o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

FotoReport: FC Hradec Králové - FK Pardubice

Derby neděle, 06.10.2019 - přejít do komentářů
Ve Východočeském derby choreografie a pyrotechnika + pohledy obou táborů...
/titleImg/fotoreport-fc-hradec-kralove-fk-pardubice/1/9091.jpg?width=570

Východočeské derby se v sobotu odehrálo ve druhé nejvyšší soutěži. Hradec Králové hostil vedoucí Pardubice. Do hlediště si našlo cestu 1.062 diváků

Pohled Hradce Králové:

Na východočeské derby se nás schází okolo osmdesáti na montovačce za brankou. Náš sektor oděný do černé barvy vytahuje v 15. minutě plachtu chlapečka s dřevěným koníkem a školní tabulí, na které jsou znázorněny výtvory "grafiťáků" z pardubické omladiny (např.: omladina z Padubic, pardubická omlaďina), plachta později doplněna o několik strobo a dýmovnic. Další prezentací jsou nové mávací vlajky, které společně se třemi velkými vlajkami vypadaly celkem dobře. Ve druhé půli roztahujeme nápis na věčné téma "nový stadion". V 70. minutě letí do vzduchu bílé papírky, které vytvořily pěkný efekt.
Fandění bylo v prvním poločase lehce průměrné, nebylo to ono. Ve druhé půli se vše postupně zlepšovalo, a poté už šlo takřka o fanatismus, který doplnily další kusy pyrotechniky, již zmiňované papírky a šlo se do půl těla.
Celková návštěva lehce přes tisíc je ostuda. V Hradci ovšem existuje pouze jedna tribuna se střechou, která zakryje asi dvě řady na sezení, a tak bereme návštěvu jako úspěch, že lidi v tom počasí na náš "svatostánek" přišli i přesto, že zápas vysílala televize, za což jsme také rádi, alespoň celá republika viděla, že Malšovický stadion je ostudou našeho města.


Pohled Pardubic:

Vstup do sezóny se nám extrémně vydařil, doma chodí téměř plný barák, jsme na prvním místě tabulky, a tak pevně věříme, že konečně prolomíme nepříznivé výsledky se sousedem a vyjede nás více než minulé roky. Ani jedno jsme bohužel nesplnili, a tím pádem je pro nás DERBY zklamání. Určitě se ale nemáme za co stydět, protože v deštivém počasí se nás sešlo přes 80. Máme připravenou jednu plachtu (DALŠÍ SKALP) a nějaké to pyro. Jak už bývá zvykem choreo zapalujeme a děláme táborák. Následně bráníme deštníkem a vlastním tělem hasičské dělo a bojujeme za táborák- úspěšně! Z tohoto počtu fanatiků se dalo určitě vyždímat více, ale hráči nám v tom opět nepomohli a odjíždíme s prázdnou.


Pivo celkem dobré, klobása tragická - dělaná v olejové lázni: 3b. vstupné: 80,-

K domácím se vyjádříme jen krátce. Návštěva na takový zápas je opravdu tragédie, ale určitě počtům na obou stranách ubralo počasí, Zlatá přilba a televizní přenos. A to hlavní – otřesný stadion.

Foto: Ondřej Littera

Autor: RadekN

Foto reportDerby

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace