledišti: Vždy by se o základ supportu měli starat fanoušci klubu, kde se reprezentační zápasy hrají. Jako doplnění by pak měli přicestovat fanoušci z okolí až po patrioty z celé země. V Plzni to rozhodně nebylo špatné, ale musíme zamakat na repertoáru chorálů. Začínáme v podstatě od nuly. Organizovaný support na zápasech reprezentace v podstatě neexistuje, což bylo vidět na posledním zápase na Letné proti Bulharsku. K tomu aby se to podařilo změnit je zapotřebí, aby každý kdo může nějak tuto myšlenku podpořit, tak aby ji podpořil, ale zatím mám pocit, že je více těch, kteří mají radost z toho, že to nefunguje. 

V následujících dnech bych chtěl na věcech výše zapracovat, i když času nemám zrovna mnoho. Chodím normálně do práce a ve volném čase se starám o tento web, který žere spoustu čau. Takže kdo se chcete zapojit, tak se zapojte! Budeme potřebovat kontakty na aktivní fanoušky ze všech koutů republiky, přivítáme tipy na chorály a nebráníme se žádným nápadům. Je to na nás všech!

PS: 14. listopadu se v Olomouci odehraje přátelské utkání mezi Českem a Slovenskem. Toto utkání, ve kterém o nic nejde, je jedinečnou příležitostí jak všem ukázat, že to není mrtvé! V příštím týdnu přineseme více informací.

Autor: Mára

Autor: Mara & Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace