o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

FotoReport: FK Dukla Praha - FK Jablonec

Foto report pondělí, 18.04.2016 - přejít do komentářů
Fotoreport z Julisky...
/titleImg/fotoreport-fk-dukla-praha-fk-jablonec/1/7486.jpg?width=570

V pátek 15. dubna vyběhli na trávník stadionu Juliska hráči Dukly Praha a Jablonce k předehrávce 25. kola Synot ligy. Na tribuny si našlo cestu pouhých 1067 diváků, ti však viděli utkání, na které mohou ještě dlouho vzpomínat. Domácí Dukla zvítězila 6:1 a i přes nevelkou návštěvu tak byla atmosféra na stadionu nebývale radostná.

Výkop utkání dvou týmů pohybujících se ve středu tabulky byl stanoven na páteční podvečer od 18 hodin. Pár desítek minut před začátkem hlavní tribuna takřka zela prázdnotou a teprve chvíli před výkopem se na ni začaly trousit skupinky domácích fanoušků. Ti vytvořili kotel v prostředním sektoru, kde se sešlo kolem čtyřiceti nejaktivnějších příznivců žlutočervených. Počet nikterak závratný, nicméně stačil k přehlušení jabloneckých, neboť těch se v prostorné kleci vyhrazené vlajkonošům hostí objevilo třináct. Poloprázdný stadion ještě těsně před zahájením utkání uctil minutou ticha nedávno zesnulého Josefa Nedorosta, poté již rozhodčí foukl do píšťalky a začalo se hrát.

Ani jeden z táborů se nenechal nepočetnou účastí odradit a od začátku hráče povzbuzovaly ze všech sil. Na straně domácích se k některým jednodušším pokřikům přidávali další fanoušci rozesetí po stadionu, a atmosféra tak nebyla špatná. To vše se ještě výrazně vylepšilo po půlhodině hry, kdy hráči Dukly dokázali v rozmezí pouhých pěti minut vstřelit Jablonci tři góly a de facto rozhodnout o tom, kdo si z utkání odnese všechny body. Zápas nakonec Dukla proměnila v exhibici, když zvítězila 6:1. Domácí fanoušci si mohli v euforii zanotovat refrén z písně Pátá a opěvovat své borce jako "žlutý balet". Na konci zápasu proběhla u atletické dráhy děkovačka s hráči, a příznivci Dukly se spokojeni rozešli za dalším pátečním programem.

Spokojenost s průběhem zápasu naopak nemohla panovat u fanoušků ze severu Čech. Zatímco však první půle, která z jejich pohledu skončila 0:4, srazila na kolena jablonecké hráče, fanoušci zelenobílých si výjezd zkazit nenechali. Zprvu bylo slyšet pokřiky typu: "Jablonec, sundejte dresy," apod., ale s přibývajícím časem zájem o hráče a dění na hřišti zcela opadl a hosté se začali bavit po svém. Tu zvali Míru Peltu do kotle, tu se zas přidávali k opakovačce domácích, kteří počítali vstřelené góly. Jablonečtí se také projeli v mašince kolem sektoru, zašplhali si na plotu, svedli epickou bitvu pět na pět, nebo prostě jen běhali roztažení v řadě po tribuně sem a tam. Korunu všemu nasadil za tristního stavu 1:5 pokřik Severočechů: "Remízu nechceme!"

Celkově lze atmosféru utkání hodnotit velmi kladně, na pováženou je nicméně počet diváků. Jde o nejnižší návštěvu Dukly v jarní části této sezony a odečteme-li hosty a různé cizince – těch bylo na Julisce nebývale mnoho – je otázkou, zda bychom alespoň tisícovku fanoušků žlutočervených napočítali. Pro hosty pravděpodobně páteční podvečerní termín nebyl zcela ideální, navíc týden po výjezdu na Slavii asi měli krásy Prahy v až moc živé paměti. Je škoda, že zápas nepřilákal více lidí, neboť přítomní fanoušci Dukly se skvěle bavili hrou i fanděním, a byli za svou věrnost odměněni nevídaným představením. Jablonečtí zas naopak ukázali, že když si člověk chce na fotbale užít zábavu, není samotný fotbal nakonec až tak důležitý. 

Autor: ds

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace