o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Fanoušci Olomouce poslali vedení otevřený dopis

z domova středa, 26.06.2013 - přejít do komentářů
Mimo jiné žádají, aby se stal členem dozorčí rady i zástupce fanoušků...
/titleImg/fanousci-olomouce-poslali-vedeni-otevreny-dopis/1/5040.jpg?width=570

Fanouškům olomoucké Sigmy se nelíbí, že s nimi vedení klubu nekomunikuje, nesouhlasí s odvoláním trenéra, přestupovou politikou klubu a mimo jiné žádají, aby se stal členem dozorčí rady i zástupce fanoušků...

Otevřený dopis vedení SK Sigma Olomouc

„Fanoušci společně“

Fanoušci SK Sigma Olomouc vyjadřují znepokojení nad situací, která panuje v klubu. Půl roku jsme čekali na to, co se změní. Fanoušci se však cítí obelháváni, což snižuje jejich důvěru k vedení klubu. Před novou sezonou proto vyzýváme hlavní aktéry k převzetí skutečné odpovědnosti za svá rozhodnutí. Oddalování řešení či pouhé verbální přísliby vedou jednoznačně ke zhoršování vnímání situace v klubu.

1. Cíl z minulé sezony nebyl splněn. Zcela nekoncepčně byl před koncem sezóny ze 4. místa odvolán trenér Roman Pivarník. Všechna odpovědnost byla vhozena na jeho hlavu. Příchod posil přitom sliboval předseda představenstva ing. Josef Lébr. Sigma má již pátého trenéra Sigmy během posledních dvou sezón.

2. Vedení s fanoušky nekomunikuje. Ukázkovým příkladem budiž to, že v průběhu výměny permanentek na další sezónu, klub oznámí, že mění hrací den z tradiční neděle na sobotu.

3. Několik let se opakuje absurdní divadlo o posilování kádru. Vedení klubu v každém přestupovém termínu slibuje příchod zkušených hráčů. Většinou se ukáže, že jejich finanční požadavky údajně převyšují možnosti Sigmy.

4. Nijak nezpochybňujeme úspěšný systém získávání mladých hráčů v žákovských a dorosteneckých kategoriích s ohledem na jejich perspektivu. Nicméně fanoušci se nemohou smířit s tím, že nakonec zůstaneme pouhou farmou jiných, úspěšnějších, českých klubů. Nechceme být svědky totálního výprodeje kádru a absolutní rezignace na sportovní úspěchy klubu. Slibů, že kádr dozraje do tří let, jsme slyšeli v uplynulých letech již bezpočet.

5. Během minulého ročníku došlo na nátlak města, a také díky fanouškovským iniciativám k tomu, že byla pročištěna vlastnická struktura klubu. Profesionalizace představenstva SK Sigma Olomouc však zůstala na půli cesty a některé personální změny jsou čistě formální. Jedná se zejména o výměnu postů ing. Jaromíra Gajdy a ing. Jiřího Ficnera.

6. Do klubu se dostávají veřejné peníze, tedy peníze nás všech. Financování klubu by mělo být naprosto průhledné. Žádáme, aby byl zveřejněn seznam osob či společností, majetkově spřízněných s klubem, jimž klub dluží. Dále žádáme, aby bylo uveřejněno, kolik přispívají do rozpočtu klubu všichni spoluvlastníci klubu, a to jak v minulém roce, tak i v jakém rozsahu tyto investice plánují v tomto roce.

7. Opakovaně žádáme, aby se stal členem dozorčí rady i zástupce fanoušků. Žádáme všechny spoluvlastníky klubu, aby vážili všechny svoje kroky i s ohledem na mínění fanoušků SK Sigma Olomouc.

Závěrem chceme upozornit, že naše iniciativa je myšlena ryze pozitivně. Tým podporujeme a budeme mu i nadále fandit, je to naše srdeční záležitost. Chceme však jasné signály ke zvýšení důvěry fanoušků k vedení klubu. V případě neřešení nastíněných problémů budeme společně i nadále vyvíjet tlak na vedení klubu, případně ho i stupňovat a radikalizovat.

V Olomouci 25. 6. 2013

Za nespokojené fanoušky Sigmy Olomouc společně: Ultras 12, Sigma United, Hanácká legie

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace