o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Fanoušek jel na výjezd, zůstal tam jako bezdomovec

úterý, 10.11.2015 - přejít do komentářů
Fanoušek Basileje se na výjezdu do Milána ztratil...
/titleImg/fanousek-jel-na-vyjezd-zustal-tam-jako-bezdomovec/1/7232.jpg?width=570

Dnes jednasedmdesátiletý Rolf Bantle si došel po zápase na San Siru na toaletu a posléze zcela dezorientovaný už nedokázal najít své přátele. Místo toho, aby začal svůj problém rozumně řešit, rozhodl se, že v Miláně zůstane, protože nemá zpět ve Švýcarsku žádné závazky. V rozhodnutí ho posléze utvrdilo, když si „užíval svobodu drsného života na ulici”, jak řekl švýcarskému týdeníku Schweiz am Sonntag.

Do své země se tak muž vrátil až poté, co si při pádu zlomil stehenní kost. Pracovníci nemocnice zjistili, že nemá žádné zdravotní pojištění a zkontaktovali švýcarský konzulát. Nyní žije Bantle v pečovatelském domě v Basileji, kde jeho podivuhodný příběh také vyplaval na povrch.

Příběh započal 24. srpna 2004, kdy Bantle vyrazil na denní výlet za fotbalem se svými známými. Na konci zápasu se ovšem ztratil. „Najednou jsem byl v úplně jiném sektoru. Měl jsem asi 20 eur v kapse a neměl jsem mobilní telefon. Tak jsem začal chodit po Miláně. Lidé mi dávali jídlo a cigarety, a jeden student mi dokonce věnoval spacák. Jednou týdně jsem se sprchoval na veřejných záchodcích a pravidelně jsem chodil do místní knihovny,” uvedl Bantle.

Vzhledem k tomu, že neměl Švýcar žádné příbuzné a do té doby žil v odvykacím centru, kde se zbavoval těžké závislosti na alkoholu, netáhlo ho nic zpět a ztracení se bral jako znamení: „Neměl jsem už žádný důvod k návratu zpět domů. Užíval jsem si svobodu v Miláně.”

Zranění muži ošetřili v basilejské nemocnici a nyní žije už v domově důchodců placeném švýcarským státem. „Líbí se mi tu. Deset let stačilo a tady se teď cítím velmi dobře,” dodal Švýcar.

Basilej ten den dostala čtyřgólový výprask, když za Inter skóroval dva góly Brazilec Adriano a po gólu přidali Chorvat Dejan Stanković a Uruguayec Alvaro Recoba. Bolest Švýcarů pouze drobně zmírnil dnes již zcela neznámý Australan Mile Sterjovski. Na zápase bylo 62 tisíc diváků.

Autor: Piotr

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace