o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Fans Slavie se v Liberci museli zouvat a svlékat

z tisku středa, 09.12.2015 - přejít do komentářů
Fanouškům Slavie se nelíbily kontroly a pouze jeden vstup do sektoru hostí...
/titleImg/fanousci-slavie-se-v-liberci-museli-zouvat-a-svlek/1/7286.jpg?width=570

Přísné bezpečnostní kontroly si připravili pro příznivce Slavie pořadatelé v Liberci. Při snaze zamezit pronášení pyrotechniky do sektoru hostí se slávisté museli zouvat a někteří šli i do trenek.

Podle Deníku Sport se tak část fanoušků sešívaných dostala do svého sektoru až v polovině prvního poločasu.

„Zažil jsem spoustu důkladných bezpečnostních prohlídek, ale tohle jsem ještě neviděl. Máme třeba fotku, jak se chlap musí svléknout do slipů. Byl to sice výjimečný případ, ale už jen to, že to někdo musí udělat, mi přišlo šílené. A úplně všichni si museli zouvat boty, včetně například šestileté holky,“ cituje Deník Sport „Strašáka“. Pochybení však vedení Slovanu odmítá.

„Důkladné prohlídky souvisely s tím, že fanoušci Slavie používají pyrotechniku, což je na našem stadionu zakázané. Fanoušci se museli zouvat, protože jsme dostali od pražských kolegů echo, že pyrotechniku pronášejí v obuvi. Chtěli jsme zamezit tomu, aby pyrotechniku na stadion vnesli. Byť se to nepodařilo zcela, spousta pyrotechniky byla zadržena. A u koho se našla, prohlídka u něj byla ještě důkladnější,“ vysvětlil tiskový mluvčí Slovanu Lukáš Váňa pro Deník Sport.

Fanoušci Slavie rovněž poukazovali na pouhý jeden turniket, kterým do svého sektoru vstupovali.

„Dopředu klub i fanoušci deklarovali, že do Liberce přijede větší množství slávistů, takže bylo dost času se na to připravit. Jenže dejme tomu 1500 fanoušků muselo nakonec projít jen jedním turniketem, což mi přišlo také šílené. Tímto přístupem jako by klub počítal s tím, že lidé budou naštvaní. Od mnoha slávistů jsem v neděli slyšel povzdechnutí, že tohle nemá zapotřebí a příště raději zůstane doma. V tu chvíli jsem si pomyslel, co asi Liberec chce? Dostat lidi na tribuny nebo jim to naopak znepříjemňovat tak, aby příště už raději nepřijeli? Dovedu si živě představit, že právě tohle bylo cílem Liberce,“ dodává Strašák.

„Fanoušci byli dopředu upozorněni, aby přišli na stadion včas. Cílem Slovanu samozřejmě je, aby na stadionu bylo co nejvíc fanoušků, ať už našich nebo hostujících, ale bez pyrotechniky! Ta na náš stadion nepatří, považujeme ji za nebezpečnou,“ vysvětluje Váňa.

zdroj: isport.cz

Autor: Maxx

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace