o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

DINAMO ZÁHŘEB - HAJDUK SPLIT

ze světa pondělí, 02.12.2013 - přejít do komentářů
HNS Pederi - Nogomet ste sjebali!
/titleImg/dinamo-zahreb-hajduk-split/1/5537.jpg?width=570

V neděli se odehrál šlágr chorvatské ligy mezi Dinamem Záhřeb a Hajdukem Split. Poté, co chorvatský fotbalový svaz nařídil voucherovou povinnost pro hosty, se vytáhl se "skvělým řešením" i prezident Dinama a nepřítel č.1 chorvatské fans obce v jedné osobě Zdravko Mamič, který chtěl zakázat Torcidě vstup na stadion.

Tohle bylo už moc i na domácí BBB, které Mamič před dvěmi roky prakticky vyhnal ze stadionu, a na záhřebském Maksimiru tak nyní panuje, vlastně nepanuje žádná atmosféra. Na nejúspěšnější chorvatský klub chodí zhruba dvě tisícovky diváků, BBB navíc sužují vnitřní problémy mezi jednotlivými skupinkami. Pomyslný pohár trpělivosti však během týdne přetekl a BBB zaslali vyjádření klubovému vedení, že pokud hosty nevpustí na stadion, bude Torcida fandit mezi domácími.

Tak se skutečně i stalo a BBB se po několika měsících vrátili v plné síle na Maksimir, podpoření "nenáviděnou" Torcidou. Fanoušků Hajduku mělo přicestovat kolem pěti tisíc, nakonec jich dorazilo mnohem míň, nicméně sami zástupci Torcidy přesně neví, kolik fans Hajduku do Záhřebu přicestovalo. V mnoha případech byli smíšení s domácími, se kterými od prvních minut dávali jasně najevo co si o prezidentu Mamičovi a vedení celé ligy myslí.

Zápasu předcházel také společný pochod radikálnějších skupin městem (Zagreb City Boys, Dinamo Svetinja - Žuti Mravi, White Boys Split atd.). Po zápase pak menší skupinka BBB napadá policii, na policii pak útočí i fanoušci Hajduku, tato akce si vyžádala 10 zadržených, naštěstí však bez obvinění.

Mnozí se obávali, že spojení Torcidy s BBB vyústí v masakr. Nic takového se však nestalo. Disciplína a společný nepřítel je silnější než vzájemná nenávist, což jde vidět i na zápasech reprezentace, kde tyto dva tábory s pomocí těch "menších"  vytvářejí svým hráčům prakticky domácí prostředí po celé Evropě...

SVOBODU CHORVATSKÝM FANOUŠKŮM 

 

Autor: TomášO

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace