o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

FOTBALOVÁ ROČENKA 2018

sobota, 12.01.2019 - přejít do komentářů
Letem světem rokem 2018
/titleImg/fotbalova-rocenka-2018/1/8668.jpg?width=570


SUPPORTERS FOTBALOVÁ ROČENKA ROKU 2018

LEDEN 2018
Leden loňského roku byl tradičně měsícem příprav, fotbalové týmy se po vánočních svátcích opět sešly a zahájily přípravu na jarní část sezóny 2017/2018, do které s velkým náskokem vstupovala plzeňská Viktoria. Odehrál se také další ročník zimní Tipsport ligy. Krom toho se povedly oslavy 105. výročí Zbrojovky v Brně.
Na obrázku může být: noc, oheň a venku
3. 1. – 5. 1. 2018
Startují zimní přípravy většiny fotbalových týmů.
14. 1. 2018
Fanoušci Zbrojovky Brno slaví 105. výročí založení klubu. Povedenou pyroshow ozářili hrad Špilberk.

25. 1. 2018
Vítězem zimní Tipsport ligy se stali fotbalisté Zbrojovky Brno. Na Vyšehradě porazili ve finále Bohemians Praha 1905 2:0 a slaví tak zisk poháru spojený s finanční odměnou.


ÚNOR 2018
V polovině února 2018 se vrátila ze zimního spánku nejvyšší liga. Konečně jsme zase viděli choreo, pyro a pořádný support. Ve svém tažení Evropskou ligou pokračovali v Plzni a poprvé v historii naš kopané rozhodl VAR (video-asistent rozhodčího o neplatnosti vstřelené branky. Stalo se tak ve vršovickém derby v Edenu mezi Slavií a Bohemians Praha 1905.
Na obrázku může být: stadión
4. 2. 2018
Konec bojkotu na Letné. Kotel se vrací do svého sektoru.
17. 2. 2018
Liga se vrátila. Fotbalová nejvyšší liga vstoupila do své druhé poloviny 17. kolem. Chorea si připravili v Olomouci, na Baníku, v Jablonci a dokonce i v Jihlavě.
18. 2. 2018
Fanoušci Sparty ukončili bojkot a vrátili se do kotle. A rovnou si připravili choreoprezentaci. Tu doplnili pyroshow. A vyvěsili také transparent pro zesnulého kamaráda. To bohužel museli udělat i Slavisté v Jihlavě. Odpočívejte v pokoji, fanoušci!
18. 2. 2018
V Plzni slaví postup do osmifinále Evropské ligy. Po remíze v Bělehradě 1:1 a domácím vítězství si Viktoria zajistila postup do dalšího kola. Následný los určil soupeře v podobě Sportingu Lisabon.
24. 2. 2018
Celé 18. ligové kolo provázely velmi nízké teploty pod bodem mrazu, v Teplicích dokonce mrzlo pivo.
25. 2. 2018
Vršovické derby se hrálo v Edenu. Klokani z Ďolíčku vyrazili pochodem. A video (VAR) rozhodlo o neregulérnosti vstřelené branky. Poprvé v historii!


BŘEZEN 2018
V březnu se toho událo hodně. Baníkovci si nejprve připomenuli historii svého klubu na premiéře filmového dokumentu "Baník", následně dovezli do Jablonce krásné choreo s podobiznou W. Churchila a ve stejném zápase zabavili hráčům dresy. Na Spartě se dočkali odvolání italského kouče Stramaccioniho a sledovali šílené 289. derby pražských "S", které skončilo remízou 3:3.
Plzeňská jízda Evropou končí po dvojutkání se Sportingem Lisabon a Vlajkonoši se sešli v Karviné.
Není k dispozici žádný popis fotky.

2. 3. 2018
Slavnostní den pro všechny „Baníkovce“. V multifunkční hale Gong v Dolní oblasti Vítkovic se sešly generace baníkovských fanoušků, aby společně shlédli v předpremiéře dokument České televize s výstižným názvem „Baník!!!“. Při této příležitosti byla také zveřejněná nejlepší historická jedenáctka hráčů Baníku Ostrava.
5. 3. 2018
Fanoušci Sparty „se konečně dočkali“ a po neuspokojivé remíze Sparty na domácím stadionu s Brnem 1:1 došlo k odvolání trenéra A. Stramaccioniho. Ten byl odejit s celým svým italským týmem a na úterní tiskové konferenci Sparta představila trenéra nového. Trenérského žezla se nově ujal Pavel Hapal, toho času trenér slovenské U21.
7. 3. 2018
Již deset dní před 289. derby pražských „S“ hlásí z Letné vyprodáno. Sparta bohužel pokračuje v trendu, který vloni nastolila SK Slavia Praha a hostujícím fanouškům dala k dispozici „jen“ 1029 lístků. Původně bylo zvykem, že si tyto dva pražské kluby vzájemně nechávaly okolo 2 tisíc vstupenek.
10. 3. 2018
Velký fail se objevil na oficiálních stránkách FAČRu. Právě dnes by oslavil své 50. narozeniny zesnulý brankář Pavel Srníček. Na stránkách FAČRu se pak objevil text, ve kterém asociace přeje Pavlovi do dalších let mnoho úspěchů a zdraví.
11. 3. 2018
Do Jablonce dovezli Chachaři pěkné choreo s podobiznou W. Churchila a po nevýrazném výkonů hráčů si vyžádali odevzdání dresů hráčů. Ty budou navráceny s návratem solidní hry baníkovských fotbalistů.
11. 3. 2018
Hradečtí Votroci se vrátili do kotle, ukončili bojkot.
15. 3. 2018
Skvělý výkon ve skvělé atmosféře předvedli v Plzni v utkání se Sportingem Lisabon. Na postup do dalšího kola EL to však nebylo a po prodlužovaném utkání a výsledku 2:1 končí Plzeň v pohárové Evropě jako poslední český zástupce.
17. 3. 2018
Zajímavé bylo 289. derby mezi Spartou a Slavií. Před zápasem se opět objevily nějaké nové i přemalované graffity, pochod Slavie tentokrát vyrazil z Václavského náměstí, jen pár hodin před zápasem byla Letná zasněžená a nebylo vůbec jisté, zda se bude hrát, teploty klesly opravdu velmi hluboko, choreo Sparty v úvodu zápasu se poničilo, v průběhu zápasu začalo hustě sněžit, v zápase padlo 6 branek, Letná nahlásila přes 17. tisíc diváků a do utkání několikrát promluvil videoasistent rozhodčího.
18. 3. 2018
Zlínský trenér Vlastimil Petržela po utkání v Teplicích na otázku, zda šlo zabránit gólu odpověděl: „No jistě, tam byla hrubá chyba toho černocha“. Spustila se nebývalá vlna odporu, rasismu, moralizování a všeho možného. Petržela však jen neznal jméno svého svěřence a pomohl si barvou pleti.
23. 3. 2018
Vlajkonoši ČR mají za sebou další povedenou štaci. Tentokrát se sešli v Karviné v zápase proti Chorvatům. V utkání naši mladíci zvítězili 2:1 a Vlajkonoši opět zabodovali. České reprezentační áčko mezitím na turnaji China cup 2018 obsadili 3. místo, když prohráli s Uruguaí a porazili domácí výběr.
25. 3. 2018
Plzeňská skupina Ultra Side dnes oslavila výročí 10 let působení na tribunách.
30. 3. 2018
Se zajímavou novinkou, která by mohla/měla zvýšit komfort pro fanoušky přišli v Plzni. Cituji: „Nová permanentka Viktorie Plzeň bude fungovat zároveň jako klubová karta, jejímž prostřednictvím bude možno platit za dopravu MHD na zápas i z něj, parkování ve městě, nákupy v klubovém shopu i občerstvení na stadionu. Varianta Standard platí na 30 kol, karta Extra i na nadstavbu.“
31. 3. 2018
Chebská brigáda oslavila 15 let své existence.


DUBEN 2018
Na duben 2018 budou dlouho vzpomínat fanoušci Bohemky. Konečně se snad povedlo vyřešit situaci se stadionem Ďolíček. Ten odkoupilo město a Klokanům jej na 10 let pronajala. Klokani slavili v utkání s Plzní, kterou porazili před vyprodaným stadionem 5:2. V dalším kole vyrazili Klokani do Ostravy. K tomutu zápasu se na Vítkovický městský stadion vypravili i domácí Chachaři pochodem, Klokani navíc dovezli zajímavé transparenty.
Úžasný zápas se odehrál v Ostravě, kde se po 4 letech konečně střetly fanouškovské tábory Baníku i Sparty. Radovali se domácí příznivci, utkání stálo za to. No a v Plzni se objevil Borat.
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a text
8. 4. 2018
Velmi slavnostní utkání bylo na programu v neděli. Do Ďolíčku přijela Viktoria Plzeň. A poprvé mohl domácí hlasatel ohlásit, že se hraje na Městském stadionu v Ďolíčku. Magistrát hl. m. Prahy totiž stadion odkoupil a s majiteli Bohemky je podepsaná dohoda o pronájmu na deset let dopředu. Snad už je to tečka za dlouhým příběhem a táhlými boji o stadion.
K tomu všemu se ještě přidal famózní výkon Klokanů, vyprodaný Ďolíček a výsledek 5:2 pro domácí. Neskutečný večer.
14. 4. 2018
Fanoušci Baníku se na sobotní utkání s Klokany vydali pochodem z vítkovického nádraží. Klokani přijeli převážně pendolinem a dovezli si transparenty, které ocenili i domácí fanoušci. Chachaři chtěli hráčům vrátit zabavené dresy z utkání v Jablonci (protože se vrátily kvalitní výkony fotbalistů), ti si je ale odmítli převzít. Později se kapitán Baníku Milan Baroš s fanoušky domluvil, že se tak stane, až se Baník zachrání v 1. lize.

17. 4. 2018
Majitel pražské Dukly Petr Paukner potvrdil, že jedná o prodeji klubu. Má dva zájemce. Vše se údajně dohodne v létě za předpokladu, že Dukla uhájí svou pozici v první lize. Nedohodlo.
28. 4. 2018
Po čtyřech letech se během utkání Baník – Sparta objevily v hledišti obě fanouškovské skupiny. Utkání rozhodně stálo za to a bylo se na co dívat. A po závěrečném hvizdu propukla v Ostravě obrovská euforie z vítězství!

28. 4. 2018
Borat se objevil v Plzni. Během utkání Viktorky s Karvinou se na hrací plochu vydala osoba, která se oblékla do typických „boratovských“ zelených plavek.
Na obrázku může být: 8 lidí, stadión a venku
29. 4. 2018
Na co koukat bylo i během „Podještědského derby“ v Jablonci. Liberečtí dorazili společně vlakem, vytáhli ultras deštníky a na stadionu to taky stálo za to.


KVĚTEN  2018
V květnu dospěla nejvyšší česká soutěž do svého finále, hrálo se také finále poháru MOLcup, v Opavě zakázali fanouškům věšet vlajky, na Slavii měli problémy vlastníci klubu a zaujal výjezd Teplic na Slovácko. A mnohé další věci...
Na obrázku může být: 14 lidí, oheň a text

5. 5. 2018
Slavia porazila Plzeň 2:0 a slavisté oslavili 10 let působení Tribuny Sever v Edenu. Mistrovské oslavy Plzně se tedy musí nejméně o týden odložit.
5. 5. 2018
V hezkém počtu vyrazily Teplice na Slovácko, dovezli s sebou choreo a prezentovali se velmi sympaticky.
6. 5. 2018
Vzpomínkové choreo na bombardování města si připravili Opaváci v zápase s Českými Budějovicemi. Použili u toho i pyrotechniku a později v zápase se jeden z fanoušků vydal slavit s hráči na hřiště. Následovala pokuta pro Opavu a vedení následně zakázalo fanouškům choreografie a také věšení vlajek.
9. 5. 2018
Vítězem poháru MOL cup se stali fotbalisté Slavie Praha. Zajímavé utkání v Mladé Boleslavi sledovalo 4. 625 diváků. Fanoušci Slavie i Jablonce se na zápas přichystali, objevilo se choreo, pyro a dobře se fandilo. Černou kaňkou na celém finále je pak nezvládnutí organizace a dohrávání zápasu pod policejním dohledem...

13. 5. 2018
„Zpátky na vrchol“, volají fanoušci Bohemky a připravili si celostadionovou prezentaci v zápase s Mladou Boleslaví.
13. 5. 2018
28. kolo HET ligy bylo ve znamení „promlouvání si s hráči“. Cérés dostali hráči Teplic po prohře 4:1 s Brnem, stejně jako zlínští po utkání se Sigmou. Situaci musel uklidnit i plzeňský trenér Vrba po remíze 1:1 se Slováckem. Ten slíbil fanouškům, že za týden budou společně slavit titul a tak se fanoušci uklidnili.
13. 5. 2018
Opava je opět prvoligová! (S postupovou euforií okamžitě přicházejí i milé strasti. Opava musí dát dohromady rozpočet na příští sezonu a zajistit podporu generálních sponzorů. Zároveň je potřeba rekonstruovat i její stadion, kterému schází především vyhřívaný trávník. Vzhledem k úpravám by klub mohl začít sezonu na půdě konkurenčního klubu, nabízí se stadiony v Karviné či v Olomouci.). Opavu do první ligy doprovodí stará známá Příbram.
17. 5. 2018
Vlastník fotbalové Slavie v potížích. Čínská společnost CEFC má problémy. Slavisti ani ostatní veřejnost si není jistá, jak se aktuální situace promítne do fotbalu, zda vůbec nějak, přesto dochází k roztržkám na sociálních sítích. V nadcházejícícím zápase se pak na Tribuně Sever objeví vzkaz proti předsedovi představenstva J. Tvrdíkovi.
19. 5. 2018
29. kolo bylo super. Hrálo se v jednotných časech. A co zajímavého nabídlo? V Plzni se slavil titul, generální manažer Šádek si trošku pustil ústa na špacír a tak se v médiích objevila jeho slova o „pražských mr*kách a třeba taky to, že je Plzeň hlavní město fotbalu. V Edenu překvapivě zvítězil Jablonec 3:1 a na Letné se loučil kanonýr Lafata s domácím publikem. 198 branek vstřelil dosud v naší lize...Škoda té dvoustovky. V Karviné, v městě Baníku, se objevili Chachaři a společně na stadion vyrazili pochodem. Bylo jich tam 1150 a to mohlo být i více, ale stadion v Karviné je malý. Brno remizovalo s Jihlavou a sestupuje do druhé ligy. O dalším sestupujícícím se rozhodne až v kole posledním. A na Slovácko dorazil Zlín v pirátském stylu. 44 fanatiků ze Zlína se vypravilo na zápas lodí. Za zpěvu chorálů, odpalování pyrotechniky a pití rumu dorazili do Uherského Hradiště více než stylově...Po zápase, který skončil remízou (oba týmy se tímto zachránily v lize) se chtěli blíže poznat fanoušci a využili k tomu hrací plochu. Policie pochopení neměla a fanoušky zahnala zpět do sektoru.
21. 5. 2018
Generální manažer Plzně Adolf Šádek se omlouvá za své výroky během oslav titulu, s představiteli Sparty i Slavie již hovořil osobně a omlouvá se také všem těm, kterých se jeho vyjádření mohlo dotknout.
25. 5. 2018
Situace s majiteli fotbalové Slavie se zdá býti vyřešenou. „Byl to těžký týden...V srdci Slavia“ píše J. Tvrdík na twitteru.
26. 5. 2018
A je to! Je za námi 30. kolo HET ligy. Známe mistra, známe účastníky evropských pohárů, známe sestupující i postupující. (Plzeň, Slavia, Jablonec, Olomouc, Sparta – Jihlava, Brno – Opava, Příbram).
Je rozhodnuto, že Opava bude své domácí zápasy zkraje sezóny hrát v azylu v Brně. Alespoň na pár zápasů tam tak zůstane první liga.


ČERVEN 2018
Červen loňského roku byl klasicky odpočinkovým měsícem plným dovolených, přesto se udály věci hodné zaznamenání v této ročence. Proběhla povedená rozlučka s kariérou T. Rosického, trapasem se stal mezinárodní česko-slovenský pohár, který se neodehrál a nový titulární partner nejvyšší fotbalové ligy představil nové logo. S dvojtečkou.
Na obrázku může být: stadión

9. 6. 2018
Rozlučka Tomáše ROSICKÉHO s profesionální kariérou se povedla. Navzdory nepříznivému počasí se benefiční utkání před zaplněnou Letnou odehrálo a panovala pozitivní atmosféra.
11. 6. 2018
Novým sportovním ředitelem Baníku Ostrava byla jmenována jedna z legend klubu – Marek Jankulovski.
18. 6. 2018
Společnost O2 oznámila, že od nového fotbalové ročníku bude vysílat 4 zápasy v nejvyšší kvalitě + 4 zápasy ve streamingové kvalitě. Jeden zápas kola bude na volně šířené televizi (ČT Sport), všechny ostatní zápasy budou k vidění jedině na O2 TV.
19. 6. 2018
Titulární partner nejvyšší fotbalové soutěže představil nové logo soutěže. FORTUNA:LIGA.
21. 6. 2018
Československý superpohár: Týden před utkáním přichází ze Slovenska zpráva, že se hrát nebude (zákaz policie, neboť v den zápasu je ve školách vysvědčení a koná se hiphopový kemp). Hledá se řešení. Nenachází se. Slavia reaguje promtně a nabízí sehrání přátelského utkání v Edenu "O pohár Ferdinanda Daučíka“, kapitána vítězů Středoevropského poháru z roku 1938. Utkání se v Edenu skutečně odehrálo, Slovan Bratislava v zápase zvítězil a domácí fanoušci si připravili trefné transparenty. Odložené utkání SUPERPOHÁRU dodnes nenašlo svůj termín.
28. 6. 2018
Předsedou komise rozhodčích byl zvolen Josef Chovanec.


ČERVENEC 2018 
Červenec byl ve znamení návratu k fotbalu. Rozběhla se naše FORTUNA:LIGA a také se pomalu rozbíhají evropské souteže. Na výjezdu se nedaří sparťanům, kteří přicházejí o mnoho vlajek, Opaváci vstupují do prvoligové sezóny velkým výjezdem na Letnou, v Liberci slaví 60. výročí a na Letné po prohře venku se Suboticí opět mění trenéra, Pavla Hapala nahrazuje Zdeněk Ščasný, toho času sportovní ředitel klubu. A český fotbal přichází o jeden ze svých symbolů. K zemi jdou totiž Bazaly.
Na obrázku může být: tráva, venku, text a příroda

10. 7. 2018
Bazaly jdou definitivně k zemi.
15. 7. 2018
V Liberci probíhají oslavy 60. let od založení klubu. Vznikají nové graffiti a vše vyvrcholí během utkání s WKS.
20. 7. 2018
Začal nový ročník fotbalové ligy – FORTUNA:LIGY. První utkání se hrálo na Julisce a obhájce titulu plzeňská Viktoria porazila domácí Duklu 3:1. První branku však vsítila Dukla. Utkání přihlížela slušně zaplněná Juliska, dorazilo přes pět tisíc návštěvníků.
21. 7. 2018
Ve velkém stylu zahájila premiérový ročník v první lize Opava, nejen na hřišti, kde byla dlouho Spartě vyrovnaným soupeřem, ale především v hledišti, kde se sešlo cca 1500 opaváků! Utkání na Letné sledovala největší návštěva kola, přes 12 tisíc diváků.
26. 6. 2018
AC Sparta Praha po ostudném výkonu v předkole EL prohrává se Spartakem Subotica 0:2.
26. 6. 2018
Po rozbití skla jsou ze zaparkovaného sparťanského auta odcizeny některé důležité vlajky fanoušků Sparty. Srbové se na sociálních sítích vybízejí k navrácení lupu, neboť sparťané, potažmo češi jsou považování za přátele srbů. Spartu na výjezdu podporuje 127 fanoušků.
27. 7. 2018
Pavel Hapal byl odvolán z funkce trenéra AC Sparta Praha. Na lavičce se objeví sportovní ředitel Z. Ščasný. Dočasně. A nebo že by ne?


SRPEN 2018
Srpen byl náročný. Do bojů v Evropě se zapojily další české týmy, ale nejvíce se hovořilo o vypadnutí Sparty, která si ve dvojzápase neporadila se srbskou Suboticí. V domácí odvetě navíc vtrhli fanoušci na hrací plochu a utkání mělo dohru u DK UEFY. S vedením UEFY bojuje i Slavie Praha při soubojích s Dynamem Kyjev. V lize probíhá v Edenu akce #15000naJablonec a také došlo k fyzické potyčce fanoušků z Tribuny Sever s jedním z pořadatelů - sparťanem. Baník se na pár hodin ocitá na prvním místě průběžné ligové tabulky. A Letenští otevírají kamenný obchod, kousek od stadionu.
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a text

2. 8. 2018
Sparta hraje odvetné utkání se Suboticou. I přes velkou převahu si však nedokáže zajistit postupový výsledek a z pohárové Evropy tak opět vypadává hned po prvním kole. Utkání na Letné je navíc přerušeno pro vniknutí fanoušků na hrací plochu. Posléze přišla zpráva z UEFA. AC Sparta Praha byla za vniknutí fanoušků na hrací plochu v utkání se Suboticou potrestána sankci 50.000 EUR. Kapitán Sparty Šural pak dostal osobní trest ve výši zákazu startu ve 4 utkáních v soutěžích UEFA. 
7. 8. 2018
SK Slavia Praha vstoupila do předkola LM soubojem s ukrajinským Dynamem Kyjev. Utkání sledoval vyprodaný Eden, dorazilo i mnoho fanoušků hostí. Slavisté se prezentovali národní choreografií, ukrajinci zase pyrotechnikou. Slavia v zápase prohrávala, nakonec však v posledních minutách vyrovnala gólem z penalty a do odvety tak kráčí s remízou 1:1.
9. 8. 2018
Sigma Olomouc vstoupila do Evropské ligy úspěšně, když v prvním zápase doma porazila Kairat Almaty 2:0, utkání sledovalo 6.118 diváků.
12. 8. 2018
Teplice, Plzeň (a další) vytáhli transparenty, kterými vzdali hold padlým českým vojákům v Afghanistánu.
14. 8. 2018
SK Slavia Praha nastoupila k odvetnému utkání předkola LM v Kyjevě. Sice bojovala srdnatě, na postup to však nestačilo, dá se také říct, že domácímu Dynamu několikrát pomohli rozhodčí sporným rozhodnutím. Výsledek utkání a způsob řízení zápasu vyvolal velké emoce u šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka, potažmo u celého vedení. Noční nazlobené tweety byly posléze smazány, emoce však neopadly a Slavia podala oficiální stížnost UEFA. Stížnost však byla smetena ze stolu. Na povrch se alespoň dostaly informace o šéfovi ukrajinského klubu, jenž je bratrem vysokého činitele UEFA. Pak se někdo zase může divit, že fanoušci skandují „UEFA MAFIA“.
Nedařilo se ani některým slavistům v ulicích, kteří přicházejí o několik menších vlajek, jeden z nich navíc končí v nemocnici. Na druhou stranu, v prvním zápase se nějaké ukrajinské vlajky také objevily v rukou slavistů.
A ještě je třeba zmínit, že Slavii na Ukrajině podporovalo parádní množství fanoušků výjezďáků.
16. 8. 2018
Sigma Olomouc v odvetném utkání vítězí na půdě Kajrat Almaty 2:1 a postupuje do dalšího předkola EL, kde narazí na Sevillu s českým gólmanem Tomášem Vaclíkem. (Sigmu na dalekém výjezdu podporovalo 7 fanoušků)
18. 8. 2018
V zápase Slavie s Jabloncem došlo k fyzické potyčce hned v úvodu utkání mezi fanoušky a členem security. Ten stál pod tribunou sever a údajně měl na sobě sparťanské tetování a provokoval slavisty.
Sešívaní se před zápasem s Jabloncem mobilizují. Na sociálních sítích probíhá akce #15000NAJABLONEC. Skutečná návštěva pak v sobotu překoná hranici 13 tisíc diváků.
19. 8. 2018
Právě dnes otevřeli fanoušci pražské Sparty kamenný obchod „Letenští shop“. (jen 450 m od letenského stadionu).
19. 8. 2018
Sparta zklamala v dalším utkání. Remizovala na svém hřišti s Příbramí 2:2. Nezklamali však fanoušci, ti si připravili působivou pyroshow v barvách sparťanské trikolóry, navíc ještě umístěnou nad trojbarevnou vlajkou „ULTRAS SPARTA“. Jo, vypadalo to hezky.
)
20. 8. 2018
Baník potvrzuje skvělou formu a v Olomouci zvítězil 4:0. Sigma Chacharům opět vyčlenila obloukovou tribunu a Baník tak hrál v domácím prostředí.
23. 8. 2018
Po skvělém výkonu skončilo utkání předkola EL mezi Sigmou Olomouc a španělskou Sevillou 0:1 pro španělský tým s Tomášem Vaclíkem v bráně. Utkání sledoval vyprodaný Andrův stadion (11.709 diváků), který po utkání ve stoje tleskal domácím za předvedený výkon.
24. 8. 2018
Pražské derby v Ďolíčku končí remízou 1:1. Klokanům bylo zabaveno pyro, na což reagují transparentem. V kotli Sparty se pyro objeví, ale jen pár světlic. 

25. 8. 2018
Možná je to jen na pár hodin, ale přesto! Baník Ostrava se po vítězství nad pražskou Duklou po dlouhých letech vyhoupl do čela ligové tabulky. Tam bude čekat na výsledky Plzně a Slavie. Velké zadostiučinění pro fanoušky, kteří při klubu stáli v dobách zlých i druholigových.


ZÁŘÍ 2018
Září bylo dalším našlapeným měsícem. Běžela česká liga, evropská liga a hrála i reprezentace. V Ostravě se představila Sparta i Slavia a vyhecované utkání mezi Slavií a Plzní se hrálo v Edenu. Vlajkonoši si připsali další kvalitní představení a doposud oblíbený trenér Opavy Skuhravý, vyměnil zaměstnavatele a nyní trénuje pražskou Duklu.
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí

4. 9. 2018
Hezky zostra začalo fotbalové záři. Na zápas Slavie s Plzní se dlouho čekalo. Jeho jednoznačný průběh pak způsobil výbuchy radosti v Edenu, když Slavia zvítězila 4:0. Mírným zklamáním pak je i počet plzeňských v sektoru hostí, který nebyl vyprodán. Podporovatelů Plzně dorazillo 490. Fotoreport z tohoto utkání najdete zde.
5. 9. 2018
VLAJKONOŠI ČR: V sobotu v noci do italského Rimini dorazil desetičlenný předvoj z Valašska, aby podpořil Lvíčata ve středečním kvalifikačním utkání v San Marinu. Cestou se Valaši zastavili v Redipuglii, v jejímž okolí probíhaly zakopové boje první světové války u řeky Soča. Ve zdejším osariu odpočívá více než sto tisíc kosterních pozůstatků vojáků padnoucích za císaře pána. Poté samozřejmě nemohla chybět zastávka v Benátkách a návštěva jejích turisty oblíbených atrakcí - jako je např. i nám. Sv. Marka, kam se Valaši vydali lodí z Fusiny.
5. 9. 2018
Oblíbený trenér Opavy Roman Skuhravý na vlastní žádost z rodinných důvodů končí na lavičce slezského celku. Muž, který Opavu přivedl do první ligy má rodinu v Jablonci a rád by se ji více věnoval. Pár dní na to podepisuje ex-opavský lodivod smlouvu v pražské Dukle, momentálně nejžhavějšího soupeře Opavy v dolní části tabulky. Fanoušci z toho nejsou úplně nadšení, někdo hovoří o zradě, někdo má pochopení.
6. 9. 2018
V Uherském Hradišti nastoupila reprezentace ČR A k utkání Ligy národů proti Ukrajině. Zápas začal s několika minutovým zpožděním, kvůli výpadku světel. V utkání hrají ukrajinci prim a vytváří si domácí atmosféru. Po a během utkání dochází k několika šarvátkám.  
10. 9. 2018
Reprezentace prohrává v přátelském utkání v Rusku 0:5. Je to poslední zápas Karla Jarolíma jakožto národního trenéra.
10. 9. 2018
Ve stejný den a ve stejný čas se v Jablonci opět setkávají Vlajkonoši ČR, aby podpořili Lvíčata v souboji s Řeckem. V utkání Česká reprezentace U21 prohrává 2:1, čímž si zabouchla možnost postoupit na ME. Vlajkonoši postupně gradují svůj support, prezentují se choreem a v závěrečné fanatické čtvrhodince odpalují množství pyrotechniky. Po zápase pod kotel přichází trenér Lavička a děkuje fanouškům za podporu. Kaňkou je pozápasové udávání securitky za odpálení pyra.

16. 9. 2018
Největším choreem ve své historii se prezentují fanoušci Dynama České Budějovice v zápase s Vítkovicemi.
17. 9. 2018
Na Vítkovickém městském stadionu byla nainstalována obří síťovina, která odděluje sektor hostí od přilehlých prostor. Navíc je doplněna ostnatým drátem. Není přes ní dobře vidět na fotbal.
17. 9. 2018
Konfety po celém stadionu, kartoniáda na protilehlé tribuně, choreo v kotli a závěrečná pyroshow – tak se prezentovali Chachaři v utkání se Spartou. Ta vítězí v utkání 1:0. Zápas sleduje vyprodaný vítkovický stadion.

19. 9. 2018
Plzeň odehrála první utkání skupinové fáze Ligy Mistrů proti ruskému CSKA, o vítězství přichází v poslední minutě prodloužení, když CSKA proměňuje pokutový kop.
20. 9. 2018
Jablonec k utkání s francouzským Stade Rennais doprovodila početná skupina fanoušků zelenobílého klubu. Jablonec přichází o bod za remízu také gólem v prodloužení.
20. 9. 2018
SK Slavia Praha vítězí ve svém prvním utkání Evropské ligy, připisuje si 3 body a poráží Bordeaux 1:0. Sešívaní realizují choreo přes celou Tribunu Sever.
30. 9. 2018
Další velký zápas v Ostravě. Dorazila pražská Slavia a ačkoliv hrála téměř třičtvrtě zápasu s jedním mužem v poli navíc, nepodařilo se ji Baník porazit a tak mohli Chachaři po zápase slavit zisk dalších tří bodů. Vyloučení Milana Baroše a jeho následné verbální rozčilení spustilo další díl mediální štvanice, často až za hranou!


ŘÍJEN 2018
Opaváci se dočkali a konečně se vrátili na svůj stadion, Vlajkonoši se sešli v Chomutově a celý měsíc se nese v duchu oslav 100. výročí založení republiky.
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venku

4. 10. 2018
Slavia Praha a její fanoušci vyrazili do Ruska k utkání se Zenitem Petrohrad. Fanoušci Petrohradu na úvod zápasu vytáhli choreo, ve kterém vystrašeného Krtečka oblékli do slavistických barev.
Slavia předvádí v Rusku skvělý výkon, ale na vítězství to bohužel nestačí a odváží si prohru 1:0.
4. 10. 2018
Druhý český zástupce v základní skupině Evropské ligy Jablonec, remizuje na domácí půdě s Dynamem Kyjev a připisuje si první evropské body za remízu 2:2. Po zápase v Jablonci proběhnou menší výtržnosti, vše ukončuje policie a iSport.cz vše zveličuje. Znáte to.
7. 10. 2018
Hráči a vedení Jablonce se složilo a vybralo mezi sebou částku 100.000 pro rodinu zesnulého fanouška.
8. 10. 2018
Zvláštní zprávy přicházejí ze Strahova. Několik významných funkcionářů položilo své funkce a odchází z českého fotbalu. Další osoby byly odvolány. Náčelník Berbr řádí.
12. 10. 2018
SFC Opava se vrátil domů. V pohárovém utkání MOL cupu porazil Jihlavu 1:0 a na první domácí zápas po dlouhé době dorazilo přes 5 tisíc diváků.
15. 10. 2018
Kvalifikace se sice již jen dohrává, postup na ME U21 je ztracen, přesto se VLAJKONOŠI dnes opět sešli. Tentokrát v Chomutově, kde dotlačili výběr trenéra Lavičky k vítězství nad Moldavskem. Navíc si VLAJKONOŠI připomenuli výročí 100 let od založení Československa.
17. 10. 2018
Slavistický šéf Jaroslav Tvrdík na svém twitteru oznámil spuštění Slavistického muzea. K jeho slavnostnímu otevření dojde 1. 1. 2018.
18. 10. 2018
Nejistá situace na Strahově, v sídle FAČRu pokračuje: Mimořádné napětí v českém fotbale se ještě dál stupňuje, FAČR řeší revoltu svých zaměstnanců. Bývalí reprezentanti v čele s Karlem Poborským, Radkem Bejblem, Janem Suchopárkem nebo Petrem Koubou totiž dali jasně najevo svůj nesouhlas s odchodem Michala Prokeše z funkce ředitele sportovně-technického oddělení FAČR. Formou otevřeného dopisu o tom informovali po nedávném setkání s předsedou FAČR Martinem Malíkem a místopředsedou Romanem Berbrem. Ti se proti jejich pohledu ohrazují.  
19. 10. 2018
Pokračuje FORTUNA:LIGA. V utkání Bohemians vs. Plzeň vytahují Klokani plachtu za fotbal o víkendu. Ze 6 domácích utkáních jich Klokani odehráli o víkendu jen jedno jediné a to v neděli. Jedno utkání odehráli v pondělí a hned 4 zápasy v pátek! (dlužno podotknout, že jeden z těchto pátků byl svátek)
19. 10. 2018
K pátečnímu utkání Českých Budějovic proti Hradci Králové dorazil JEDEN fanoušek hostí. Střežily ho dva antony policistů a celkem dvanáct členů pořadatelské služby!
 21. 10. 2018
Opět o sobě dali vědět fanoušci Zbrojovky Brno, když proti Sokolovu prezentovali velkou choreografii na počest 100. výročí založení Československé republiky.
23. 10. 2018
Asi dva tisíce Čechů vyrazilo do Španělska, podívat se na utkání Realu s Vikrorií Plzeň. V zápase Ligy Mistrů Viktorka ostudu rozhodně neudělala a z Madridu cestuje domů po výsledku 2:1.
25. 10. 2018
Servis pro fanoušky Slavie, kteří přicestovali do Kodaně se nám, zde v Česku, může zdát neuvěřitelný. V Kodani místní policie poradila s místem srazu a výběrem hospody. Hospoda pak slevnila pivo a připravila akce na pití pro fanoušky. Slavisty pak na stadion doprovázelo minimum příslušníku.
Slavia v Kodani udělala dojem. Nejen počtem svých fanoušků, ale i výsledkem. Odváží si totiž výhru 1:0 a po polovině základní skupiny EL má na svém kontě 6 bodů.
V závěru utkání Slavie v Kodani došlo k nemilým událostem, když se několik fanoušků dopustilo výtržností a bojovali mezi sebou, ochrankou a policií. Šéf Slavie Tvrdík oznámil, že do Kodaně pošle omluvný dopis.
25. 10. 2018
Druhý český zástupce v EL hrál dnes svůj domácí zápas na svém stadionu s kazašskou Astanou. Po remíze 1:1 si Jablonec připsal do tabulky základní skupiny Evropské ligy další bod. Utkání sledovalo 4.099 diváků.
27. 10. 2018
Ve třináctém kole se několik táborů připojilo k oslavám české státnosti. 
31. 10. 2018
V osmifinále MOLcupu na sebe narazili Plzeň a Baník. Hrálo se v Plzni a rozhodčí Zelinka avizoval nastavení 3 minuty. Plzeň vyrovnala stav utkání v 95. minutě gólem z penalty...V nastavení se ale radoval z postupu Baník Ostrava. Stejný sudí, Zelinka, byl nominován jako videorozhodčí k dalšímu utkání Baníku s Plzní, za týden v Ostravě, v rámci FORTUNA:LIGY. Zajímavé.


LISTOPAD 2018
Také listopad byl našlapán zajímavými událostmi. Tak třeba v Plzni se odehrálo utkání s Realem Madrid. Plzeň se také představila ve výjimečném utkání v Ostravě, odehrálo se pražské i slezské derby a Česká repre porazila Slovensko v Edenu 1:0 pod vedením nového trenéra J. Šilhavého.
Na obrázku může být: stadión

1. 11. 2018
Za výtržnosti části fanoušků v předchozím utkání EL Slavie na stadionu v Kodani potrestala DK UEFA pražský klub pokutou 520 tisíc korun a zákazem výjezdu fanoušků na další utkání Slavie v EL v Bordeaux, které se hraje 29. 11. 2018
2. 11. 2018
SK Slavia Praha dnes slaví 126. výročí založení klubu. Fanoušci se sešli před Edenem, kde uspořádali ohňostrojovou pyroshow.
2. 11. 2018
Dnes slaví také Chachaři. Ti si připomínají 22 let trvající družbu s GKS.
3. 11. 2018
Velký zápas se hrál v Ostravě. Baník přivítal Viktorii Plzeň a fanoušci na tribunách se činili ve velkém a připojili se k oslavám 100 let české státnosti. Zaujala velká prezentace na protilehlé tribuně, proměnná prezentace v kotli a dlouhá, nekončící pyroshow. Solidní počet fanoušků se sešel i v sektoru hostí.

4. 11. 2018
290. derby pražských „S“ přineslo remízu na hrací ploše.  
Derby Sparty se Slavií přepsalo tabulku návštěvnosti a se 17. 398 diváky je tak toto utkání s nejvyšším počtem diváků v této sezóně.

7. 11. 2018
Někým nazývaný „Zápas století“ v Plzni s Realem Madrid skončil vítězstvím hostí 5:0.
8. 11. 2018
Jablonec pokračuje ve své misi v Evropské lize. V Astaně smolně prohrál 2:1 gólem v 88. minutě. 35 fanoušků podporuje Jablonec přímo na místě.
8. 11. 2018
V Edenu se představila Kodaň a její fanoušci. Dle vyjádření některých Slavistů se jednalo o jeden z nejlepších výkonů hostujících fanoušků v Edenu. I Tribuna Sever se na utkání připravila a realizovala povedené choreo.
11. 11. 2018
Slezské derby je za námi. Zvítězila Opava.  

14. 11. 2018
Stadion pražské Slavie v Edenu mění svůj název po novém vlastníkovi klubu – SINOBO STADIUM. Společnost SINOBO již vlastní pekingský klub Guoan FC.
16. 11. 2018
AC Sparta Praha dnes slaví 125 let. Výroční zápas nás čeká 25. 11. 2018 s Jabloncem, dnes do ulic vyrazili fanoušci.   
19. 11. 2018
Ve federálním derby zvítězila Česká republika, když v Edenu (SINOBO stadium) porazila Slovensko 1:0, gólem Patrika Schika.
23. 11. 2018
Etická komise fotbalové asociace zahájila řízení s teplickým fotbalistou Tomášem Kučerou. Ten vystoupil v klipu rappera Bulhara. V klipu mimojiné rappuje: „Hraju za Teplice, ne za vyj..nou Spartu, j..u toho Berbra a samozřejmě Peltu“. A podle nějakého paragrafu to poškozuje dobré jméno fotbalu. Zajímavé je, že se tato zpráva objevila den poté, co vyšlo najevo, že několik klubů z nižších soutěží hraje své soutěže neoprávněně, neboť nesplňují podmínky pro udělení licence. K tomu se Berbr vyjádřil, že se o tom ví, ale raději se to zatím přehlíží...
23. 11. 2018
Na utkání Dukly s Teplicemi dorazilo 728 diváků. Na fotce to pak vypadá, jako by na Julisce realizovali choreo s nápisem DUKLA a ohlášení diváci tak trošku choreo kazí.
25. 11. 2018
Sparta oslavila své 125. výročí utkáním s Jabloncem. Klub připravil zajímavé a poutavé videa a texty o historii klubu, hráči nastoupili v retro dresech, prodávaly se speciální kelímky, fanoušci si nachystali retro choreo na protilehlé tribuně, vytáhli také choreo v kotli a na závěr zápasu si nechali velkou pyroshow. Oslavy výročí malinko zhořkly, když zápas skončil bezgólovou remízou.  

27. 11. 2018
V předposledním utkání své skupiny LM se Viktorii Plzeň podařilo zvítězit na půdě CSKA Moskva a výrazně se tak přiblížila „přestupu do jarní části Evropské ligy“.
28. 11. 2018
Dnes se hrálo poslední utkání osmifinále MOLcupu, do Opavy dorazila Sparta. Utkání dospělo až k pokutovým kopům, kde byla šťastnější pražská Sparta. Utkání sledovalo 6.792 diváků. 6. 792 ve středu od 17. hodin!
29. 11. 2018
Bordeaux – Slavia 2:0. Na stadion se dostalo i několik fanoušků pražského klubu i přes zákaz UEFA. Dle informací přímo z místa dění se na stadionu vyskytovalo cca 140 aktivních fanoušků Slavie + další zhruba stovka na protilehlé tribuně. Fotbalisté SKS si své fanoušky našli a po zápase proběhla tradiční „děkovačka“. Utkání sledovalo jen 6113 diváků.
29. 11. 2018
Na Střelnici se utkal Jablonec s Rennes. A prohrál 1:0, když v brance hostí zářil český gólman Tomáš Koubek.


PROSINEC 2018
Ačkoliv jsme prožili mrazivý prosinec, přesto jsme byli svědky zajímavých věcí. Desetileté výročí oslavili Chachaři v Ostravě, do jarních bojů v Evropě pronikla Viktoria Plzeň i Slavia Praha a fanoušci Sparty zasypali hrací plochu pyrotechnikou a následně také sněhovými koulemi. A poslední den v roce se hrálo tradiční derby internacionálů mezi Spartou a Slavií.
Není k dispozici žádný popis fotky.

2. 12. 2018
Anglie, Černá Hora, Bulharsko a Kosovo. To jsou naši soupeři v rámci kvalifikační skupiny o postup na EURO 2020.
3. 12. 2018
Slavia se konečně po 13 letech vrátila do Opavy a vyhrocené utkání nabídlo zajímavou podívanou.  
4. 12. 2018
Od příští sezóny se možná na některé stadiony vrátí sektory na stání. Budou povoleny. Minimální kapacita stadionu na sezení bude 3500 míst. Ale pokud se klub kvalifikuje do evropské soutěže, bude muset mít všechna místa na sezení. Řešením pak budou variabilní montované sedačky. Inu uvidíme jak se s tím kluby popasují. 
4. 12. 2018
Vlajkonoši oblíbený trenér českých Lvíčat (U21) Vítězslav Lavička končí na lavičce této reprezentace. Na jeho místo před novým kvalifikačním cyklem nastoupí Karel Krejčí.  
8. 12. 2018
Chachaři v zápase s Bohemians Praha 1905 oslavili desetiletí názvu a fungování pod „značkou“ Chachaři. Nechybělo choreo, pyro, konfety. Od hráčů pak fanoušci dostali dres s číslovkou 10 a jmenovkou Chachaři. 
8. 12. 2018
Sešívaná skupinka „BETA FANS“ oslavila v dnešním zápase s Mladou Boleslaví 10 leté výročí. Objevilo se choreo s pyrotechnikou a fanoušci si realizaci chorea perfektně načasovali, neboť zrovna v tom okamžiku padl gól a mohlo zasvítit pyro. 
9. 12. 2018
Další smutný zápas (pro domácí) se odehrál na Letné. Sparta podlehla Teplicím a stadionem se rozléhaly pokřiky „Ščasný ven“ a další popěvky proti vedení klubu. V úvodu utkání vytáhli fanoušci transparenty. 
12. 12. 2018
Viktoria Plzeň porazila v posledním zápase skupiny Ligy Mistrů AS Řím (s Patrikem Schickem na place) 2:1 a zajistila si tak postup (sestup) do jarní fáze Evropské ligy. Zápas sledovalo 11. 721 diváků. Souběžně hrané utkání této skupiny vyhrálo CSKA Moskva na půdě Realu Madrid 3:0. Toto velké vítězství jim však nebylo nic platné a z postupu ze třetího místa se radují v Plzni. Na jaře čeká Viktorku Dynamo Záhřeb.
13. 12. 2018
Jablonec se loučí s Evropskou ligou vítězně! V Kyjevě poráží Dynamo 2:0 a do tabulky si připisuje první tři body. Celkové jich získal pět. Jablonec na místě podporuje 23 fanoušků.
13. 12. 2018
Slavia Praha postupuje do jarní části Evropské ligy. V posledním utkání porazila Zenit Petrohrad a spolu s Plzní teď může čekat na soupeře, kterého ji přiřkne los. Na jaře se utká s belgickým Genkem.
14. 12. 2018
V Ostravě se opět spustila síť. V utkání Baníku se Sigmou se nechvalně proslulá síť na rozkaz města (vlastníka stadionu) opět spustila. Nelíbí se to hostům, nelíbí se to domácím, nelíbí se to klubu, ale nic se s tím nedá dělat. Vlastníkem stadionu je město. Utkání končí bez branek a Baník přezimuje na úžasném třetím místě.
15. 12. 2018
Tradiční akce „Vánoce s Klokanem“ letos skončila poměrně rozpačitě. Fanoušků nedorazilo tolik, kolik se očekávalo a plánovaný ohňostroj po skončení utkání s Libercem (0:0) byl zrušen proto, že Bohemka nezvítězila a vedení klubu nepřišlo správné slavit remízu ohňostrojem. Lidi byli naštvaní a zklamáni.  
15. 12. 2018
Poslední letošní utkání si fanoušci Slovácka okořenili masivním použitím pyrotechniky. Předvedená pyroshow však vedla k přerušení utkání a bude mít dohru u Disciplinární komise. Všechno však vedlo k vítězství Slovácka nad Duklou Praha 1:0.
15. 12. 2018
Příbram vs. Sparta. K tomuto utkání by se dalo napsat mnoho. Tak to vezmeme rychle. Na utkání si Sparta dovezla několik vlastních securiťáků, kteří působili především okolo lavičky. Fanoušci v úvodu utkání zasypali hrací plochu pyrotechnikou a ve 30. minutě nálet zopakovali, tentokrát však sněhovými kuličkami. Brankář Příbrami dostal ránu do zad a pro tyto „radovánky sparťanů“ neměl moc pochopení. Utkání bylo na několik minut přerušeno. No a nakonec Příbram se Spartou remizovala 1:1. Pro Spartu to znamená, že do jarních bojů půjde z pátého místa.
17. 12. 2018
Úplně poslední ligové utkání letošního roku se odehrálo v Jablonci. Na Střelnici dorazila Slavia a odvezla si vítězství 2:0.  
18. 12. 2018
Radikálnější fanoušci Sparty zveřejnili na internetu rozmazané video, kde žádají vyhazov lidí, kteří dovedli Spartu do současné situace. Nechybí bejsbolky i střelné zbraně.  
19. 12. 2018
Tomáš Kučera 27 dostal za svůj rapp od disciplinární komise pokutu 60 tisíc korun. V tiskové zprávě se hráče zastalo vedení FK Teplice. Cituji: „Rozhodnutí etické komise FAČR, týkající se pokuty pro našeho hráče Tomáše Kučeru ve výši 60 000 Kč za text v klipu na Youtube, považuji za naprosto nepřiměřené. Souhlasím sice s tím, že forma textu není vhodná, ale je v žánru rapové hudby běžná. Doporučuji členům komise poslechnout si některé hity tohoto hudebniho směru. Oceňuji nadhled činovníků pražské Sparty, kteří to vzali s úsměvem, na rozdíl od reakce funkcionářů FAČR, která mě vlastně ani nepřekvapila. Chtějí upevnit respekt a svoji autoritu trestáním mladého hráče za “klukovinu” a skandální případy přehlížejí. Negativní image vedení českého fotbalu není zaviněna hráči nebo kluby, ale právě nevysvětlenými a netrasparentními kauzami na úrovni FAČR a jejich vlivem na fotbalové prostředí. Pokud se náš hráč rozhodne odvolat, může počítat s podporou našich právníku z úrovně vlastníka klubu.“
20. 12. 2018
Za aktivity fanoušků v Příbrami dostala AC Sparta Praha pokutu 200.000 Kč a fanoušci zákaz příštího výjezdu. Příští výjezd čeká Spartu na Julisku k utkání s Duklou Praha. 
21. 12. 2018
Celou republiku zasáhla tragická zpráva o úmrti 13 horníků na ostravsko-karvinském dole. Svatá Barboro, ochraňuj naše horníky!
Odpočívejte v pokoji a čest Vaší památce!
31. 12. 2018
V tradičním Silvestrovském derby mezi Spartou a Slavií se z výhry radovali fanoušci Sparty, když porazili soupeře gólem Davida Lafata z penalty.


Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venku

TAKOVÝ BYL ROK 2018.

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace