o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Dnes začíná nová fotbalová sezóna

pátek, 20.07.2018 - přejít do komentářů
Preview: 1. kolo FORTUNA:LIGY
/titleImg/dnes-zacina-nova-fotbalova-sezona/1/8466.jpg?width=570

Po necelých dvou měsících letní pauzy se dnes vrací nejvyšší česká fotbalová soutěž. A přichází s řadou novinek, které si nyní představíme.


Nejviditelnější změnou je změna názvu soutěže. Od nynějška se první liga nazývá Fortuna:Liga. Titulární sponzor, sázková kancelář Fortuna, podepsala s vedením ligy víceletou smlouvu o spolupráci, a proto se název ligy opět mění.

(na snímku David Vaněk, generální ředitel Fortuny)

Fanoušek patří na stadion, to je jasné. Občas se ale chce člověk podívat na český fotbal i mimo svůj klub. Od letošní sezóny to bude možné na placené stanici O2 TV. Ta nabídne v přímém přenosu všechna utkání daného kola, 4 budou v televizní kvalitě a 4 v kvalitě streamové. 1 zápas daného kola (nejčastěji páteční přenos) bude v režii ČT Sport. Všechny streamy navíc budou k dispozici na webu Fortuny.

Hrát se bude v pátek, v sobotu, v neděli i v pondělí.

Mění se i formát ligy. Objem zápasů se zvětší. Přibude 42 dalších zápasů. Co to znamená? Po tradičních 30 kolech se tabulka rozdělí na tři části. Prvních 6 celků zabojuje o titul, dalších skupina se utká o jedno místo v předkole Evropské ligy a poslední skupina týmů si zahraje o udržení v lize. Změn dozná i sestupová mechanika. Poslední celek tabulky padá automaticky do druhé ligy a bude nahrazen vítězem druhé ligy. Další dva celky se utkají v baráži s druhým a třetím celkem druhé ligy. To vše nás čeká až v jarní části soutěže. Na podzim se odehraje 19 kol. Začíná se dnes (20. 7. 2018) a poslední zápasy jsou plánovány na 15. prosince.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Komise rozhodčích má nového předsedu (Josef Chovanec) a informace hovoří o tom, že VAR (videasistent rozhodčího) bude využíván na třech utkáních kola.

A co nás čeká hned v kole prvním?

O zahájení se postará mistr ligy 2017/2018 – Viktoria Plzeň v utkání na Julisce s domácí Duklou Praha. Utkání začíná v pátek v 18:30.

V sobotu nás čekají 4 zápasy. Tři z nich začínají v 17:00.
Zlín – Mladá Boleslav
Liberec – Karviná
Příbram – Teplice
Večerní utkání se pak odehraje na Letné. A bude to rozhodně třaskavé utkání. Na stadionu pražské Sparty přivítají nováčka z Opavy. Opaváci vyprodali svůj sektor a navíc dostali od Sparty k dispozici dalších 200 vstupenek. Na první utkání v první lize se v Opavě těší a vypravují speciální vlak, který doveze fanoušky na jedno pražské nádraží. Odtamtud se společně žlutá lavina přesune do sektoru hostí na Letné. Zápas začíná v 19:00.

Nedělní program nabízí dvě utkání.
Nejprve se v Ďolíčku proti Klokanům představí 1. FC Slovácko (15:00) a večer (18:00) se odehraje zápas v Olomouci, kde svou sezónu zahájí domácí Sigma a pražská Slavia.

Pondělní dohrávka je na plánu v Ostravě.
Proti Baníku se postaví FK Jablonec. I tento zápas začíná v 18:00.

Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Jste rádi, že je liga zpátky? Těšíte se na ligový fotbal?

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace