o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

DK LFA opět okrádá kluby o peníze. Pyrošou Tribuny Sever ocenil britský velvyslanec poklonou, LFA pokutou 250 tisíc!

sobota, 25.03.2023 - přejít do komentářů
/titleImg/dk-lfa-opet-okrada-kluby-o-penize-pyrosou-tribuny-sever-ocenil-britsky-velvyslanec-poklonou-lfa-pokutou-250-tisic/1/10110.jpg?width=570

Britský velvyslanec se rozplýval nad svou první návštěvou fotbalu v Česku „Můj první zápas české fotbalové ligy a skvělá atmosféra,“ napsal na Twitter a následně pokračoval v rozhovoru, který byl pořízen o poločase zápasu mezi Slavií a Plzní. „Jsem moc spokojený. Na zápase české ligy jsem poprvé. Úžasný stadion, úžasná atmosféra. Ohromili mě fanoušci, jsou skvělí. Vím, že teď domácí nejsou úplně nadšení (Slavia o poločase prohrávala 0:1), ale atmosféra je i tak skvělá, jsem rád, že jsem tady,“ řekl. Opačný názor však má DK LFA, která Slavii potrestala čtvrtmilionovou pokutou...

  • Disciplinární komise potrestala klub SK Slavia Praha za porušení povinností pořadatele (pronesení a použití masivního množství pyrotechniky, včetně vystřelovací pyrotechniky a vhazování předmětů na hrací plochu) v utkání 23. kola F:L proti FC Viktoria Plzeň peněžitou pokutou ve výši 250 tisíc korun a trestem podmíněného uzavření sektorů 106 až 110 (tzv. Tribuna Sever) na 1 soutěžní utkání se zkušební dobou v délce trvání dvou měsíců.

Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka: „Disciplinární komise dlouhodobě trestá pronesení a použití pyrotechniky a na tomto trendu se nic nebude měnit. Snahou disciplinární komise je dlouhodobě chránit zdraví většiny fanoušků i aktérů utkání, které používání pyrotechniky v uzavřeném prostoru stadionů jednoznačně ohrožuje. Také příznivci Slavie na svá domácí utkání opakovaně pronášejí velké množství pyrotechniky, kterou naposledy použili v sektorech tzv. Tribuny sever těsně před začátkem zápasu s Plzní. Použití pyrotechniky vedlo mimo jiné k odložení začátku utkání o téměř 7 minut a šlo o nebezpečný typ vystřelovací pyrotechniky v počtu několika desítek kusů. Podobně jako v případě Baníku přistoupila Disciplinární komise k rozhodnutí udělit Slavii podmínečné uzavření sektorů na Tribuně Sever na jedno utkání na dobu dvou měsíců a dále uložila pokutu ve výši 250 tisíc korun. Věříme, že se pořadatelé klubu i fanoušci Slavie podobně jako v minulosti s vědomím odloženého trestu v následujících zápasech zachovají tak, aby nemuselo dojít k jeho naplnění.“

  • Disciplinární komise potrestala klub FC Viktoria Plzeň za nesportovní chování fanoušků (použití pyrotechniky, nevhodné pokřiky fanoušků, vhazování předmětů na hrací plochu) v utkání 23. kola F:L proti SK Slavia Praha peněžitou pokutou ve výši 60 tisíc korun.
  • Disciplinární komise potrestala klub FC Baník Ostrava za porušení povinností pořadatele (pronesení a použití masivního množství pyrotechniky) v utkání 23. kola F:L proti AC Sparta Praha peněžitou pokutou ve výši 70 tisíc korun a současně rozhodla o vykonání trestu odehrání soutěžního utkání bez přítomnosti diváků ve vymezené části stadionu - sektorech D3 a D4 na jedno domácí soutěžní utkání.

Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka: „Fanoušci ostravského klubu opakovaně téměř v každém utkání pronášejí do svého sektoru na domácích utkáních vysoké množství pyrotechniky. V posledním domácím utkání proti Spartě ji použili opět v masivním množství, a to i s vědomím toho, že byl klubu udělen trest podmínečného uzavření části stadionu. Disciplinární komise došla k závěrů, že se opakovaně jedná o pochybení klubu jako pořadatele utkání, a proto rozhodla o proměnění podmínky v trest uzavření sektoru domácích fanoušků tzv. kotle na jedno utkání, které platí pro nejbližší domácí zápas Baníku v rámci následujícího ligového kola proti Liberci.“

  • Disciplinární komise potrestala klub AC Sparta Praha za nesportovní chování fanoušků (použití pyrotechniky, výtržnosti fanoušků a rasistické projevy fanoušků na adresu hráče domácích) v utkání 23. kola F:L proti FC Baník Ostrava peněžitou pokutou ve výši 70 tisíc korun.
  • Disciplinární komise potrestala klub FK Teplice za porušení povinností pořadatele (vhazování předmětů na hrací plochu) v utkání 23. kola F:L proti FC Zbrojovka Brno peněžitou pokutou ve výši 20 tisíc korun.
  • Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem 1. FC Slovácko za porušení povinností pořadatele (pronesení a použití pyrotechniky) v utkání 24. kola F:L proti FC TRINITY Zlín.
  • Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem FC TRINITY Zlín za nesportovní chování fanoušků (použití pyrotechniky, vhazování předmětů na hrací plochu, výtržnosti fanoušků a poškození zařízení stadionu) v utkání 24. kola F:L proti 1. FC Slovácko.
  • Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem FC Baník Ostrava za nesportovní chování fanoušků (použití pyrotechniky a vhazování předmětů na hrací plochu) v utkání 24. kola F:L proti SK Dynamo České Budějovice.
  •  Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem FC Viktoria Plzeň za porušení povinností pořadatele (pronesení a použití pyrotechniky) v utkání 24. kola F:L proti Bohemians Praha 1905.
  • Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem Slezský FC Opava za porušení povinností pořadatele (pronesení a použití pyrotechniky) v utkání 19. kola F:L proti FC Sellior & Bellot Vlašim.

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace